Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021

Ερευνα: Ο κορονοϊός αφήνει τουλάχιστον ένα μακροχρόνιο σύμπτωμα στο 37% των νοσούντων

   Σάββατο, 2 Οκτωβρίου, 2021

Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα περιλαμβάνουν αναπνευστικά προβλήματα, κόπωση, πόνο και άγχος.

RAMZI BOUDINA VIA REUTERS
Έρευνες για τον κορονοϊό

Τουλάχιστον ένα μακροχρόνιο σύμπτωμα COVID-19 βρέθηκε στο 37% των ασθενών τρεις έως έξι μήνες μετά τη μόλυνσή τους από τον ιό, σύμφωνα με τα ευρήματα μιας μεγάλης μελέτης από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και το Εθνικό Ινστιτούτο Έρευνας για την Υγεία την Τετάρτη.

Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα περιλαμβάνουν αναπνευστικά προβλήματα, κόπωση, πόνο και άγχος, δήλωσε το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, μετά από έρευνα για τα συμπτώματα σε πάνω από 270.000 άτομα που αναρρώνουν από την COVID-19.

Τα συμπτώματα ήταν πιο συχνά μεταξύ των ατόμων που είχαν νοσηλευτεί στο παρελθόν με COVID-19 και ήταν ελαφρώς πιο κοινά μεταξύ των γυναικών, σύμφωνα με τη μελέτη.

  
360p geselecteerd als afspeelkwaliteit

Η μελέτη δεν παρείχε κάποια λεπτομερή αιτία για τα συμπτώματα μακράς διάρκειας COVID, τη σοβαρότητά τους ή το πόσο θα μπορούσαν να διαρκούν.

Ωστόσο, ανέφερε ότι οι ηλικιωμένοι και οι άνδρες είχαν περισσότερες δυσκολίες στην αναπνοή και γνωστικά προβλήματα, ενώ οι νέοι και οι γυναίκες είχαν περισσότερους πονοκεφάλους, κοιλιακά συμπτώματα και άγχος ή κατάθλιψη.

«Πρέπει να εντοπίσουμε τους μηχανισμούς που κρύβονται στα διάφορα συμπτώματα και που μπορούν να επηρεάσουν τους νοσούντες», δήλωσε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Πολ Χάρισον, επικεφαλής της μελέτης.

«Αυτές οι πληροφορίες είναι ουσιαστικές για να προληφθούν ή να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι μακροπρόθεσμες συνέπειες του COVID-19 στην υγεία», πρόσθεσε ο Χάρισον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου