Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

Ομοσπονδία: Εκλογές στο προαύλιο με σεκιούριτι και κορδέλες

  Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου, 2021

Του Χριστόδουλου Αθανασάτου    

Εθνικός Κήρυξ

Εκλογές της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, Σταθάκειο, Αστόρια, 19 Σεπτεμβρίου 2021. (Φωτογραφία: Ε.Κ./Ζαφείρης Χαϊτίδης)

Ο νεοδιορισθείς πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής, Γιώργος Χρυσομαλλίδης, ο γραμματέας, Αναστάσιος Καραγκούνης και το μέλος, Γρηγόρης Δημητρουλάκος, ξεκίνησαν κανονικά την εκλογική διαδικασία λίγο μετά τις 9 το πρωί της Κυριακής, με σκοπό να ανακοινώσουν αποτελέσματα μετά τις 5 το απόγευμα.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Στον περιβάλλοντα χώρο του Σταθάκειου Πολιτιστικού Κέντρου, με μια απαγορευτική κίτρινη κορδέλα να περικλείει την πρόσοψη και δυο άνδρες εταιρείας σεκιούριτι να περιφρουρούν την σκάλα εισόδου, στήθηκαν οι κάλπες για να διεξαχθούν τελικά οι εκλογές στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, με τα ερωτήματα για την επόμενη ημέρα να παραμένουν αναπάντητα.

Στον εσωτερικό χώρο του Σταθάκειου Πολιτιστικού Κέντρου βρισκόταν ο απερχόμενος πρόεδρος, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, ο οποίος είχε μεριμνήσει προκειμένου να μην επιτραπεί η είσοδος και η πραγματοποίηση της διαδικασίας. Στο σημείο κλήθηκε -για μια ακόμη φορά- και η Αστυνομία, που συμβούλευσε τα μέλη της Εφορευτικής να αποφύγουν τον συνωστισμό και την ένταση.

«Αυτό το οποίο συμβαίνει στην Ομοσπονδία τις τελευταίες εβδομάδες είναι επιεικώς απαράδεκτο. Η στάση τους είναι για γέλια», δήλωσε στον «Εθνικό Κήρυκα» («Ε.Κ.») ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γεώργιος Γεωργόπουλος, αφήνοντας αιχμές για «πρόσωπα που κρύβονται πίσω από τον Μεϊμάρογλου».

Εθνικός Κήρυξ

Εκλογές της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, Σταθάκειο, Αστόρια, 19 Σεπτεμβρίου 2021. (Φωτογραφία: Ε.Κ./Ζαφείρης Χαϊτίδης)

«Μερικοί κρύβονται πίσω από τις πλάτες του κ. Μεϊμάρογλου, ο οποίος είναι το πρωτοπαλίκαρό τους και έρχεται και βάζει αλυσίδες και αλλάζει τις κλειδαριές, αλλά νομίζω ότι είναι κατ' εντολή. Οποιος κατάλαβε, κατάλαβε, Ο κόσμος έρχεται ειρηνικά, ψηφίζει ένας ένας, δίνει την ετυμηγορία του, εάν εμείς είμαστε κακοί και αυτοί είναι καλοί. Ουδέποτε θυμάμαι να γίνονται αυτά που συμβαίνουν. Κίτρινες κορδέλες, αλυσίδες στις πόρτες, αλλαγές στις κλειδαριές. Αυτά είναι το άκρον άωτον του φασισμού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο σημείο διεξαγωγής των εκλογών παραβρέθηκαν από το πρωί οι διορισμένοι συντονιστές από την Γενική Συνέλευση, Νίκος Μπάρδης και Τεντ Αστρινίδης, οι πρώην πρόεδροι, Πέτρος Γαλάτουλας και Απόστολος Τομόπουλος, όπως επίσης και ο αντιπρόσωπος Ιωάννης Κουταλής.

«Εχω 40 χρόνια στην Ομογένεια, ποτέ δεν έχω δει την Ομοσπονδία με σίδερα και με σεκιούριτι και μάλιστα από πέντε έξι άτομα τα οποία δεν θέλουν να καταλάβουν ότι η Δημοκρατία είναι δημοκρατία, οι σύλλογοι είναι σύλλογοι και ο λαός της Ομογένειας είναι αυτοί που αγαπάνε την Ομοσπονδία. Την μαχαίρωσαν, αλλά σίγουρα υπάρχει γιατρός να τη θεραπεύσει», είπε ο κ. Τομόπουλος.

Εθνικός Κήρυξ

Εκλογές της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, Σταθάκειο, Αστόρια, 19 Σεπτεμβρίου 2021. (Φωτογραφία: Ε.Κ./Ζαφείρης Χαϊτίδης)

Υπενθυμίζεται ότι ο Κλεάνθης Μεϊμάρογλου μίλησε την Παρασκευή στον «Ε.Κ.» και είχε ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους πως δεν θα επέτρεπε να πραγματοποιηθούν εκλογές στο Σταθάκειο, ενώ κατά της πραγματοποίησης της διαδικασίας τάχθηκε ξανά, με νέα ανακοίνωσή του, ο πρωτοδιορισθείς πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής, Δημήτριος Α. Γωνιάς.

«Πρέπει να διερευνηθούν εις βάθος οι καταγγελίες, να βρεθεί ποιοι σύλλογοι δεν έχουν τον ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό των 25 μελών και ουσιαστική λειτουργία και όσοι δεν πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις, να τεθούν εκτός Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων. Επιπροσθέτως, είναι άλλοι σύλλογοι που κάποτε λειτουργούσαν, αλλά τώρα διατηρούνται μόνο και μόνο για εκλογοθηρικούς σκοπούς» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Γωνιάς.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου