Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021

Αντιεμβολιαστές με σφραγίδα θρησκείας στη Βοστώνη

   Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2021

Εθνικός Κήρυξ

Η Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Βοστώνης στην επιφανή θέση της πόλης της Βοστώνης.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ BU


Επιμέλεια: Θεόδωρος Καλμούκος

ΒΟΣΤΩΝΗ. Τη στιγμή που ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν, ο κυβερνήτης της Μασαχουσέτης και η δήμαρχος Βοστώνης προσπαθούν να πείσουν τους ενιστάμενους αντιεμβολιαστές να προχωρήσουν να εμβολιαστούν για να επιτευχθεί η ανοσία και η απαλλαγή από αυτό το κάκιωμα που μαστίζει τη χώρα, τον κορωνοϊό, η Κάιτ Κόριγκαν, 24 χρόνων, φοιτήτρια Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης (Boston University), η οποία φιλοδοξεί να γίνει πάστορας, ηγείται αντιεμβολιαστικού κινήματος.

Ηδη έχουν γίνει συναθροίσεις έξω από το Κυβερνείο της Μασαχουσέτης στη Βοστώνη εναντίον του εμβολιασμού. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την εφημερίδα «Boston Globe» διοργανώνει τηλεδιασκέψεις μέσω της πλατφόρμας Ζoom και καθοδηγεί πώς να εφευρίσκουν συμμετέχοντες τρόπους και μεθόδους αποφυγής του εμβολιασμού, αιτιάζοντας ότι παραβιάζει τα θρησκευτικά τους πιστεύματα. Σε αυτές τις τηλεδιασκέψεις συμμετέχουν πάνω από διακόσια άτομα κάθε φορά, ανάμεσα στα οποία είναι γονείς, πάστορες, υγειονομικοί λειτουργοί, νοσηλευτές και άλλοι. Η διοργανωτής Κάιτ Κόριγκαν δήλωσε ότι λαμβάνει εκατοντάδες αιτήσεις κάθε εβδομάδα από ανθρώπους οι οποίοι ζητούν βοήθεια.

Είπε χαρακτηριστικά πως «υπάρχουν πολλές χιλιάδες ανθρώπων που έχω βοηθήσει για θρησκευτικές εξαιρέσεις από τον εμβολιασμό» σε εκείνους που συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη και μάλιστα είχε περάσει η ώρα μετά τη 1η βραδινή, ενώ επαναλάμβανε πως «είμαστε η πλειονότητας, αλλά έχουμε μείνει όμως σιωπηλοί».

Οπως έγραψε ο «Ε.Κ.» πρόσφατα, καμία επίσημη Εκκλησία ή θρησκευτική οντότητα δεν αντιτίθεται στον εμβολιασμό, πλην όμως αυτό δεν εμποδίζει την αυτονομημένη θρησκευτική «βιομηχανία» να προτρέπει ανθρώπους να αποφεύγουν τον εμβολιασμό. Η Κόριγκαν, μάλιστα, φτάνει στο σημείο να επικαλείται και στίχους από την Αγία Γραφή, ισχυριζόμενη ότι οι στίχοι αυτοί υπονοούν πως τα εμβόλια κάνουν το «ιερό αίμα», ακάθαρτο.

Οσο εντείνονται οι προτροπές και οι εντολές της κυβέρνησης προς τους πολίτες για εμβολιασμό, τόσο διογκώνεται και ο αριθμός εκείνων οι οποίοι ισχυρίζονται ότι ο εμβολιασμός παραβιάζει τα θρησκευτικά τους πιστεύματα.

Ο δικηγόρος Χάρυ Μίχετ, επικεφαλής της νομικής ομάδας Liberty Counsel, που είναι ένας Οργανισμός Ευαγγελιστών με έδρα τη Φλόριδα και ο οποίος καταθέτει μηνύσεις εκ μέρους πολιτών που αντιτίθενται στις εκτρώσεις, στους γάμους ατόμων του ιδίου φύλου και στους εμβολιασμούς για τον κορωνοϊό, είπε ότι στην αρχή του έτους ξεκίνησε σαν μια σταγόνα, αλλά εδώ και μερικές μέρες λαμβάνομε 1.500 e-mails την ημέρα, ενώ το τηλέφωνο μας χτυπά ασταμάτητα». Είπε επίσης πως «όσο περισσότεροι οι άνθρωποι αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν τις εντολές υποχρεωτικότητας για εμβολιασμό, ο αριθμός εκείνων οι οποίοι αντιδρούν αυξάνεται κατακόρυφα όχι διότι οι άνθρωποι ξαφνικά έγιναν θρησκευόμενοι, αλλά διότι ξαφνικά καλούνται να πάρουν αποφάσεις».

Ομοσπονδιακή νομοθεσία ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Αμερική απαιτεί από τις εταιρείες να διευκολύνουν θρησκευτικά πιστεύω τα οποία «τηρούνται ειλικρινώς», θέτοντας τους εργοδότες σε διακινδύνευση για μηνύσεις εάν δεν κάνουν παραχωρήσεις.

Στο δημοσίευμα της «Boston Globe» αναφέρεται πως τον περασμένο μήνα ένας ομοσπονδιακός δικαστής απέρριψε μήνυση εναντίον του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης για την υποχρεωτικότητα να εμβολιαστούν πλήρως οι φοιτητές τους προτού επιστρέψουν στο Πανεπιστήμιο για το νέο ακαδημαϊκό έτος. Μία φοιτήτρια είχε επικαλεσθεί θρησκευτική εξαίρεση, λέγοντας πως είναι Ρωμαιοκαθολική, ενώ παράλληλα παραδέχθηκε ότι έχει λάβει άλλα εμβόλια κατά την εφηβική της ηλικία συμπεριλαμβανομένου και της γρίπης».

Την περασμένη Τρίτη ένας άλλος ομοσπονδιακός δικαστής στη Νέα Υόρκη, απαγόρευσε προσωρινά αυτή την πολιτεία από το να επιβάλλει τον εμβολιασμό σε υγειονομικούς λειτουργούς, έπειτα από μήνυση που κατέθεσε μία ομάδα τους με το αιτιολογικό ότι δεν επιτρέπει την εξαίρεση για θρησκευτικούς λόγους.

Στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη της Κάιτ Κόριγκαν πολλοί που συμμετείχαν από τη Νέα Υόρκη, το Οχάιο και άλλες πολιτείες ζητούσαν να πληροφορηθούν μεθόδους για το πώς να απαντήσουν στις αιτήσεις των εργοδοτών αναφορικά με το θέμα της εξαίρεσης για θρησκευτικούς λόγους. Ηδη είχαν περάσει δύο ώρες της σύσκεψης και πολλοί από τους συμμετάσχοντες εξακολουθούσαν και είχαν ερωτήσεις, οπότε η Κόριγκαν υποσχέθηκε να κάνει δύο τηλεδιασκέψεις αυτή την εβδομάδα. Βασικά είναι διαρκείας τριών ωρών και το κόστος ανέρχεται στα $25 δολάρια το άτομο.

Η Κόριγκαν, η οποία δεν φοίτησε σε δημόσια σχολεία, αλλά μαθήτευε κατ' οίκον από την ηλικία των 8 ετών μέχρι που πήγε στο Κολέγιο, είπε στην εφημερίδα «Boston Globe» πως δεν έχει εμβολιαστεί ποτέ. Περιέγραψε την πίστη της ως χριστιανική, αλλά εκτιμά πολύ τις βουδιστικές αρχές. Η αγάπη της για τη θρησκεία ανάγεται στους προγόνους της, οι οποίοι, όπως είπε, αγωνίσθηκαν για θρησκευτικές ελευθερίες. Ο στόχος της είναι να χειροτονηθεί πάστορας και να πάει στη Νομική Σχολή.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου