Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021

Walmart – Τέλος στα μπόνους τριμήνου, αυξήσεις στα ωρομίσθια

Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου, 2021

Εκπρόσωπος της εταιρείας επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι ο κολοσσός του λιανικού εμπορίου εξαλείφει την πρόσθετη αμοιβή στις 31 Ιανουαρίου 2022 και την ενσωματώνει στη βασική αμοιβή των εργαζομένων της

Η Walmart θα σταματήσει να καταβάλλει τριμηνιαία μπόνους, καθώς αυξάνει το ωρομίσθιο για τους υπαλλήλους των καταστημάτων και τους άλλους εργαζόμενους που απσχολεί.

Εκπρόσωπος της εταιρείας επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι ο κολοσσός του λιανικού εμπορίου εξαλείφει την πρόσθετη αμοιβή στις 31 Ιανουαρίου 2022 και την ενσωματώνει στη βασική αμοιβή των εργαζομένων της. Τα μπόνους – που διανέμονταν τέσσερις φορές το χρόνο – καταβάλλονταν στους εργαζομένων επί δεκαετίες.

Η εκπρόσωπος της Walmart, Άνι Χατφιλντ δήλωσε ότι η αλλαγή θα καταστήσει τις αποζημιώσεις πιο συνεπείς και προβλέψιμες για τους εργαζόμενους. Η εξέλιξη αυτή αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά από την Wall Street Journal.

Η Walmart ανακοίνωσε τη νέα δομή αμοιβών σε σημείωμα προς τους υπαλλήλους της την περασμένη εβδομάδα. Η Χάτφιλντ αρνήθηκε να δημοσιοποιήσει αντίγραφο του σημειώματος, εξηγώντας ότι πρόκειται για εσωτερική αλληλογραφία.

Η τελευταία ανακοίνωση έρχεται μετά από μια άλλη αλλαγή μισθών στη Walmart, η οποία είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ. Συγκεκριμένα ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα αυξήσει τον κατώτατο μισθό στα 12 δολάρια. Είπε ότι αυτό θα ισοδυναμούσε με τουλάχιστον ένα δολάριο αύξηση στο ωρομίσθιο για περισσότερους από 565.000 εργαζόμενους των καταστημάτων.

Το μέσο ωρομίσθιο στη Walmart, στις ΗΠΑ, ανέρχεται τώρα στα 16,40 δολάρια, σύμφωνα με τον Τζον Φέρνερ, CEO της Walmart ΗΠΑ.

Η Χάτφιλντ είπε ότι η σταδιακή κατάργηση των τριμηνιαίων μπόνους αντιπροσωπεύει μόνο ένα μικρό μέρος της αύξησης της αποζημίωσης.

Πολλές εταιρείες αύξησαν τους μισθούς και πρόσφεραν κάποια «προνόμια» καθώς προσπαθούν να προσελκύσουν και να διατηρήσουν εργαζόμενους σε μια ανταγωνιστική αγορά εργασίας – αλλά η Walmart έχει μείνει πίσω από άλλους λιανοπωλητές όπως η Target και η Amazon που έχουν ήδη αυξήσει την αρχική τους αμοιβή στα 15 δολάρια την ώρα.

Η Walmart από τη μεριά της, προβάλλει άλλα οφέλη προς τους υπαλλήλους της, όπως για παράδειγμα ένα πρόγραμμα που καλύπτει το κόστος των διδάκτρων κολλεγίων και εκπαιδευτικών συγγραμμάτων για τους εργαζόμενους.

Ο.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου