Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021

Ο Δημοκρατικός Gavin Newsom επιβιώνει από τις εκλογές ανάκλησης της California και θα παραμείνει κυβερνήτης.

  Τετάρτη, 15 Σεμπτεμβρίου, 2021

Ο Γκάβιν Νιούσομ επέζησε από μια προσπάθεια των Ρεπουμπλικάνων να τον απομακρύνουν από το αξίωμά του ως κυβερνήτη της Καλιφόρνια, έτσι ο Δημοκρατικός Κυβερνήτης της μεγαλύτερης Πολιτείας των ΗΠΑ (πληθυσμό 40 εκατομμύρια) μπορεί να υπηρετήσει το υπόλοιπο της θητείας του ως ανώτατος αξιωματούχος.

Με το 66% των αναμενόμενων ψήφων, ο Νιούσομ προηγήθηκε με 5.619.538 ψήφους, ή 65,8%, κατά της απομάκρυνσής του από το αξίωμά του, έναντι 2.916.257 ψήφων, ή 34,2%, υπέρ της ανάκλησης.

Με καταμέτρηση του 70%  των ψήφων ο Gavin Newsom έλαβε 63.9% έναντι 36.1% των αντιπάλων του.

Πολλοί ψηφοφόροι κατέθεσαν ψηφοδέλτια αρκετές εβδομάδες νωρίτερα.

Η κυβερνητική προσπάθεια ανάκλησης ήταν η δεύτερη στην ιστορία της Καλιφόρνια που προκρίθηκε στις κάλπες, δίνοντας στους Ρεπουμπλικάνους την ευκαιρία να καταλάβουν την εξουσία σε μια κατά τα άλλα βαθιά μπλε πολιτεία.

Ο Νιούσομ, ο οποίος εξελέγη με συντριπτική διαφορά το 2018 σε μια θητεία που θα τελείωνε το 2023, πέρασε μήνες προσπαθώντας να αποκρούσει την προσπάθεια υπό την ηγεσία των Ρεπουμπλικάνων που κέρδισε έδαφος πέρυσι λόγω ισχυρισμών ότι χειρίστηκε λανθασμένα την αντίδραση της πολιτείας στην πανδημία του κορωνοϊού.

Σχεδόν 1,5 εκατομμύριο Καλιφορνέζοι υπέγραψαν την αίτηση ανάκλησης λόγω απογοητεύσεων σχετικά με τις κρατικές εντολές υγείας.

Ο Gavin Newsom φέρετε ότι κάποτε στο εγγύς μέλλον θα διεκδικήσει την προεδρεία των ΗΠΑ και ίσως αυτός να ήταν ο στόχος των αντιπάλων του. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου