Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021

Υπόθεση Novartis – Εισαγγελική παραγγελία να ολοκληρωθεί εντός διμήνου η έρευνα για Γεωργιάδη και Αβραμόπουλο

Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, 2021

Μίνα Μουστάκα

Ο Χρήστος Μπαρδάκης με παραγγελία που απέστειλε χθες στους 3 οικονομικούς εισαγγελείς, επισημαίνει ότι η έρευνα που αφορά τον υπουργό Ανάπτυξης Άδ. Γεωργιάδη και τον πρώην Ευρωπαίο Επίτροπο Δ. Αβραμόπουλος θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες το διάστημα αυτό υπολογίζεται μέσα στους επόμενους δύο μήνες.


Την άμεση ολοκλήρωση της  έρευνας για την υπόθεση της Νοvartis, που αφορά στα δύο πολιτικά πρόσωπα για τα οποία πέντε χρόνια μετά η προκαταρκτική εξέταση δεν έχει ολοκληρωθεί, ζητά με έγγραφό του ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας  Χρήστος Μπαρδάκης , από τους συναδέλφους του οι οποίοι τους τελευταίους μήνες έχουν αναλάβει την περαίωση της έρευνας.

Ο Χρήστος Μπαρδάκης με παραγγελία που απέστειλε χθες στους 3 οικονομικούς εισαγγελείς, επισημαίνει ότι η έρευνα που αφορά τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη και τον πρώην Ευρωπαίο Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλος θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.  Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα το διάστημα αυτό υπολογίζεται να  γίνει μέσα στους επόμενους δύο μήνες.

Ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας, στην παραγγελία του, επικρίνει τη μεγάλη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της έρευνας, τονίζοντας ότι οι δύο πολιτικοί ελέγχονται από το 2017 και πλέον μετράει ο 5ος χρόνος που βρίσκονται σε μία άτυπη ομηρεία.

«Η καθυστέρηση δύναται να θεωρηθεί προσβολή του θεμελιώδους δικαιώματος της δίκαιης δίκης όπως ορίζεται από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ). Δεν έχει σημασία που εσείς αναλάβατε την υπόθεση το Φεβρουάριο του 2021. Ο χρόνος προσμετράται», φέρεται να λέει στους οικονομικούς εισαγγελείς στην παραγγελία του, υπό το πρίσμα του ενιαίου και αδιαίρετου της εισαγγελικής αρχής.

Υπενθυμίζεται  ότι στα τέλη του περασμένου Ιουνίου, ο κ. Γεωργιάδης είχε υποβάλει αίτημα για επίσπευση της σε βάρος του έρευνας.

Πλέον, οι οικονομικοί εισαγγελείς οφείλουν να περαιώσουν άμεσα την έρευνα τους για τους κ.κ. Γεωργιάδη και Αβραμόπουλο και αμέσως μετά να ολοκληρώσουν την έρευνα και για τους περίπου 3.000 γιατρούς ανά την Ελλάδα που βρίσκονται εδώ και χρόνια στο εισαγγελικό μικροσκόπιο για μίζες από τη Νovartis.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου