Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021

Πού πάει η Αμερική κ. Μπάιντεν;

Βασίλης Μαγαλιός


Το έκανε το... θαύμα του πάλι ο Τζόζεφ Ρόμπινετ Μπάιντεν Τζούνιορ. Εβαλε... πλάτη, υπέγραψε και η Αμερική απέφυγε το «λουκέτο». Ο κ. Μπάιντεν υπέγραψε νομοσχέδιο - παράταση της χρηματοδότησης του Κράτους μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου. Συνεπώς μέχρι τότε εκατοντάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι θα συνεχίσουν να πηγαίνουν στις δουλειές τους, ενώ και η χρεοκοπία είναι προ των πυλών. Ο κ. Μπάιντεν έχει μοιράσει του κόσμου τα τρισεκατομμύρια. Εχει ανοίξει τον κρατικό κορβανά με αποτέλεσμα ο πληθωρισμός να «πνίγει» τα αμερικανικά νοικοκυριά (σύμφωνα με το CNN το κόστος του μπέικον αυξήθηκε 28% τον τελευταίο χρόνο, χοιρινά +12%, βόειο κρέας +14 και πουλερικά +7%, ενώ τα ενοίκια ανεβαίνουν σε νούμερα ρεκόρ και οι τιμές στις μονοκατοικίες είναι στο +20% σε σχέση με το 2020) φτάνοντας μάλιστα στο 5,4%. Και οι εκθέσεις που βγαίνουν μιλούν για... παραμονή του πληθωρισμού και της ακρίβειας για πολύ καιρό ακόμα.

28 τρισ. δολάρια απειλούν την Αμερική και ο κ. Μπάιντεν «κόβει» λεφτά. Μήπως να του μιλήσει κάποιος τι έγινε στην Ελλάδα όταν πριν πολλά χρόνια ένας Ελληνας πρωθυπουργός άνοιξε τον κρατικό κορβανά, μοίραζε λεφτά στους Ελληνες, κάνοντάς τους... τεμπέληδες με πολλά επιδόματα και «έκοβε» λεφτά; Χρεοκόπησε η Ελλαδίτσα μας...

Είναι ο πλέον λάθος τρόπος και δεν το λέμε εμείς κ. Μπάιντεν αλλά η ιστορία και η Αμερική του Μπάιντεν μοιράζει και «κόβει» λεφτά, όταν το χρέος της είναι σε δυσθεώρητα ύψη. Η ίδια η υπουργός του, Τζάνετ Γέλεν, το είπε: ««Είναι αναγκαίο το Κογκρέσο να αντιμετωπίσει το θέμα του ορίου χρέους. Διαφορετικά, η εκτίμησή μας είναι ότι το υπουργείο Οικονομικών θα έχει εξαντλήσει όλα τα έκτακτα μέτρα του έως τις 18 Οκτωβρίου. Σε αυτό το σημείο, περιμένουμε ότι το υπουργείο θα έχει απομείνει με πολύ περιορισμένους πόρους, οι οποίοι θα εξαντληθούν γρήγορα. Η Αμερική θα χρεοκοπήσει για πρώτη φορά στην ιστορία της»! Αλλά και ο Μαρκ Ζάντι, επικεφαλής οικονομολόγος της Moody’s Analytics για το τι θα σημαίνει για τις αγορές μία ενδεχόμενη αμερικανική χρεοκοπία: «Θα ήταν οικονομικός Αρμαγεδδών. Είναι εντελώς τρελό ακόμα και να μας περνά από το μυαλό να μην πληρώσουμε τα χρέη μας εγκαίρως».

Δεν λέω, μπορεί στο παρά πέντε να βρεθεί λύση, αλλά κ. Μπάιντεν πού πάτε την Αμερική με την οικονομική σας πολιτική; Στα βράχια ή... παίζετε με τα νεύρα και το μέλλον των ταλαιπωρημένων τα τελευταία δύο χρόνια Αμερικανών;

 Εθνικός Κήρυξ   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου