Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021

Αντιδράσεις στην Ομοσπονδία για τον χαρακτηρισμό «εκλογές του πεζοδρομίου»

  Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου, 2021

Του Χριστόδουλου Αθανασάτου   


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Δυο παράλληλες διοικήσεις μοιάζει να διαθέτει πλέον η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, καθώς οι δυο αντιμαχόμενες πλευρές δεν έχουν βρει σημείο επαφής, προκειμένου να δρομολογηθεί η στοιχειώδης επιστροφή στην κανονικότητα.

Την Τετάρτη, τα μέλη της λεγόμενης «πλειοψηφίας» της Διοικούσας Επιτροπής των πρώην προέδρων διοργανώνουν ανοικτή πανομογενειακή συγκέντρωση στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, προκειμένου να ενημερώσουν τα μέλη των Συλλόγων για την κατάσταση στην Ομοσπονδία αλλά και για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα πριν από τρεις εβδομάδες, όπου ο χώρος σφραγίστηκε, με αποτέλεσμα μια Γενική Συνέλευση να ακυρωθεί αλλά και να διεξαχθεί, λίγες ημέρες αργότερα, μια -αμφισβητούμενη- εκλογική διαδικασία στον περιβάλλοντα χώρο.

Στην προσκλητήρια ανακοίνωση, η οποία δημοσιεύτηκε αυτούσια, ως καταχώρηση, από τον «Εθνικό Κήρυκα» («Ε.Κ.»), και συνυπογράφεται από τους Δημήτριο Καλαμαρά, Νίκο Διαμαντίδη, Βασίλειο Σταθάκο, Ηλία Τσεκερίδη και Δήμο Σιώκη, ξεκαθαρίζεται πως δεν πρόκειται να αναγνωριστεί το αποτέλεσμα της 19ης Σεπτεμβρίου.

«Η διαδικασία αυτή και όλες όσες προηγήθηκαν μετά από παράνομες ‘Γενικές Συνελεύσεις’ δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα και ως εκ τούτου, η λεγόμενη ‘διοίκηση’ που προήλθε από τις εκλογές του πεζοδρομίου δεν είναι δυνατόν να αναγνωριστεί!», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση.

Η παραπάνω αναφορά, που κάνει λόγο για «εκλογές του πεζοδρομίου» προκάλεσε την έντονη αντίδραση του πρώην προέδρου, Απόστολου Τομόπουλου, ο οποίος, με απάντησή του προς τον κ. Καλαμαρά, την οποία δημοσιοποίησε στα ΜΜΕ, κάλεσε άπαντες να ανακαλέσουν, προειδοποιώντας με προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

«Ο χαρακτηρισμός που δώσατε στα μέλη που έδωσαν το ‘παρών’ στις εκλογές είναι αδίκημα στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Αίσχος για την ανήθική δημοσίευσή σας. Θα ενημερωθεί ο νομικός σύμβουλος από το εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο», τόνισε σε έντονο ύφος ο κ. Τομόπουλος.

Όπως είχε αναφέρει προηγούμενο ρεπορτάζ του «Ε.Κ.», το Διοικητικό Συμβούλιο που προέκυψε από τις εκλογές της 19ης Σεπτεμβρίου έχει ήδη συσταθεί σε Σώμα με πρόεδρο τον Τιμολέοντα Κακούρο. Παρ’ όλα αυτά, το συμβούλιο αυτό παραμένει εκτός Σταθακείου, με αποτέλεσμα η πρώτη συνεδρίασή του να πραγματοποιηθεί σε χώρο του Συλλόγου «Panatha USA», ιδρυτής του οποίου είναι ο Α’ Αντιπρόεδρος, Νίκος Μπάρδης.

«Συζητήθηκαν πολλά και επείγοντα θέματα, αλλά το επικρατών θέμα της συνεδριάσεως, ήταν ότι όπως η δημοκρατία δεν μπαίνει στο γύψο έτσι και στο Σταθάκειο δεν μπαίνουν αλυσίδες στις πόρτες. Οι λασπολόγοι παραπληροφορητές πρέπει να παύσουν να παραπλανούν την Ομογένεια», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση προς τους εκπροσώπους του Τύπου.

Η πλευρά της Διοικούσας Επιτροπής έχει ήδη ενημερώσει ότι κινείται νομικά για να ακυρώσει τις εκλογές, με νομικό εκπρόσωπο τον δικηγόρο Ουίλιαμ Μπερντ (William Bird). Το δε νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο θεωρεί, σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε.Κ.», πως σε σύντομο χρονικό διάστημα θα κατορθώσει να κατοχυρωθεί νομικά και να μπει ως νέα διοίκηση στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου