Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου με Πατριάρχη Βαρθολομαίο

  Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου, 2021

Εθνικός Κήρυξ

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι.


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο πλαίσιο της Σύναξης της Ιεραρχίας του Οικουμενικού Θρόνου, στην οποία ο Αρχιεπίσκοπος ανέπτυξε το θέμα: «Το επ' ονόματι του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου αποθεματικόν ταμείον της Εκκλησίας, πρωτοβουλία της Αρχιεπισκοπής Αμερικής».

Πρόκειται για τη συλλογή οικονομικών κεφαλαίων στην οποία πρωτοστατεί το Τάγμα του Αγίου Ανδρέα των Αρχόντων, για την οικονομική υποστήριξη της αποστολής του Οικουμενικού Πατριαρχείου ανά τον Κόσμο. Πρόεδρος της Επιτροπής «του Ταμείου Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος» είναι ο Δρ Αντώνιος Λυμπεράκης, Διοικητής του Τάγματος των Αρχόντων.

Σε συνέντευξή του στον «Εθνικό Κήρυκα» το Σαββατοκύριακο 31 Ιουλίου – 1 Αυγούστου ο Δρ Λυμπεράκης ανάμεσα στα άλλα είχε πει και τα εξής: «Ο στόχος μας είναι να συγκεντρώσουμε τριάντα εκατομμύρια δολάρια μέχρι τις 29 Οκτωβρίου, 2021, ένα εκατομμύριο για κάθε έτος της Πατριαρχίας του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη. Επιθυμούμε να επιτύχουμε αυτόν τον στόχο μέχρι τις 29 Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία το Τάγμα των Αρχόντων θα διοργανώσει δείπνο προς τιμήν του Παναγιωτάτου και των Ιδρυτικών Μελών του Κληροδοτήματος στο ξενοδοχείο Χίλτον της Νέας Υόρκης, στο οποίο ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο θα είναι ο κεντρικός ομιλητής και θα εστιάσει την ομιλία του στις Θρησκευτικές ελευθερίες. Καθώς ξέρετε ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα βρίσκεται εκείνες τις ημέρες στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά την Αποστολική του Επίσκεψη».

Υπογραμμίζεται ότι στην προσπάθεια αυτή καθοριστικό ρόλο παίζει ο πρωτοπρεσβύτερος Αλέξανδρος Καρλούτσος της γνωριμίας και εγγύτητάς του με πολλούς εύπορους ομογενείς.

Ο Αρχιεπίσκοπος παρουσίασε στον Πατριάρχη τον νέο Διάκονο Πέτρο Κονζάλες, του οποίου τη χειροτονία τέλεσε στον ιερό ναό της Αγίας Τριάδος της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Εθνικός Κήρυξ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου