Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021

H Walmart κι ένα ψεύτικο δελτίο Τύπου οδήγησαν το Litecoin από τον ουρανό στα τάρταρα

 Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου, 2021


Μια περίεργη ιστορία με ένα ψεύτικο δελτίο τύπου για συνεργασία της εταιρείας λιανεμπορίου με το κρυπτονόμισμα

Όλα ξεκίνησαν από ένα δελτίο Τύπου που αναρτήθηκε στο GlobeNewswire σήμερα, το οποίο ανέφερε ότι η Walmart, η μεγαλύτερη αλυσίδα λιανεμπορίου στις ΗΠΑ, θα δέχεται πληρωμές με το ψηφιακό νόμισμα Litecoin από τους αγοραστές.

Η ανακοίνωση της συνεργασίας οδήγησε σε διψήφια άνοδο της τάξης του 20% το κρυπτονόμισμα. Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρει το CNBC, στο δελτίο Τύπου υπήρχε μια επαφή, της οποίας το email παρέπεμπε σε ένα μη λειτουργικό ιστότοπο, κάτι που κίνησε τις υποψίες. Λίγο αργότερα το GlobeNewswire, που ανήκει στον όμιλο Intrado, έδωσε μια «ειδοποίηση για παράβλεψη» της αρχικής έκδοσης του δελτίου τύπου. Την ειδοποίηση μετέδωσαν πολλοί δημοσιογραφικοί οργανισμοί ανάμεσα τους και το CNBC.

Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος της Walmart, Randy Hargrove, επιβεβαίωσε ότι το δελτίο τύπου δεν είναι αυθεντικό. Είπε επίσης ότι η εταιρεία έχει έρθει σε επαφή με το GlobeNewswire για να ερευνήσει πώς δημοσιεύτηκε το ψεύτικο δελτίο Τύπου.

Οι μετοχές της Walmart σημείωσαν μια μικρή κινητικότητα. Το Litecoin σημείωσε πτώση 2,2%, σύμφωνα με την Coin Metrics.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν απάντησε σε αίτημα να σχολιάσει αν θα ερευνήσει το θέμα και τι οδήγησε στην δημοσίευση της ψεύτικης ανακοίνωσης.

Το δελτίο τύπου δεν αναρτήθηκε ποτέ στον επίσημο εταιρικό ιστότοπο της Walmart και έχει αφαιρεθεί και από τον ιστότοπο του GlobeNewswire.

Ο.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου