Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021

Τρεις ομογενείς στους 400 πιο πλούσιους του Forbes στην Αμερική

Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου, 2021



Ο κ. Τζον Κατσιματίδης, στις 21 Αυγούστου 2021, στο Capri Hotel, Southampton. Φωτογραφία: Ε.Κ./Ζαφείρης Χαϊτίδης


NEA YOΡΚΗ. Τρεις ομογενείς περιλαμβάνει ο φετινός κατάλογος του περιοδικού «Forbes» με τους 400 πιο πλούσιους ανθρώπους στην Αμερική, στην κορυφή του οποίου συναντά κανείς τον Τζεφ Μπέζος (Jeff Bezos) με περιουσία που ανέρχεται στα 201 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι τρεις ομογενείς του καταλόγου είναι οι Τζιμ Ντέιβις (Jim Davis), Τομ Γκόρης ( (Tom Gores)) και Τζον Κατσιματίδης (John Catsimatidis).

Ο κ. Ντέιβις (134η θέση), γόνος Ελλήνων μεταναστών, ξεκίνησε αγοράζοντας ένα μικρό παπουτσάδικο το 1972 το οποίο μετέτρεψε στην επιχείρηση New Balance η αξία της οποίας υπολογίζεται στα $3,6 δισ. δολάρια.


Ο Τζιμ Ντέιβις. Φωτογραφία: Associated Press

Ο κ. Γκόρης βρίσκεται στην 176η θέση του καταλόγου με περιουσία που ανέρχεται στα 5,9 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ ο κ. Κατσιματίδης βρίσκεται στην 310η θέση με περιουσία 3,7 δισ. δολάρια.

Συνολικά, η περιουσία των 400 πιο πλούσιων ανθρώπων στην Αμερική αυξήθηκε κατά 40% το τελευταίο έτος σε 4,5 τρισεκατομμύρια δολάρια, από 3,2 τρισεκατομμύρια δολάρια. Μάλιστα σχεδόν όλοι είναι πλουσιότεροι από ό,τι πριν από ένα χρόνο.

Οπως προαναφέρθηκε, ο Τζεφ Μπέζος είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Αμερική, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά. Ο ιδρυτής και πρόεδρος της Amazon, αξίζει 201 δισεκατομμύρια δολάρια, 22 δισεκατομμύρια δολάρια περισσότερο από τον περσινό κατάλογο.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που κάποιος στον κατάλογο «Forbes 400» αξίζει 200 δισεκατομμύρια δολάρια ή περισσότερο. Στο νούμερο 2, βρίσκεται ο Ελον Μασκ, που αξίζει 190,5 δισεκατομμύρια δολάρια, σχεδόν τριπλάσιο από αυτό που άξιζε στη λίστα του 2020, λόγω της τεράστιας αύξησης της τιμής των μετοχών της εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla.

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ κατέλαβε την τρίτη θέση, χάρη στο άλμα 63% των μετοχών του Facebook από τη λίστα του περασμένου έτους.


Ο Τομ Γκόρης. (AP Photo/Paul Sancya, FILE)

Στο νούμερο 4 βρίσκεται ο Μπιλ Γκέιτς, πέφτοντας από τις δύο πρώτες θέσεις για πρώτη φορά εδώ και τρεις δεκαετίες. Οπως σημειώνει το περιοδικό ο Γκέιτς και η Μελίντα Γκέιτς ανακοίνωσαν τον Μάιο ότι χώρισαν μετά από 27 χρόνια. Αμέσως μετά της μεταβίβασε μετοχές αξίας περίπου 5,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε εταιρείες όπως η Deere & Co και η Canadian Railway. Ετσι η Μελίντα Γκέιτς εμφανίζεται στο «Forbes 400» για πρώτη φορά φέτος στο Νο. 158, αξίας 6,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Εκτός καταλόγου ο Τραμπ

Στα αξιοσημείωτα του καταλόγου είναι ότι σε αυτόν δεν περιλαμβάνεται για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια ο πρώην πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, καθώς η περιουσία του υπολογίζεται επί του παρόντος στα 2,5 δισεκ. δολάρια, δηλαδή, κατά 400 εκατ. χαμηλότερη από αυτήν του τελευταίου πλούσιου που συμπεριλήφθηκε στη φετινή λίστα.

Το 2020, ο Ντόναλντ Τραμπ κατέλαβε την 339η θέση στον κατάλογο, όμως, σύμφωνα με το «Forbes» η περιουσία του μειώθηκε κατά 600 εκατομμύρια δολάρια αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία του νέου κορωνοϊού.

Οπως εξηγείται στο δημοσίευμα, οι αξίες μετοχών εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας, των κρυπτονομισμάτων και άλλων πόρων αυξήθηκαν ραγδαία.

Αντίθετα, οι τιμές «των ακινήτων σε μεγάλες πόλεις –που αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του Τραμπ– γνώρισαν μαρασμό, αφήνοντας τον πρώην πρόεδρο εκτός του σχετικού καταλόγου.

Ο Ντόναλντ Τραμπ συμπεριλαμβανόταν στον κατάλογο κάθε χρόνο από το 1996, όταν κατέλαβε την 368η θέση. Από το 1997 ώς το 2016, τη χρονιά που εξελέγη πρόεδρος των ΗΠΑ, βρισκόταν στο πλουσιότερο μισό των προσώπων της λίστας.

Ομως από το 2016, άρχισε η πτώση του και έκτοτε συνέχισε να υποχωρεί στην κατάταξη, προτού μείνει εκτός αυτής φέτος.

Εθνικός Κήρυξ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου