Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021

Η πρώτη απάντηση Κίνας στη συμφωνία Aukus με κίνηση στο τομέα του εμπορίου και η γαλλική οργή

 Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, 2021

Το Πεκίνο έκανε αίτημα για συμμετοχή σε συμφωνία-κλειδί για το ελεύθερο εμπόριο σε Ασία-Ειρηνικό.

Φουντώνει η κριτική για την αμυντική συμφωνία Aukus μεταξύ ΗΠΑ, Ηνωμένου Βασιλείου και Αυστραλίας με τις σφοδρότερες αντιδράσεις συνεχίζουν να έρχονται από Κίνα και Γαλλία ενώ η ΕΕ φαίνεται δυσαρεστημένη από το γεγονός πως δεν έχει καμία ενημέρωση από την, κατά τα άλλα σύμμαχό της, Ουάσιγκτον. 

H Κίνα μετά τις δηλώσεις πως η αμυντική συμφωνία αναβιώνει λογικές και συνθήκες Ψυχρού Πολέμου-αφού όσο και εάν δεν λέγεται ξεκάθαρα η Aukus στοχεύει στην αντιμετώπιση και συγκράτηση κινήσεων της που εκλαμβάνονται έως και απειλητικές στην περιοχή του Ινδικο-Ειρηνικού, έκανε ένα βήμα παραπέρα. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Reuters, κατέθεσε αίτηση για την ένταξή της, στη Συνολική και Προοδευτική Συμφωνία για τη Διασυνοριακή Εταιρική Σχέση στην Περιοχή του Ειρηνικού (CPTPP) επιδιώκοντας προφανώς την ενίσχυση της επιρροής της στον εμπορικό τομέα.

  
360p geselecteerd als afspeelkwaliteit

Αυτή η συμφωνία - κλειδί για το ελεύθερο εμπόριο σε Ασία και Ειρηνικό  δημιουργήθηκε αρχικά από τις ΗΠΑ με στόχο να αντιμετωπίσει την κινεζική επέκταση αλλά ο Ντόναλντ Τραμπ αποχώρησε το 2017. Μέχρι τότε η συμφωνία ήταν γνωστή Σύμφωνο Συνεργασίας των Δύο Πλευρών του Ειρηνικού (TPP) και θεωρούνταν ως ένα σημαντικό οικονομικό αντίβαρο στην άσκηση περιφερειακής επιρροής από την Κίνα. 

HuffPostGr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου