Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021

«Επτασφράγιστο μυστικό» η διαθήκη του πρίγκιπα Φιλίππου για τουλάχιστον 90 χρόνια

Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, 2021

Σύμφωνα με το BBC, θα υπάρξει μια ιδιωτική διαδικασία σε 90 χρόνια για να αποφασιστεί εάν μπορεί να αποσφραγισθεί

Ο πρίγκιπας Φίλιππος έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Απρίλιο σε ηλικία 99 ετών, όμως ακόμα δεν έχει δημοσιοποιηθεί η διαθήκη του εκτός από κάποια σημεία που έχουν διαρρεύσει σε βρετανικά ΜΜΕ.

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου αποφάσισε ότι η διαθήκη του θα σφραγισθεί και δεν θα ανοιχτεί για τουλάχιστον 90 χρόνια, ώστε να διαφυλαχθεί η ιδιωτικότητα και η αξιοπρέπεια της μοναρχίας.

Σύμφωνα με νομοθετική πρόβλεψη του 1910, μετά τον θάνατο ενός ανώτερου μέλους της βασιλικής οικογένειας, τα δικαστήρια καλούνται να σφραγίσουν τις διαθήκες τους.

Ερμηνεύοντας αυτήν την πρόβλεψη, ο δικαστής έκρινε ότι η διαθήκη του αείμνηστου Δούκα του Εδιμβούργου θα πρέπει να σφραγισθεί και ότι δεν θα πρέπει να δημιουργηθεί κανένα αντίγραφο για το αρχείο.

Αυτό σημαίνει ότι, σε αντίθεση με τις περισσότερες διαθήκες, αυτή του πρίγκιπα Φίλιππου δεν θα δημοσιοποιηθεί. 

Η αποσφράγιση

Σύμφωνα με το BBC, θα υπάρξει μια ιδιωτική διαδικασία σε 90 χρόνια για να αποφασιστεί εάν μπορεί να αποσφραγισθεί.

Η ακρόαση της αίτησης για σφράγιση της διαθήκης πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο από τον σερ Άντριου ΜακΦάρλαν, τον ανώτατο δικαστή στα οικογενειακά δικαστήρια. Ο σερ Άντριου ανέφερε ότι είναι ο θεματοφύλακας ενός χρηματοκιβωτίου που περιέχει περισσότερους από 30 φακέλους, οι οποίοι περιέχουν σφραγισμένες διαθήκες νεκρών μελών της βασιλικής οικογένειας.

Οι άνθρωποι – κλειδί που συμπεριέλαβε στη διαθήκη του

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο πρίγκιπας Φίλιππος άφησε περιουσία που εκτιμάται στις 30 εκατ. λίρες. Η πλειονότητα της περιουσίας του θα περάσει στη βασίλισσα, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, σύμφωνα με την οποία ο πρίγκιπας Φίλιππος αντέμειψε τους πιο κοντινούς συνεργάτες του.

«Αντίθετα με άλλους γαλαζοαίματους, ο πρίγκιπας Φίλιππος θα είναι γενναιόδωρος με τρεις άνδρες που είχαν αναλάβει τη φροντίδα του» είπε βασιλική πηγή στο Fabulous. Αυτοί οι τρεις είναι ο ιδιαίτερος γραμματέας του, ο ταξίαρχος Άρτσι Μίλερ Μπέικγουελ, ο βοηθός του Ουίλιαμ Χέντερσον και ο υπηρέτης του Στίβεν Νιντοζάντλο.

Οι τρεις άνδρες στήριζαν τον Δούκα τα τελευταία χρόνια της ζωής του με τον Μπέικγουελ συχνά να αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Φίλιππου όταν εκείνος αδυνατούσε να παρευρίσκεται σε κάποια εκδήλωση. Οι Χέντερσον και Νιντοζάντλο ήταν εναλλάξ κοντά του στη διάρκεια της διαμονής του στο Σάντρινγκχαμ, ενώ ο Χέντερσον ήταν μαζί του τις δύο τελευταίες ημέρες του στο Ουίνδσορ.

Η βασιλική πηγή υποστήριξε ότι τα εγγόνια του Φίλιππου, περιλαμβανομένου και του Χάρι, θα έχουν ένα κέρδος από την περιουσία του. «Ο Φίλιππος δεν ήταν ο τύπος του ανθρώπου που θα τιμωρούσε τον εγγονό του Χάρι για κακή συμπεριφορά. Ήταν ένας άνδρας πολύ δίκαιος, γενναιόδωρος και αξιαγάπητος. Ποτέ δεν κρατούσε κακία. Ο Φίλιππος είχε αρκετό χρόνο για να ξεδιαλύνει όλες τις νομικές υποθέσεις ώστε να μην υπάρχει φόρος κληρονομιάς» πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Επίσης, σημείωσε ότι τα παιδιά του -ο πρίγκιπας Κάρολος, η πριγκίπισσα Άννα, ο πρίγκιπας Έντουαρντ και ο πρίγκιπας Άντριου- θα μπορέσουν να πάρουν ό,τι θέλουν από τη συλλογή των 13.000 βιβλίων από τη βιβλιοθήκη των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου