Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021

Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δ.Σ. Ήλιδας για το Νοσοκομείο Αμαλιάδας με πολλές εντάσεις

 Τετάρτη, 15 Σεμπτεμβρίου, 2021

«Τα ίδια Παντελάκη μου!»


Επαναφορά όλου του μετακινημένου στο νοσοκομείο Πύργου   προσωπικού,  στο νοσοκομείο Αμαλιάδας, την τοποθέτηση καρδιολόγου ώστε να επαναλειτουργήσει η χειρουργική κλινική και πραγματοποίησης σύσκεψης σήμερα το πρωί των επικεφαλής των παρατάξεων (πλην Λαϊκής Συσπείρωσης) και εκπροσώπων εργαζομένων νοσοκομείου, για να τεθούν οι προτάσεις του Ιατρικού Συλλόγου, ήταν οι αποφάσεις  της χθεσινοβραδινής κατεπείγουσας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας, μέσω τηλεδιάσκεψης, στην οποία συμμετείχαν βουλευτές και εκπρόσωποι φορέων.

Κατά την συνεδρίαση,  ο δήμαρχος Ήλιδας ανέφερε ότι εντός εβδομάδας θα έχει συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ενώ ζήτησε την αντικατάσταση του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας και της αναπληρώτριας διοικήτριας νοσοκομείου Αμαλιάδας, τους οποίους χαρακτήρισε ανίκανους!

Γ. Λυμπέρης: «Διέλυσαν το νοσοκομείο»

Ο κ. Λυμπέρης μίλησε για ένα διαλυμένο πλέον νοσοκομείο, στη διάλυση του οποίου έχουν συμβάλλει η προηγούμενη και η σημερινή κυβέρνηση και σε αυτό «συμμετείχαν» διοικητής και αναπληρώτρια διοικήτρια μέσω της υλοποίησης των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου με άλλοθι την πανδημία, με αποτέλεσμα τις συνεχείς μετακινήσεις χωρίς επιστροφή προσωπικού από το νοσοκομείο Αμαλιάδας στο νοσοκομείο Πύργου.

Ο δήμαρχος Ήλιδας στάθηκε στην ανάγκη οργάνωσης εκ βάθρων της δευτεροβάθμιας περίθαλψης υγείας. Να δοθούν κίνητρα μέσω προκηρύξεων με επιδόματα και με τον χαρακτήρα του άγονου σε ιατρικό προσωπικό, ώστε να στελεχώσουν το νοσοκομείο Αμαλιάδας, να επιστρέψει όλο το προσωπικό που έχει μετακινηθεί και να επαναλειτουργήσουν τα χειρουργεία.

Χρ. Χριστοδουλόπουλος: «Φταίτε»

«Δριμύ κατηγορώ» κατά του κ. Λυμπέρη εξαπέλυσε στη συνέχεια ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος. Τον κατηγόρησε ότι στα δύο χρόνια δημαρχίας του κ. Λυμπέρη, ο δήμος μπήκε σε εποχή εσωστρέφειας, χωρίς να υπάρχει κανένας σχεδιασμός.

Ο κ. Χριστοδουλόπουλος ανέφερε ότι κλείνουν το νοσοκομείο Αμαλιάδας, ζητώντας διοικητική αυτονομία, επιστροφή του προσωπικού, προσλήψεις και διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της δευτεροβάθμιας περίθαλψης.

Α. Κολόσακας: «Κάλυψη όλων των οργανικών θέσεων»

Μοναδική ρεαλιστική πρόταση είναι η κάλυψη όλων των οργανικών θέσεων των δομών υγείας στην Ηλεία και με την πάλη του λαϊκού και εργατικού κινήματος, είπε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Άγγελος Κολόσακας.

Η αιτία, είπε χαρακτηριστικά, που έχει κλείσει το νοσοκομείο Αμαλιάδας, δεν είναι  οι «ανίκανοι» διοικητές, γιατί αυτοί λειτουργούν σε διατεταγμένη υπηρεσία της κυβέρνησης, αλλά η αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, όλων των εκάστοτε κυβερνήσεων.

Δ. Κράλλης: «Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης»

Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Δημήτρης Κράλλης επεσήμανε ότι οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες, λέγοντας ότι στην Ηλεία δεν υπάρχει πολιτικό προσωπικό που θα αντιταχθεί.

Μόνο μια προοδευτική κυβέρνηση, πρόσθεσε, που θα πιστεύει στον εθνικό χαρακτήρα του Συστήματος Υγείας θα μπορούσε να φέρει μια αλλαγή.

Δ. Καλαματιανός: «Στελέχωση των νοσοκομείων»

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Διονύσης Καλαματιανός. Ανέφερε ότι το νοσοκομείο Αμαλιάδας και οι άλλες δομές του νομού θα έπρεπε να έχουν ενισχυθεί, αλλά αντιθέτως αποδυναμώνονται.

Η κυβέρνηση, τόνισε δεν «χρησιμοποιεί» την εμπειρία της πανδημίας, αλλά πράττει το αντίθετο.

Τέλος, είπε ότι θα πρέπει να γίνουν προκηρύξεις, γιατρών και προσωπικού, αλλά με κίνητρα.

Μ. Κατρίνης: «Απαιτείται ενότητα δυνάμεων»

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ κ. Μιχάλης Κατρίνης είπε ότι απαιτείται ενότητα δυνάμεων, προσθέτοντας ότι λύση δεν είναι οι εσωτερικές μετακινήσεις.

Χαρακτήρισε υποχρέωση της κυβέρνησης την στελέχωση των νοσοκομείων με μόνιμο ιατρικό προσωπικό.

Α. Νικολακόπουλος: «Κίνητρα για γιατρούς»

Ο βουλευτής της ΝΔ κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος παραδέχτηκε ότι υπάρχει μια διαρκής φθίνουσα πορεία των νοσοκομείων της Ηλείας, που παρά τις προκηρύξεις και με την συγκυρία του covid τα κενά αυξήθηκαν.

Συμφώνησε ότι πρέπει να δοθούν κίνητρα, λέγοντας πάντως ότι δεν είναι μέσα στις προθέσεις της κυβέρνησης το κλείσιμο του νοσοκομείου Αμαλιάδας.

Κ. Τσαούσης: «Ο Ιατρικός έχει προτάσεις»

Στη  συνέχεια το λόγο πήραν εκπρόσωποι φορέων, όπως ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Κώστας Τσαούσης.

Ο κ. Τσαούσης πρότεινε την ενεργοποίηση των φορέων για να ενημερωθούν για τις προτάσεις που ήδη έχει καταρτίσει ο σύλλογος, ώστε να αποφασιστεί από κοινού το διεκδικητικό πλαίσιο, με στόχο την αναβάθμιση του νοσοκομείου.

Μεταξύ άλλων στην συνεδρίαση συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου Αμαλιάδας κ. Νίκος Σδούγας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου κ. Σωκράτης Σωτηρόπουλος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας κ. Νίκος Σιαψάλης, εκπρόσωπος της βουλευτή της ΝΔ κας Δ. Αυγερινοπούλου κ.α.

ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου