Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021

Νίκος Παλαιοκώστας: Η αποφυλάκιση του Έλληνα «Φαντομά» – Ο δικηγόρος του στην εφ. «Πατρίς»

Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου, 2021

Ο Έλληνας «Φαντομάς» θα εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του στη γενέτειρά του έχοντας το δικαίωμα να βγαίνει μόνο δύο φορές την εβδομάδα για να πηγαίνει για αιμοκάθαρση.

Το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης ο Νίκος Παλαιοκώστας αποχαιρέτισε τους συγκρατουμένους του στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα και άφησε πίσω του το κελί του. Μετά από 16 χρόνια επιστρέφει με το αποφυλακιστήριο στο σπίτι του στο Μοσχόφυτο Τρικάλων.

Ο Έλληνας «Φαντομάς» θα εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του στη γενέτειρά του έχοντας το δικαίωμα να βγαίνει μόνο δύο φορές την εβδομάδα για να πηγαίνει για αιμοκάθαρση.

Ο Νίκος Παλαιοκώστας μαζί με τον αδερφό του Βασίλη – τον Νο1 καταζητούμενο Έλληνα – ήταν τα μέλη της «συμμορίας των πέντε».

Το βιογραφικό του είναι πλούσιο και στα 61 του χρόνια έχει να επιδείξει ληστείες ,την απαγωγή του επιχειρηματία Αλέξανδρου Χαϊτογλου  και την οργάνωση της απόδρασης του αδερφού του Βασίλη και του Αλκέτ Ριζάϊ με ελικόπτερο  από τις φυλακές Κορυδαλλού. Κατέχει «πρωτιές» όπως την μεγαλύτερη σε λεία ληστεία σε τράπεζα αλλά και την πρώτη απαγωγή στην Ελλάδα. Η ληστεία στην Εθνική Τράπεζα της Καλαμπάκας το 1992 και μάλιστα 250 μέτρα  από το αστυνομικό τμήμα θεωρείται μέχρι και σήμερα η μεγαλύτερη σε λεία  125.000.000 δραχμές Φεύγοντας οι ληστές φώναξαν «Εσείς οι Τρικαλινοί είστε πολύ καλοί».

Όσοι γνωρίζουν τον Νίκο Παλαιοκώστα ξέρουν ότι είχε αδυναμία στον αδερφό του Βασίλη.

Αν και στην αρχή μπαρκάρει στα καράβια στην πορεία το μετανιώνει .Επιστρέφοντας ξεκινά τις μικροκλοπές… Είναι η αρχή. Η γνωριμία του με τον Κώστα Σαμαρά. Είναι εκείνος που θα τον «μυήσει» σε ληστείες και σε διαρρήξεις κοσμηματοπωλείων. Το 1988 συλλαμβάνεται μαζί με τον αδερφό του, Βασίλη. Στη δικογραφία που θα σχηματιστεί θα τους αποδοθούν λίγο ή πολύ, 27 κλοπές και διαρρήξεις.

Στις 18 Δεκεμβρίου 1988 δραπετεύει με τη βοήθεια του αδερφού του, Βασίλη. Θα συλληφθεί ξανά το 1990 αλλά θα αποδράσει  κόβοντας το «πάτωμα» της κλούβας που τον μετέφερε στις φυλακές.

Από το 1998 ήταν στους 10 πιο επικίνδυνους καταζητούμενους της Ιντερπόλ.

Η τύχη σταμάτησε να είναι με το μέρος του τον Σεπτέμβριο του 2006. Ενω κινείται με αυτοκίνητο στο Λιβάδι στον Παρνασσό πέφτει σε μπλόκο των αστυνομικών.Αναπτύσσει ταχύτητα και βγαίνει εκτός δρόμου. Όταν οι αστυνομικοί κατάλαβαν με ποιον είχαν να κάνουν εκείνος τους λέει με απόλυτη ψυχραιμία.

«ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΝΑΤΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΣΑΣ»

Τελικά θα καταδικαστεί σε 197 χρόνια για όλα όσα είχε διαπράξει… Ο Νίκος και ο Βασίλης Παλαιοκώστας δρούσαν σχεδόν σε όλη την Ελλάδα.

Για την αστυνομία ήταν ο μόνιμος πονοκέφαλος και ειδικά ο Βασίλης Παλαιοκώστας που παραμένει  άφαντος  και επικηρυγμένος με 1 εκατομμύριο ευρώ.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι τα αδέρφια Παλαιοκώστα  για τρεις και πλέον δεκαετίες έχτισαν ένα προφίλ  Είχαν και έχουν φίλους συνεργάτες την ομάδα τους.

Ο Νίκος Παλαιοκώστας έμεινε στη φυλακή 16 χρόνια… Τώρα ξεκινά μία νέα ζωή Μακριά από τη φυλακή στα 61 του χρόνια.

Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ “Π”

Ο δικηγόρος του Χρήστος Τσόλκας δηλώνει στην εφημερίδα Πατρίς ότι «…η δικαιοσύνη απέδειξε ότι δεν εκδικείται. Παρά το γεγονός ότι η καταδίκη ήταν βαριά και τα αδικήματα επίσης εντούτοις μπροστά στο σοβαρότατο πρόβλημα που αντιμετωπίζει τόλμησε και τον αποφυλάκισε. Ο Νίκος δεν είναι ο ίδιος άνθρωπος με αυτόν που μπήκε στη φυλακή πριν από 16 χρόνια. Σίγουρα δεν είναι ίδιος σε ότι αφορά στην υγεία του. Όμως και συμπεριφορά του κατά τη διάρκεια της κράτησης αποδεικνύει ότι και σε αυτό τον τομέα δεν είναι ο ίδιος».

Ο Νίκος Παλαιοκώστας το πρώτο πράγμα που έκανε βγαίνοντας από τη φυλακή ήταν να περπατήσει… ελεύθερος αυτή τη φορά. Αυτο ζήτησε από τους δικούς  του πριν φθάσει στα Τρίκαλα .Και το έκανε.

ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου