Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021

ΗΠΑ: Τουρίστρια βρήκε κίτρινο διαμάντι 4 καρατίων ενώ περπατούσε στο πάρκο

Mary Papenfuss

Και δικαιούται να το πάρει σπίτι της.

FACEBOOK
Η Νορίν Ρέντμπεργκ με το κίτρινο διμάντι ανά χείρας.

Μία τουρίστρια από την Καλιφόρνια βρήκε ένα ακατέργαστο κίτρινο διαμάντι 4,38 καρατίων κοντά σε ένα παλιό ορυχείο διαμαντιών ενώ περπατούσε σε πάρκο της Πολιτείας του Αρκάνσας..

Η Νορίν Ρέντμπεργκ, περπατούσε μόλις μία ώρα ψάχνοντας με τον σύζυγό της για πολύτιμους λίθους στο Crater of Diamonds State Park τον περασμένο μήνα όταν «σκόνταψε» πάνω του, δήλωσαν αξιωματούχοι.Το πάρκο περιλαμβάνει ένα παλιό ορυχείο διαμαντιών και οι επισκέπτες συχνά δοκιμάζουν την τύχη τους σε κυνήγι θησαυρού.

Τα διαμάντια είναι συχνά δύσκολο να εντοπιστούν επειδή είναι ακατέργαστα, άκοπα και μερικές φορές καλυμμένα με χώμα.Αλλά μετά από βροχή και με τον ήλιο να κάνει την εμφάνιση του «η αντανάκλαση τα κάνει εύκολα αντιληπτά» δήλωσε ο ξεναγός στο πάρκο Γουέιμον Κοξ. Η Νορίν Ρέντμπεργκ έψαχνε για δύο μέρες μετά από μια μεγάλη βροχή αλλά πάντα όταν το έδαφος είχε στεγνώσει.

«Δεν ήξερα ότι ήταν ένα διαμάντι, αλλά δεν είχε χώμα και έλαμπε οπότε το πήρα », δήλωσε η Νορίν Ρέντμπεργκ, ο οποίος ταξίδεψε από το Σακραμέντο.

«Πραγματικά δεν πιστεύαμε ότι θα βρούμε κάτι, πόσο μάλλον κάτι τόσο μεγάλο!»

Η Νορίν Ρέντμπεργκ έμαθε για πρώτη φορά την ύπαρξη του συγκεκριμένου  πάρκο πρίν από μερικά χρόνια στην τηλεόραση.Ενώ το ζευγάρι έκανε πεζοπορία σε άλλο πάρκο του Αρκάνσο τον περασμένο μήνα, «κατάλαβα ότι δεν ήμασταν πολύ μακριά, ήξερα ότι έπρεπε να έρθουμε», είπε σε δήλωση που κυκλοφόρησε από το πάρκο.

FACEBOOK
Το διαμάντι που βρήκε η Νορίν Ρέντμπεργκ

Ο διευθυντής του Crater of Diamonds State Park, Κάλεμπ Χάουελ, επιβεβαίωσε πως το τυχερό πετράδι πρόκειται για διαμάντι μετά από έλεγχο στο μικροσκόπιο.

«Το μέγεθος του είναι όσο ένα ζελεδάκι φρούτων, σε σχήμα αχλαδιού και χρώμα κίτρινο σαν το λεμόνι».

Το διαμάντι της Νορίν Ρέντμπεργκ είναι το μεγαλύτερο που βρέθηκε φέτος, σύμφωνα με αξιωματούχους.Από το 1906, περισσότερα από 75.000 διαμάντια ανακαλύφθηκαν στο Crater of Diamonds State Park το οποίο πέρασε στα χέρια της Πολιτείας του Άρκανσο, το 1972.

Σύμφωνα με τα αρχεία του  Crater of Diamonds, 258 διαμάντια έχουν βρεθεί φέτος, συνολικού βάρους άνω των 46 καρατίων.Κατά μέσο όρο, ένα έως δύο διαμάντια βρίσκουν οι επισκέπτες κάθε μέρα.

HUFFPOSTGR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου