Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021

Η Αλγερία κλείνει τον εναέριο χώρο της για το Μαρόκο

Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Η απόφαση αφορά και τα αεροσκάφη εκείνα που είναι καταχωρημένα στο Μαρόκο, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση.

Αλγερία – Κλείνει τον εναέριο χώρο της για το Μαρόκο | tovima.gr

Το Ανώτατο Συμβούλιο Ασφάλειας της Αλγερίας αποφάσισε απόψε ότι θα κλείσει, με άμεση ισχύ, τον εναέριο χώρο της χώρας σε όλα τα πολιτικά και στρατιωτικά αεροσκάφη του Μαρόκου, ανακοίνωσε η προεδρία.

Η απόφαση αφορά και τα αεροσκάφη εκείνα που είναι καταχωρημένα στο Μαρόκο, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση.

Στις 24 Αυγούστου η Αλγερία διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις της με το Μαρόκο, κατηγορώντας το βασίλειο για «εχθρικές ενέργειες» απέναντί της.

Η σημερινή απόφαση ελήφθη «λόγω των συνεχιζόμενων προκλήσεων και εχθρικών πρακτικών από τη μαροκινή πλευρά», ανέφερε η προεδρία.

Οι σχέσεις των δύο χωρών είναι δύσκολες εδώ και δεκαετίες, λόγω του ακανθώδους θέματος της Δυτικής Σαχάρας, της μοναδικής περιοχής της αφρικανικής ηπείρου το μετααποικιακό καθεστώς της οποίας παραμένει σε εκκρεμότητα. Η περιοχή διεκδικείται από το Μαρόκο ενώ η Αλγερία στηρίζει τους αυτονομιστές του Μετώπου Πολισάριο. Το Ραμπάτ, που ελέγχει περίπου το 80% του εδάφους της, προτείνει ένα σχέδιο αυτονομίας υπό τη δική του κυριαρχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου