Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021

Χωρίς κοινό η νέα Τελετή Αφής της Φλόγας στις 18 Οκτωβρίου

Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2021

Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη που έγινε για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο 2022.

Ευρεία σύσκεψη προετοιμασίας πραγματοποιήθηκε πριν μερικές ημέρες στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μεταξύ Ελληνικής και Κινεζικής αντιπροσωπείας για τις εκδηλώσεις και την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας ενόψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που θα φιλοξενηθούν στο Πεκίνο το 2022.

Στη σύσκεψη όπου από την ελληνική πλευρά προΐστατο ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος Οικονόμου, από την κινεζική ο επιτετραμμένος της πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Αθήνα κ. Wang Qiang, ενώ από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Σπύρος Καπράλος και ο Γενικός Γραμματέας κ. Μανώλης Κολυμπάδης, αποφασίστηκε η Αφή της Φλόγας να πραγματοποιηθεί στις 18 Οκτωβρίου 2021 στην Αρχαία Ολυμπία, χωρίς τη συμμετοχή κοινού.

Στη συνέχεια η Φλόγα, μετά τη λαμπαδηδρομία, θα μεταφερθεί οδικώς στην Ακρόπολη, όπου και θα διανυκτερεύσει.

Στις 19 Οκτωβρίου η Φλόγα θα παραδοθεί στην Κινεζική αντιπροσωπεία, σε επίσημη Τελετή στο Παναθηναϊκό Στάδιο και πάλι χωρίς την παρουσία κοινού, πέραν διακοσίων διαπιστευμένων ατόμων που θα αποτελούν τις επίσημες αντιπροσωπείες και από τις δύο πλευρές, αλλά και εκ μέρους της Ολυμπιακής Επιτροπής.

Στη συνέχεια η Φλόγα θα μεταφερθεί με ειδική πτήση charter από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών με προορισμό τη διοργανώτρια πόλη του Πεκίνου.

Στη σύσκεψη μελετήθηκαν και αποφασίστηκαν τα επιχειρησιακά πλάνα και τα μέτρα ελέγχου και ασφαλείας σχετικά με τις ανωτέρω τελετές αλλά και τη μεταφορά της Ολυμπιακής Φλόγας.

Στη σύσκεψη από την πλευρά της Ελληνικής Αστυνομίας συμμετείχε ο Αρχηγός Αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης και υψηλόβαθμοι αξιωματικοί ενώ από την Κινεζική ο ακόλουθος Άμυνας και αξιωματούχοι της πρεσβείας Αθηνών.

Στις αποφάσεις και το τελετουργικό, ελήφθη σοβαρά υπόψιν ο κίνδυνος του COVID και τα μέτρα προστασίας από αυτόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου