Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021

Ο Ερντογάν οικειοποιείται και τον «δικέφαλο αετό»…

Σάββατο, 2 Οκτωβρίου, 2021

«Την ώρα που προστατεύουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα μας στην Μεσόγειο, στηρίζουμε τα βήματα που κάνουν τα αδέλφια μας οι Τουρκοκύπριοι για την λύση του προβλήματος στα πλαίσια των δύο κρατών», ανέφερε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο κοινοβούλιο.

Πρόσθεσε δε ότι «σε αυτό το πλαίσιο κάναμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε πολλά σημαντικά βήματα, όπως το άνοιγμα των Βαρωσίων» και υπογράμμισε ότι «θα συνεχίσουμε τον αγώνα σε όλες της πλατφόρμες για την προστασία των δικαιωμάτων των συμφερόντων όλων των Τούρκων και Μουσουλμάνων παραγόντων στην Δυτική Θράκη, σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες».

Ο Ερντογάν προχώρησε όμως ένα βήμα παραπάνω και παραπέμποντας στη Μάχη του Ματζικέρτ, το 1071, σημείωσε: «Το κράτος το οποίο έκανε πατρίδα μας την Ανατολία, είχε ως σύμβολο του τον Δικέφαλο Αετό, ο οποίος κοιτούσε στη Δύση και την Ανατολή και έτσι αγκάλιαζε όλοι την περιοχή. Η Τουρκία χτίστηκε πάνω σε μια τέτοια κληρονομιά και κανένας δεν έχει το δικαίωμα, ούτε και μπορεί να κόψει τη σχέση καρδιάς με την περιοχή αυτή».

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου