Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

Ομοσπονδία Νέας Υόρκης: Η επόμενη ημέρα των εκλογών

 Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2021

 Του Χριστόδουλου Αθανασάτου  

Εθνικός Κήρυξ

Εκλογές της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, Σταθάκειο, Αστόρια, 19 Σεπτεμβρίου 2021. (Φωτογραφία: Ε.Κ./Ζαφείρης Χαϊτίδης)


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Παραμένουν τα ερωτηματικά για τις εξελίξεις της επόμενης ημέρας στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας που πραγματοποιήθηκε στον περιβάλλοντα χώρο του Σταθάκειου Πολιτιστικού Κέντρου, την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου.

Υπό πρωτοφανείς συνθήκες, η Εφορευτική Επιτροπή ολοκλήρωσε την καταμέτρηση αργά το βράδυ, κάνοντας λόγο για συμμετοχή που ξεπέρασε το ποσοστό του 70%, έστω κι αν η καταστατικότητα και εν γένει νομιμότητα της διαδικασίας αμφισβητείται από μέλη της Διοικούσας Επιτροπής των πρώην προέδρων και άλλα προσκείμενα στελέχη.

Βάσει των αποτελεσμάτων που ανακοινώθηκαν, οι Γεώργιος Γεωργόπουλος, Νίκος Μπάρδης, Αννα Νότη, Σοφία Στρουμπάκη, Τιμολέων Κακούρος, Πωλ Κοτρώνης, Στέφανος Αμανατίδης, Βασίλειος Πετράτος, Θεόδωρος Αστρινίδης, Σπυριδούλα Τσουκαλά, Νίκος Βέλλιος, Γιώργος Σερέτης, Νομική Καστανά, Βαγγέλης Κατραβάζος, Σπύρος Πυργιώτης, Απόστολος Τραμπάκουλος, Γιάννης Πηγής, Δημήτρης Φιλιππίδης, Κωνσταντίνος Προκόβας και ένας εκ των Κωνσταντίνου Καμπέρη και Κωνσταντίνου Τσούκαρη εκλέγονται στο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο πρόκειται να συσταθεί σε Σώμα και να επιχειρήσει να διαλευκάνει το τοπίο αναφορικά με τον έλεγχο της Ομοσπονδίας.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα, όπως ανακοινώθηκαν αργά το βράδυ, έχουν ως εξής:

Γεώργιος Γεωργόπουλος (59 ψήφοι), Νίκος Μπάρδης (58), Αννα Νότη (55), Σοφία Στρουμπάκη (54), Τιμολέων Κακούρος (53), Πωλ Κοτρώνης (53), Στέφανος Αμανατίδης (50), Βασίλειος Πετράτος (48), Θεόδωρος Αστρινίδης (46), Σπυριδούλα Τσουκαλά (45), Νίκος Βέλλιος (44), Γιώργος Σερέτης (43), Νομική Καστανά (39), Βαγγέλης Κατραβάζος (39), Σπύρος Πυργιώτης (39), Απόστολος Τραμπάκουλος (39), Γιάννης Πηγής (32), Δημήτρης Φιλιππίδης (32), Κωνσταντίνος Πρόκοβας (30), Κωνσταντίνος Καμπέρης (29), Κωνσταντίνος Τσούκαρης (29), Ανδρέας Κατσελιάνος (26), Σπύρος Ανδρεόπουλος (24), Βλάσσης Αναστασίου (21), Δημήτριος Παλιούρας (21), Γιάννης Σιταράς (14), Κωνσταντίνος Τσιούρης (11), Μαρκ Τσολάκης (2).

Γεωργόπουλος: Συγκινητική η προσέλευση

Την ικανοποίησή του για την συμμετοχή των αντιπροσώπων των Συλλόγων και την ομαλή ολοκλήρωση της διαδικασίας, έστω και υπό τις συνθήκες που διεξήχθη, εξέφρασε στον «Εθνικό Κήρυκα» («Ε.Κ.») ο Γεώργιος Γεωργόπουλος, στηλιτεύοντας, παράλληλα, το σφράγισμα του κτιρίου από πλευράς του απερχόμενου προέδρου, Κλεάνθη Μεϊμάρογλου, και μελών της πλειοψηφίας της Διοικούσας Επιτροπής.

«Η προσέλευση ήταν συγκινητική. Ο κόσμος ερχόταν με ηρεμία και ειρηνικά, έβαζε το ψηφοδέλτιό του, έκανε το καθήκον του και πολλοί εξ αυτών μας έδιναν και θάρρος, τονίζοντας πως από όλο αυτόν τον κυκεώνα κάτι καλό θα βγει, κάτι που έχω πει κι εγώ άλλες φορές. Εχουμε τέσσερις γυναίκες μέσα στο Δ.Σ., όπως επίσης και πολλά καινούργια παιδιά με όρεξη να εργαστούν.  Εμείς, ως παλαιότεροι, θα δώσουμε τα φώτα μας σε αυτούς τους νέους, που τους χρειαζόμαστε», είπε ο κ. Γεωργόπουλος.

Αναφορικά με την επόμενη ημέρα -καθώς θεωρείται δεδομένο πως το νέο Διοικητικό Συμβούλιο δεν θα αναγνωριστεί ως νόμιμο από τα στελέχη που διαφωνούσαν με τις εκλογές- ο Γεώργιος Γεωργόπουλος τόνισε πως η μεταβίβαση του ελέγχου της Ομοσπονδίας είναι μονόδρομος.

«Θεωρούν ‘σφραγίδες’ τους Συλλόγους που ψήφισαν χθες; Είναι δυνατόν; Λένε ότι έχουν πάει δικαστικά. Δεν έχουν απολύτως τίποτα από τα Δικαστήρια, αλλιώς θα είχαν λάβει την εντολή για να μην γίνουν εκλογές. Τα μόνα έγγραφα που έχουν είναι κάτι θυροκολλημένα χαρτιά που τα υπογράφει ο κ. Μεϊμάρογλου, τα οποία είναι… για γέλια. Γίναμε περίγελος στην συνοικία, εκλήθη η Αστυνομία, είναι τραγελαφικά αυτά τα πράγματα. Ακόμη και τώρα, ελπίζω πως όταν ηρεμήσουν αυτοί οι άνθρωποι θα έρθουν για να συνεννοηθούμε και να δουλέψουμε μαζί. Σε πολλά σημεία λέμε τα ίδια πράγματα. Εμείς είμαστε ξεκάθαροι πως ο έλεγχος της Πειθαρχικής Επιτροπής δεν σταματάει.  Εφόσον αποδειχθεί ότι κάποιοι έχουν ευθύνη, θα παραπεμφθούν. Αλλά δεν μπορείς να αρνηθείς το τεκμήριο της αθωότητας», κατέληξε ο κ. Γεωργόπουλος.

Δ.Α. Γωνιάς: Δεν αναγνωρίζω εκλογές

Από την πλευρά του, ο πρωτοδιορισθείς πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής, Δημήτριος Α. Γωνιάς, σε επικοινωνία του με τον «Ε.Κ.» επανέλαβε πως δεν αναγνωρίζει τις εκλογές της Κυριακής και πως οι κλειστές πύλες του Σταθακείου είναι αποτέλεσμα μιας απολύτως σύννομης διαδικασίας.

«Δεν αναγνωρίζω τις εκλογές που έκαναν και έχω προσφύγει νομικά. Είναι κρίμα από την Ομοσπονδία να κάνουν εκλογές στα πεζοδρόμια σαν τους νομάδες. Η Αστυνομία θα μπορούσε να ανοίξει το κτίριο αλλά έχουμε τα κατάλληλα έγγραφα. Εγώ ως πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής έχω κάνει τις δικές μου απαραίτητες νομικές κινήσεις», είπε ο κ. Γωνιάς.

Αναφορικά, δε, με την αλλαγή των κλειδαριών, αλλά και την περιφρούρηση του χώρου από άνδρες εταιρείας σεκιούριτι, τις οποίες αντιπρόσωποι των Συλλόγων χαρακτήρισαν ως «πραξικόπημα», ο Δημήτριος Α. Γωνιάς τόνισε πως πρόκειται για ενέργειες που έγιναν στο πλαίσιο της νομιμότητας.

«Νομικά το κτίριο είναι κλειστό από την Τρίτη το βράδυ. Δεν βάλαμε ούτε αλυσίδες, ούτε λουκέτα. Εχουν αλλάξει οι κλειδαριές. Εγώ ως πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής, από 30 Ιουλίου, στην παράνομη Συνέλευση που έκανε ο κ. Τομόπουλος, προειδοποίησα ότι θα πάω νομικά. Τους είχα ενημερώσει και γελούσαν μαζί μου», απάντησε ο κ. Γωνιάς.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου