Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

Πεκίνο 2022: Ξεκίνησε το ταξίδι της η Ολυμπιακή Φλόγα

 Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου, 2021

Η αντίστροφη μέτρηση για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2022 ξεκίνησε σήμερα με την Τελετή Αφής της Φλόγας.

(Ανταπόκριση: Κων/νος Γκελντής – Σταμάτης Καραγκούνης)

Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε σήμερα, τη Δευτέρα, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, στην Αρχαία Ολυμπία στην Τελετή Αφής της Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «Πεκίνο 2022».

Πρωθιέρεια ήταν η Ξανθή Γεωργίου και χορογράφος η Άρτεμις Ιγνατίου.

Πρώτος λαμπαδηδρόμος ήταν ο χιονοδρόμος Γιάννης Αντωνίου και δεύτερη η Κινέζα Λι Γιάιγιουν, κάτοχος πέντε Ολυμπιακών Μεταλλίων στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του 1998, 2002 και 2006.

Η τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας άρχισε στις 11.30 το πρωί.

Οι ύμνοι απαγγέλθηκαν από τη σοπράνο Βασιλική Καραγιάννη, ενώ ακολούθησαν οι χαιρετισμοί του Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Γεωργίου Γεωργιόπουλου, του ειδικού εκπροσώπου, Αντιπρόεδρου της Οργανωτικής Επιτροπής των Χειμερινών Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων «ΠΕΚΙΝΟ 2022» και Αντιπρόεδρου της Κινεζικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Yu Zaiqing, του Προέδρου Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Τόμας Μπαχ και του Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και Μέλους της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Σπύρου Καπράλου.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, μαζί με τον δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργο Γεωργιόπουλο και τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Βασίλη Γιαννόπουλο.
Η τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας διεξάγεται παρουσία της προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.
Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ

Μετά την είσοδο των επισήμων στον Ναό της Ήρας, πραγματοποιήθηκε το τελετουργικό Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στον Ναό της Ήρας.

Κατόπιν, είχαμε την είσοδο της Πρωθιέρειας και των Ιερειών με την Ολυμπιακή Φλόγα στο Αρχαίο Στάδιο για να ακολουθήσει η χορογραφία των Ιερειών.

Η Πρωθιέρεια Ξανθή Γεωργίου παρέδωσε την Φλόγα στον πρώτο λαμπαδηδρόμο Γιάννη Αντωνίου, ο οποίος αναχώρησε για το Μνημείο Πιερ ντε Κουμπερτέν και ξεκίνησε η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία.

Δείτε εδώ όλη την τελετή από το euronews:

Κλικ από την λαμπαδηδρομία: 


Tην Κυριακή υπεγράφη στην Αρχαία Ολυμπία η καθιερωμένη πια διακήρυξη της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά το ρόλο των Ολυμπιακών Αγώνων ως σύμβολο ειρήνης και ενότητας.

Τη δήλωση συνυπέγραψαν ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ και η κα Σακελλαροπούλου, αλλά και άλλες εξέχουσες προσωπικότητες, όπως ο Πρόεδρος της ΕΟΕ και μέλος της ΔΟΕ Σπύρος Καπράλος, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος, ο πρώην πρωθυπουργός και Πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας Γιώργος Παπανδρέου, η πρώην υπουργός Φάνη Πετραλιά, ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΕΟΕ Στέλιος Αγγελούδης και ο Γενικός Γραμματέας Μανώλης Κολυμπάδης, και οι δήμαρχοι της Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος, της Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης και της Σπάρτης Πέτρος Δούκας.

ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου