Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

Στην Ελληνίδα Γυναίκα αφιερωμένος ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στη Βοστώνη

 Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου, 2021

Του Θεοδώρου Καλμούκου

Εθνικός Κήρυξ

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Βασίλης Καυκάς, απευθύνει χαιρετισμό. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυκας/Θεόδωρος Καλμούκος.


ΒΟΣΤΩΝΗ. Η Ομογένεια της Βοστώνης ετοιμάζεται να γιορτάσει και τιμήσει την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 και αφιερώνεται η εκδήλωση προς τιμήν της Ελληνίδας Γυναίκας, η οποία έχει συμβάλλει τα μέγιστα στους αγώνες για την ελευθερία του Έθνους.

Υπογραμμίζεται ότι ο εορτασμός θα γίνει λαμβανομένων όλων των προβλεπόμενων μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού, του οποίου η μετάλλαξη Δέλτα δυστυχώς εξακολουθεί να βρίσκεται σε έξαρση στη Βοστώνη και γενικότερα στη Μασαχουσέτη, όπου τα ημερήσια κρούσματα ανέρχονται κατά μέσο όρο στα 1.500 και οι θάνατοι γύρω στους είκοσι.

Τον εορτασμό διοργανώνει η Ομοσπονδία Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας υπό την προεδρία του Βασίλη Καυκά. Συγκεκριμένα, ο εορτασμός θα γίνει την Κυριακή 24 Οκτωβρίου, ξεκινώντας στις 10 η ώρα με ανάπεμψη Δοξολογίας και τέλεση Νεκρώσιμου Τρισαγίου για την ανάπαυση των ψυχών των πεσόντων στα πεδία των μαχών στον ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Κέμπριτζ της Μασαχουσέτης.

Στις 2:30 το απόγευμα θα γίνει ξενάγηση στην Έκθεση για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 η οποία εξακολουθεί να βρίσκεται στους χώρους του Μαλιωτείου Πολιτιστικού Κέντρου, ενώ στις 3:00 η ώρα θα αρχίσει η εκδήλωση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο αμφιθέατρο του Μαλιώτειου Πολιτιστικού Κέντρου.  Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο ακαδημαϊκός Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος καθηγητής της Εδρας Καραμανλή στο πανεπιστήμιο Tufts της Βοστώνης και πρώην Υπουργός Παιδείας της Ελλάδος.

Επειτα από εισήγηση του προέδρου της Ομοσπονδίας Βασίλειου Καυκά ελήφθη ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου όπως ο φετινός εορτασμός αφιερωθεί στην Ελληνίδα Γυναίκα, τη μάνα, την γιαγιά, την αδελφή, τη θεία, την εξαδέλφη.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βασίλης Καυκάς είπε στον «Ε.Κ.» πως «πρέπει να θυμόμαστε και τιμούμε όλες τις γυναίκες οι οποίες έδωσαν και δίνουν τους αγώνες τους για τα παιδιά τους, την οικογένεια, την κοινωνία, την Πατρίδα.  Τις ηρωίδες του 1940 και του 1821 και όλων των πολέμων και των αγώνων για την Ελευθερία, την Οικογένεια, τον Ελληνισμό».

Ο κ. Καυκάς είπε ακόμα πως «λόγω του κορωνοϊού θα τηρηθεί το πρωτόκολλο για τον Covid-19. Όλοι όσοι προσέλθουν στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο πρέπει να φορούν μάσκα. Η είσοδος θα επιτραπεί μόνο σε ογδόντα άτομα, ωστόσο θα μεταδοθεί ζωντανά από το Ιντερνετ» από τον σύνδεσμο https://youtu.be/diPJHjABilI.

Κάνει έκκληση μέσω του «Ε.Κ.» πως «εάν θα συμμετάσχετε για τον εορτασμό την 24η Οκτωβρίου στον Ναό των Αγίων Κωνσταντίου και Ελένης του Κέμπριτζ και στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο πρέπει να ενημερώσετε και επιβεβαιώσετε για την έλευσή σας στον Β’ Αντιπρόεδρο Γεώργιο Παναγιωτόπουλο στον αριθμό 508-284-3504 ή με e-mail: magiopan69@gmail.com οποίος θα σας ενημερώσει για το πρωτόκολλο λόγω του Covid-19. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας».

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου