Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021

Πέθανε ο Μάικλ Κονσταντάιν, ο Γκας Πορτοκάλος του «Γάμος αλά Ελληνικά»


Εθνικός Κήρυξ

Ο Μάικλ Κονσταντάιν (αριστερά) τηλεοπτικός πατέρας της Νίας Βαρντάλος με τον πραγματικό της πατέρα, σε φωτογραφία που δημοσίευσε η ίδια στο Twitter.

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ. Ο Μάικλ Κονσταντάιν (Michael Constantine), βραβευμένος με Emmy ομογενής ηθοποιός, ο οποίος έγινε γνωστός από τη δημοφιλή σειρά «Room 222» και 30 χρόνια αργότερα σε εκείνον του πατριάρχη της οικογένειας Πορτοκάλος στην ταινία «Γάμος αλά Ελληνικά, πέθανε σε ηλικία 94 ετών στο σπίτι του στο Ρέντινγκ της Πενσυλβάνιας, στις 31 Αυγούστου, από φυσικά αίτια.  

Προικισμένος με έντονα φρύδια, τη ζεστασιά που τον διακατείχε και την ελληνική του καταγωγή συχνά υποδυόταν χαρακτήρες ξένων εθνοτήτων. Οπως εκείνον του Seymour Kaufman, Εβραίου διευθυντή λυκείου στο «Room 222», ο οποίος του χάρισε το Emmy το 1970. Υποδύθηκε επίσης χαρακτήρες Ιταλών στις σειρές «The Untouchables» και «Kojak».

Στους νεότερους, ο Κονσταντάιν έγινε γνωστός ως ο Γκας Πορτοκάλος, παραδοσιακός Ελληνας πατέρας της επίσης ομογενούς Νία Βαρντάλος στην ταινία που έσπασε τα ταμεία το 2002, το «Γάμος αλά Ελληνικά». Μετανάστης που έβγαζε τα προς το ζην ως ιδιοκτήτης εστιατορίου στο Σικάγο, ο Γκας είναι ένας ένθερμος ερασιτέχνης ετυμολόγος που μπορεί να εντοπίσει σε οποιαδήποτε λέξη την υποτιθέμενη ελληνική του προέλευση. Το κιμονό σίγουρα προέρχεται από την ελληνικά λέξη χειμώνας, συμπεραίνει.  

Η Νία Βαρντάλος απέτισε φόρο τιμής την Τετάρτη στον κινηματογραφικό της πατέρα με μια συγκινητική ανάρτηση. «Ο Μάικλ Κονσταντάιν, μπαμπάς της οικογένειας του καστ μας, ένα δώρο στον γραπτό λόγο και παντοτινός φίλος» ξεκινάει η Βαρντάλος και συνεχίζει: «Η εμπειρία της συνεργασίας μαζί του ήταν πλημμυρισμένη από αγάπη και διασκεδαστικές στιγμές. Θα εκτιμώ πάντα αυτόν τον άνθρωπο που έδωσε ζωή στον Γκας. Μας χάρισε τόσο πολύ γέλιο και του αξίζει να αναπαυθεί. Σε αγαπάμε Μάικλ».

Γιος του χαλυβουργού Θεοχάρη Ιωαννίδη (Theoharis Ioannides) και της Ανδρομάχης Φωτιάδου (Andromache Foteadou), γεννήθηκε ως Κωνσταντίνος Ιωαννίδης στο Ρέντινγκ της Πενσυλβάνιας στις 22 Μαίου, 1927.

Από μικρός ξεκίνησε να εργάζεται ως ηθοποιός, ιδέα που ενστερνίστηκε μετά από μία επίσκεψή του όταν ήταν νεαρός σε έναν φίλο που σπούδαζε ηθοποιία στην Νέα Υόρκη.

Μετά την ολοκλήρωση του Room 222, ο Κωνσταντίνος πρωταγωνίστησε ως δικαστής Μάθιου Τ. Σιρότα στο δικαστήριο της κωμικής σειράς του Sirota's Court το 1976, ο οποίος έλαβε τον δεύτερο υποψηφιότητά του για τη Χρυσή Σφαίρα. 

Πηγή: «New York Times», «CNN Greece», Εθνικός Κήρυξ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου