Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021

Τσίπρας στη ΔΕΘ – Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να κυβερνήσει – Αναλυτικά τα μέτρα και οι εξαγγελίες

  Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου, 2021

"Έτοιμος να κυβερνήσει"!   Με ή χωρίς την Μέρκελ;

Ρε τον Αλέξη...  Θυμόμαστε από την πρώτη φορά...

Με φόντο το άνοιγμα στη μεσαία τάξη ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε τους βασικούς άξονες του κυβερνητικού του προγράμματος. Αναλυτικά όλα τα μέτρα για εργασιακά, οικονομία, παιδεία, υγεία, το φορολογικό και την ακρίβεια.

Εκτενές κυβερνητικό πρόγραμμα στις βασικές του κατευθύνσεις παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της ΔΕΘ εξαπολύοντας σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης για εξαπάτηση της μεσαίας τάξης.

Νέο δημοκρατικό μοντέλο διακυβέρνησης

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε έτοιμος να κυβερνήσει, έκανε λόγο για μια νέα αρχή και με εγγυητή μια προοδευτική διακυβέρνηση που μπορεί να εξασφαλίσει η νίκη οτυ ΣΥΡΙΖΑ και εκτιμώντας ότι η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες είναι προ των πυλών έθεσε το δικό του εκλογικό δίλημμα απαντώντας στο δίλημμα του πρωθυπουργού και λέγοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι το χάος.

Με φόντο το άνοιγμα στη μεσαία τάξη ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε τους βασικούς άξονες του κυβερνητικού του προγράμματος

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι απαιτείται μια διαφορετική αντίληψη διακυβέρνησης και στην κατεύθυνση αυτή ανέφερε:

«Δεσμεύομαι ότι η προοδευτική κυβέρνηση που θα προκύψει από τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, δεν θα είναι η κυβέρνηση ενός κόμματος. Σε κυβερνητικές θέσεις θα τοποθετηθούν και εκπρόσωποι των κοινωνικών ομάδων που κρατούν όρθια την οικονομία και τη χώρα. Της μεσαίας τάξης, των εργαζομένων, των νέων.

»Προσωπικότητες που δεν ανήκουν κατ’ ανάγκη στο κόμμα, αλλά τις έχει καταξιώσει η κοινωνική συμμετοχή και δράση, η συμβολή τους στην επιστήμη, την τέχνη, την οικονομική σκέψη και πράξη. Ήδη εργαζόμαστε για το σκοπό αυτό. Πρακτικά, αλλά και αποτελεσματικά.

»Και επίσης δεσμεύομαι, ότι είμαστε αποφασισμένοι να κόψουμε τον ομφάλιο λώρο ανάμεσα στο κόμμα και στο κράτος. Να εμπιστευτούμε και να αναβαθμίσουμε τη δημόσια διοίκηση. Και να οικοδομήσουμε θεσμούς διαφάνειας και αξιοκρατίας.

»Ένα νέο Δημοκρατικό μοντέλο διακυβέρνησης που θα εμπνέει ασφάλεια στο πολίτη, με στόχο την ανθεκτικότητα, τη σταθερότητα, την προβλεψιμότητα. Με διαφάνεια, κοινωνική λογοδοσία και αξιοκρατία, με θεσμούς που θα έχουν συνέχεια, ανεξαρτήτως της αλλαγής των κυβερνήσεων».

Τέλος στο φαύλο κράτος

Στο πλαίσιο του νέου μοντέλου διακυβέρνησης που επαγγέλθηκε ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε ότι την επομένη των εκλογών:

· Καταργούμε το Νόμο για το δήθεν επιτελικό κράτος του κου Μητσοτάκη, που τα οδυνηρά του αποτελέσματα αποδείχτηκαν και στις φετινές καταστροφικές πυρκαγιές.

· Καταργούμε την πολυδάπανη και αναποτελεσματική Προεδρία της Κυβέρνησης. Στη θέση της δημιουργείται στο επίπεδο του γραφείου του Πρωθυπουργού ένα λιτό και λειτουργικό σχήμα, στο πρότυπο προηγμένων ευρωπαϊκών χωρών.

· Προχωρούμε στην ουσιαστική και ολόπλευρη αποκομματικοποίηση του Κράτους. Κόβοντας τον ομφάλιο λώρο των μετακλητών υπαλλήλων. Ως αποφασιστικό μέτρο στην κατεύθυνση αυτή καταργούμε τις στρατιές των μετακλητών στο δημόσιο τομέα. Σήμερα ο κάθε υπουργός έχει μια στρατιά μετακλητών που σε κάθε ανασχηματισμό τον παίρνει μαζί του. Αυτό θα τελειώσει.

· Καταργούμε επίσης, τις απαράδεκτες ρυθμίσεις της σημερινής κυβέρνησης για δυνατότητα τοποθέτησης μετακλητών σε θέσεις της πάγιας διοικητικής ιεραρχίας. Τα υπουργεία θα σταματήσουν να είναι φέουδα κομματικών στρατών. Το ξαναλέω, αυτό θα τελειώσει.

· Καταργούμε, επίσης, τις υπέρογκες και σκανδαλώδεις αμοιβές των λεγόμενων golden boys σε δημόσιους οργανισμούς Κοινής ωφέλειας. Σε δυο κρίσιμους τομείς, στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και στην εθνική ασφάλεια δημιουργούμε σύγχρονες, σταθερές και υπό διακομματικό έλεγχο δομές,

· -Συστήνουμε την Ενιαία Αρχή Πολιτικής Προστασίας. Πρόταση που διαμορφώσαμε στη βάση του πορίσματος Γκολντάμερ για τις δασικές πυρκαγιές. Με διαλειτουργικότητα με όλους τους αρμόδιους επιστημονικούς φορείς και με επιλογή διοίκησης διακομματικής αποδοχής. Βάζουμε τέλος στη χρόνια παθογένεια της επικάλυψης αρμοδιοτήτων και της έλλειψης συντονισμού μεταξύ υπουργείων και υπηρεσιών, τόσο στο στάδιο της πρόληψης όσο και στο στάδιο της αντιμετώπισης εκτάκτων φαινομένων.

· Δημιουργούμε Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας. Ένα θεσμό, αντίστοιχο με αυτόν που λειτουργεί σε πολλές προηγμένες δημοκρατίες, ως όργανο σχεδιασμού της εθνικής
στρατηγικής και συντονισμού της δράσης των Υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας.

· Προχωράμε σε βαθύ και ουσιαστικό εκδημοκρατισμό των Σωμάτων Ασφαλείας. Η επιλογή της ηγεσίας της ΕΛΑΣ γίνεται από τη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.
Όλες οι προσλήψεις στα Σώματα Ασφαλείας διενεργούνται μόνο μέσω ΑΣΕΠ και πανελλαδικών εξετάσεων.

· Θεσπίζουμε την αξιοκρατική επιλογή διοικήσεων Νοσοκομείων και άλλων κρίσιμων δομών του κοινωνικού κράτους μέσω ανοιχτών και αντικειμενικών διαδικασιών. Τελειώνουμε με το «έθιμο» της επιλογής αποτυχημένων πολιτευτών για τη διοίκηση νοσοκομείων.

· Ενισχύουμε ουσιαστικά την αυτοδιοίκηση, στο  πλαίσιο της πολιτικής μας στόχευσης για αποκεντρωμένο  κράτος δίπλα στον πολίτη. Παραχωρούμε αρμοδιότητες του κοινωνικού κράτους σε Δήμους και Αναπτυξιακές αρμοδιότητες στις Περιφέρειες.

· Ενισχύουμε το ΑΣΕΠ σε υποδομές και προσωπικό. Όλες οι προσλήψεις στο δημόσιο θα διενεργούνται  μέσω ΑΣΕΠ. Καταργούμε την πληθώρα των διατάξεων για προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ που θεσμοθέτησε η Κυβέρνηση Μητσοτάκη.

· Προχωρούμε στην υλοποίηση ολιστικού σχεδίου για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του δημοσίου, με έμφαση στην ταυτόχρονη απλοποίηση των διαδικασιών, ώστε να
αντιμετωπιστεί η ψηφιοποίηση της γραφειοκρατίας και του πελατειακού κράτους, που παρατηρείται σήμερα.

· Ενισχύουμε τον πλουραλισμό στην ενημέρωση με οδηγό μία σύγχρονη κι ανταγωνιστική δημόσια τηλεόραση. Επιλέγουμε τη Διοίκηση της ΕΡΤ και του ΑΠΕ από τη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής και επαναφέρουμε την ευθύνη τους στα αρμόδια υπουργεία.

· Προχωρούμε, τέλος, σε ένα νέο θεσμικό πλαίσιο διαφάνειας και ελέγχου της εγκυρότητας των μετρήσεων κοινής γνώμης. Με την υποχρέωση ανάρτησης στη διαύγεια όλων των πρωτογενών στοιχείων των μετρήσεων κάθε εταιρείας, καθώς και των συμβάσεων έργου που συνάπτουν με δημόσιους ή ιδιωτικούς εντολείς.

»Με αυτά τα τολμηρά μέτρα θα επιχειρήσουμε να βάλουμε ένα τέλος στο φαύλο, κομματικό, μεροληπτικό, πελατειακό κράτος» είπε ο κ. Τσίπρας.

Εθνική επιταγή το νέο ΕΣΥ

«Δίπλα στο δημοκρατικό και αποτελεσματικό κράτος, έχουμε σχεδιάσει και τις μεγάλες τομές για αυτό που ονομάζουμε κοινωνικό κράτος» είπε ο κ. Τσίπρας και παρουσίασε τις προτάσεις του για το νέο ΕΣΥ «που θα σέβεται τις προτεραιότητες και τα όρια κάθε πολίτη. Που θα αντιμετωπίζει κάθε ασθενή ανάλογα με τις ανάγκες του και όχι ανάλογα με το πορτοφόλι του».

Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει:

· Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης του ΕΣΥ με δύο δις από τον κρατικό Προϋπολογισμό και επιπλέον ένα δις από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης. Με προοπτική σε βάθος τετραετίας να προσεγγίσουμε τον ευρωπαϊκό μέσο όρο σε δαπάνες για την υγεία, που είναι στο 7% του ΑΕΠ.

· Αναδιαμόρφωση του μισθολογίου του ιατρικού προσωπικού, ώστε να καταπολεμήσουμε το brain drain, με τον εισαγόμενο μισθό για τον πρωτοδιόριστο γιατρό στα 2.000 ευρώ. Και ανάλογη προσαρμογή στις υπόλοιπες βαθμίδες.

· Άμεση πρόσληψη 5.500 μόνιμων υγειονομικών σε αντικατάσταση όσων αποχώρησαν από το σύστημα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο χωρίς να αντικατασταθούν.

· Πρόσληψη επιπλέον 10.000 μόνιμων υγειονομικών σε βάθος τριετίας.

· Μονιμοποίηση στο ΕΣΥ του συνόλου του υγειονομικού προσωπικού που έδωσε και δίνει τη μάχη της πανδημίας.

· Ένταξη των υγειονομικών εργαζόμενων στο καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών.

· Ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας με τριπλασιασμό των δομών ΤΟΜΥ. Από τις 127 που λειτουργούν σήμερα πάμε στις 380 σε όλη τη χώρα.

· Εδραίωση του θεσμού του οικογενειακού γιατρού σε όλη την επικράτεια και για όλους τους πολίτες.

· Λειτουργία ανά δήμο Πολυδύναμων Κέντρων Υγείας.

· Δίκτυο Ολοκληρωμένης κατ’ οίκον Φροντίδας.

«Το Νέο ΕΣΥ, που μετά τη πανδημία αποτελεί πλέον εθνική επιταγή, θα αποτελέσει ένα από τα πιο σημαντικά στοιχήματα για την προοδευτική διακυβέρνηση» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Δημοκρατική μεταρρύθμιση στο δημόσιο σχολείο και πανεπιστήμιο

Σε ότι αφορά την Παιδεία ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για μια νέα αρχή με μια τολμηρή Δημοκρατική Μεταρρύθμιση, με στόχο ένα ισχυρό Δημόσιο σχολείο, και ένα υψηλού επιπέδου Δημόσιο πανεπιστήμιο, ανοιχτό σε όσους νέους έχουν μαθησιακή δυνατότητα και ισχυρή θέληση για γνώση.

Η μεταρρύθμιση μεταξύ άλλων προβλέπει:

· Την Καθιέρωση της δεκατετράχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

· Την άμεση επιπλέον ενίσχυση με 20.000 διορισμούς δασκάλων και καθηγητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

· Τη θέσπιση ρήτρας αυτόματης πρόσληψης, ώστε αυτόματα να διορίζεται ένας εκπαιδευτικός για καθένα που θα συνταξιοδοτείται.

· Το διπλασιασμό σε βάθος τετραετίας της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων.

· Τον διπλασιασμό σε βάθος τετραετίας, του αριθμού μελών ΔΕΠ, με 2000 διορισμούς ανά έτος.

· Τη Διαμόρφωση Εθνικού Σχεδίου Φοιτητικής Στέγης.

· Τη ριζική αναβάθμιση του Απολυτηρίου του Λυκείου, με ταυτόχρονη αναδιαμόρφωση του προγράμματος, ώστε στη Γ Λυκείου να διδάσκονται λιγότερα μαθήματα περισσότερες ώρες.

· Την επαναφορά του συστήματος εισαγωγής των “πράσινων” και “κόκκινων” σχολών που είχαμε ήδη νομοθετήσει αλλά δεν εφαρμόστηκε, και παρέχει τη δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης στο Πανεπιστήμιο με μόνο την απόκτηση του απολυτηρίου.

· Τη λειτουργία των Διετών Προγραμμάτων Σπουδών, όπου θα εισάγονται χωρίς εξετάσεις οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ, θα παρέχουν επαγγελματικό πιστοποιητικό ευρωπαϊκών προδιαγραφών, και θα λειτουργούν σε συνεργασία με τοπικούς παραγωγικούς φορείς.

· Και φυσικά τη Κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Κατώτατος στα 800 ευρώ, πιλοτική εφαρμογή του 35ωρου

Σε ότι αφορά τα εργασιακά ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι αποτελεί προτεραιότητα η προστασία της εργασίας για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης, αλλά και ως αναγκαία συνθήκη οικονομικής ανάπτυξης.

Σε αυτό το πλαίσιο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε τις πρώτες νομοθετικές παρεμβάσεις της «προοδευτικής διακυβέρνησης».

– Την πρώτη μέρα της νέας προοδευτικής διακυβέρνησης θεσμοθετούμε τη γενναία αύξηση του Κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ.

– Καταργούμε τον Νόμο Χατζηδάκη που καταργεί το οκτάωρο εργασίας και θεσμοθετεί απλήρωτες υπερωρίες

– Εγκαθιδρύουμε ισχυρό σύστημα συλλογικών διαπραγματεύσεων.

– Αποκαθιστούμε και διευρύνουμε τις Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας

– Επαναφέρουμε τον βάσιμο λόγο απόλυσης

– Ενισχύουμε ξανά το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας

– Αποκαθιστούμε το Συνταγματικό δικαίωμα μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία

– Ρυθμίζουμε τη τηλεργασία.

– Μετατρέπουμε σε αορίστου χρόνου τις συμβάσεις όσων εργάζονται με μπλοκάκια και διαρκώς ανανεούμενες συμβάσεις ορισμένου χρόνου

– Μειώνουμε το όριο των υπερωριών και καταργούμε το θεσμό της υπερεργασίας

– Αποκαθιστούμε και κατοχυρώνουμε θεσμικά το δικαίωμα στην απεργία.

– Εφαρμόζουμε πιλοτικά το 35ώρο, χωρίς μείωση αποδοχών και με αντισταθμιστικά μείωσης του μη μισθολογικού κόστους για όσες επιχειρήσεις το επιλέξουν.

– Ενισχύουμε τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας στο Δημόσιο τομέα.

– Προχωρούμε άμεσα σε ένα ειδικό πρόγραμμα brain gain, με ενίσχυση της απασχόλησης για 50.000 νέους επιστήμονες διάρκειας 24 μηνών, με αυξημένες αμοιβές.

– Υλοποιούμε άμεσα πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 100.000 εργαζόμενους, με έμφαση στις γυναίκες, διάρκειας 12 μηνών, με παράλληλη κατάρτιση και επανακατάρτιση.

– Τέλος, αναγνωρίζουμε τους αόρατους εργαζόμενους σε πλατφόρμες ως μισθωτούς με εξαρτημένη εργασία, δίνοντάς τους δικαιώματα σε κατοχυρωμένο μισθό, ωράρια και ασφάλεια.

Ολιγαρχικός καπιταλισμός

Σε ότι αφορά συνολικά την οικονομία ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι τα μεγέθη της ανάκαμψης σε καμία περίπτωση δεν ακουμπούν στη τσέπη της συντριπτικής πλειοψηφίας των μικρομεσαίων, των αυτοαπασχολούμενων και των μισθωτών, που έχουν δει την αγοραστική τους δύναμη να μειώνεται ραγδαία από ένα πρωτοφανές κύμα ακρίβειας.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι πρέπει να τονωθεί η εγχώρια παραγωγή κάνοντας λόγο για κίνδυνο αφελληνισμού της ελληνικής οικονομίας για τον οποίο απέδωσε ευθύνες στην κυβέρνηση της ΝΔ, ενώ χαρακτήρισε τη σημερινή κατάσταση της οικονομίας ως «ολιγαρχικό καπιταλισμό που επιβάλλει στη χώρα ο κ. Μητσοτάκης και οι χορηγοί του».

Ταυτόχρονα έκανε λόγο για ανασχεδιασμό της κατεύθυνσης των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης κατηγορώντας τον κ. Μητσοτάκη ότι έχει σχεδιάσει την στήριξη λίγων επιχειρηματικών ομίλων.

Σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις το 1/2 των αδειών ΑΠΕ

Σε ότι αφορά την ενεργειακή μετάβαση ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «κεντρικός μας στόχος είναι το 50% ΑΠΕ και εξοικονόμησης ενέργειας να προέρχεται από νοικοκυριά και ΜμΕ. Γι’ αυτό και κατανέμουμε το 1/2 των αδειών ΑΠΕ σε ενεργειακές κοινότητες, σε αυτοκατανάλωση νοικοκυριών και επιχειρήσεων, σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αγρότες».

Σε ότι αφορά τις τράπεζες ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε τις εξής παρεμβάσεις:

– Αξιοποιούμε τις μετοχές του δημοσίου και ανακτούμε μια τουλάχιστον συστημική τράπεζα σε δημόσιο μάνατζμεντ.

– Αναβαθμίζουμε το ρόλο της Αναπτυξιακής τράπεζας. Η αναπτυξιακή τράπεζα θα μπορεί πλέον αφενός να αγοράζει μέσω της έκδοσης εγγυημένων ομολόγων μέρος των χρεών των βιώσιμων επιχειρήσεων, ώστε να τις διασώζει, και αφετέρου θα τις κατευθύνει σε περισσότερο παραγωγική λειτουργία εξασφαλίζοντας τους επιπλέον ρευστότητα

Διαγραφή μέρους ιδιωτικού χρέους και κατάργηση του πτωχευτικού κώδικα

Ενώ για τα χρέη επιχειρήσεων και νοικοκυριών, έχουμε ήδη έτοιμες τις πρώτες παρεμβάσεις.

– Προχωρούμε σε διαγραφή μέρους του ιδιωτικού χρέους που δημιουργήθηκε στο διάστημα της πανδημίας για φυσικά πρόσωπα, επιχειρήσεις και αγρότες.

– Καταργούμε τον πτωχευτικό Κώδικα Μητσοτάκη που οδηγεί χιλιάδες νοικοκυριά, επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα, σε πτώχευση.

– Θεσμοθετούμε μόνιμο ολιστικό πλαίσιο διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους.

– Θεσμοθετούμε την προστασία της πρώτης κατοικίας και της αγροτικής γης.

Μέτρα για την ακρίβεια

Για το νέο κύμα ακρίβειας που ήδη σαρώνει επιχειρήσεις και νοικοκυριά:

– Προχωράμε σε ριζική μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, κίνησης, καθώς και στη βενζίνη, στα κατώτατα όρια που προβλέπει η ΕΕ.
Δηλαδή μείωση 20% για το πετρέλαιο κίνησης. Μείωση 50% για βενζίνη. Μείωση 93% – σχεδόν αναστολή – για το πετρέλαιο θέρμανσης.

– Προχωρούμε σε ρύθμιση της αγοράς ενέργειας από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και την Επιτροπή Ανταγωνισμού, ώστε να σταματήσει η κερδοσκοπία των καρτέλ και να μειωθούν τα τιμολόγια.

– Επαναφέρουμε το κοινωνικό τιμολόγιο, μειώνουμε δραστικά τους λογαριασμούς της ΔΕΗ για τα λαϊκά νοικοκυριά.

– Επεκτείνουμε το επίδομα θέρμανσης, ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα και στις ορεινές περιοχές, λόγω του πιο ψυχρού και μεγαλύτερου σε διάρκεια χειμώνα.

Κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης και τέλους επιτηδεύματος

– Καταργούμε την εισφορά αλληλεγγύης για όλους όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα έως 40.000 ευρώ. Για μισθωτούς, συνταξιούχους, δημοσίους υπαλλήλους, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους. Για όλους, ανεξάρτητα από το πού προέρχεται το εισόδημά τους. Χωρίς αυθαίρετες και άδικες διακρίσεις. Και μειώνουμε προοδευτικά το συντελεστή για εισοδήματα έως 65.000 ευρώ.

– Καταργούμε το τέλος επιτηδεύματος για όλους ανεξαρτήτως επαγγέλματος.  Και ειδικά για τη στήριξη του αγροτικού κόσμου, που στο περιβάλλον της κλιματικής κρίσης και της αύξησης των τιμών αντιμετωπίζει ζωτικής σημασίας προβλήματα:

– Χορηγούμε Εισόδημα Έκτακτης Ανάγκης σε όλους τους παραγωγούς που έχασαν το μέσο παραγωγής εισοδήματός τους από τις φωτιές.

– Ρυθμίζουμε τα χρέη που δημιουργήθηκαν μέσα στην κρίση και ιδιαίτερα στις πυρόπληκτες περιοχές.

– Χορηγούμε Εισόδημα ¨Έκτακτης Ανάγκης στους κτηνοτρόφους ορεινών και νησιωτικών περιοχών για αγορά ζωοτροφών και γεωργικών εφοδίων.

– Χορηγούμε ειδική ενίσχυση για την αντιμετώπιση της αύξησης της τιμής του αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος

– Επιστρέφουμε τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στους αγρότες για το πετρέλαιο κίνησης.

– Λαμβάνουμε ειδικά μέτρα για την προστασία των εθνικών μας προϊόντων έναντι της νοθείας και των ελληνοποιήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου