Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021

Η Ελλάδα αποχαιρετά τον Μίκη

  Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου, 2021


Τους επικήδειους εκφώνησαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.


Με συγκίνηση, ευγνωμοσύνη, τραγούδια και λουλούδια αποχαιρέτησε η Αθήνα τον κορυφαίο Μίκη Θεοδωράκη, κατά το τριήμερο λαϊκό προσκύνημα που ολοκληρώθηκε στις 14:00 το μεσημέρι της Τετάρτης.

Όταν το φέρετρο με τη σορό του μεγάλου συνθέτη μεταφέρθηκε από το παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στον καθεδρικό ναό της Μητρόπολης Αθηνών το πλήθος -άνθρωποι όλων των ηλικιών- ξέσπασε σε χειροκροτήματα φωνάζοντας «αθάνατος» και παραμένοντας έξω από τη Μητρόπολη παρά το ψιλόβροχο. Λίγο πριν τις 3 μ.μ. έφτασε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κρατώντας ένα λευκό τριαντάφυλλο.

Η τελετή αποχαιρετισμού άρχισε στις 15:00 με τρισάγιο χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.


Το «παρών» έδωσαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η Μαρία Φαραντούρη, ο Βασίλης Βασιλικός, ο Γιώργος και η Άννα Νταλάρα, η Αλέκα Παπαρήγα, ο Νίκος Βούτσης, η Σοφία Σακοράφα, ο Παύλος Γερουλάνος, ο Γιώργος Λιάνης, ο Κώστας Λαλιώτης, ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Κώστας Μπακογιάννης, η Μαριάνα Βαρδινογιάννη και πρέσβεις ξένων χωρών, ενώ δίπλα στο φέρετρο βρίσκεται η οικογένεια του Μίκη Θεοδωράκη.

Ιδιαίτερη στιγμή ήταν η άφιξη στη Μητρόπολη του δημοφιλούς Τούρκου συνθέτη Ζουλφί Λιβανελί και φίλου του Μίκη Θεοδωράκη μαζί με την φινλανδή ερμηνεύτρια Άρια Σαγιονμά.

Η σορός του Μικη θα μεταφερθεί στο χωριό του, τον Γαλατά Χανίων.

Θα φθάσει στις 7.30 το πρωί της Πέμπτης με το πλοίο της γραμμής στο λιμάνι της Σούδας, και με μια ενδιάμεση στάση στην πλατεία της δημοτικής αγοράς της πόλης θα μεταφερθεί στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου για λαϊκό προσκύνημα.

Η μεταφορά της σορού από την πλατεία της αγοράς στην Μητρόπολη Χανίων θα γίνει με τα πόδια. Στις 13:00 θα μεταφερθεί στο χωριό του, τον Γαλατά, στον ναό του Αγίου Νικολάου, όπου και θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία σε στενό κύκλο και με αυστηρή τήρηση του πρωτοκόλλου για τη δημόσια υγεία.

Η ταφή του θα γίνει στο κοιμητήριο του χωριού, όπως εκείνος επιθυμούσε για να βρίσκεται δίπλα στον πατέρα του και τον αδελφό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου