Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021

Ο ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός (1-0)

Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου, 2021

O ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε τον "πελάτη" για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι τον Παναθηναϊκό στη διάρκεια του 2021, επικρατώντας 1-0 με τη γκολάρα του Γκαρντάβσκι στο 6′. Εκπληκτικός ο Περέα, εξέθεσε τους «πράσινους» που τον άφησαν να φύγει.Ο ΠΑΣ Γιάννινα «ξέρανε» και τον Παναθηναϊκό (1-0) | tovima.gr

Αυτή η σχέση κάλλιστα μπορεί να χαρακτηριστεί και πελατειακή… Γιατί ο ΠΑΣ Γιάννινα συνήθισε να κερδίζει τον Παναθηναϊκό στη διάρκεια του 2021. Είχε τρεις συνεχόμενες νίκες και το βράδυ του Σαββάτου πέτυχε την τέταρτη, επικρατώντας 1-0 με τη γκολάρα του Γκαρντάβσκι στο 6′.

Δεν είναι μόνο αυτό. Ο ΠΑΣ άρχισε ιδανικά το πρωτάθλημα, αφού στην πρεμιέρα άλωσε την Τούμπα με σκόρερ τον Κόντε και έπειτα επιβλήθηκε ενός άλλου μεγάλου, του Παναθηναϊκού, σημειώνοντας το 2Χ2 και ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας με 6 βαθμούς. Όχι και άσχημα για τον Άγιαξ της Ήπειρου, που άλλαξε προπονητή και αρκετούς βασικούς.

Η νίκη είναι και μία δικαίωση του Χουάν Περέα, ο οποίος ήταν ο κορυφαίος του ΠΑΣ. Ο Κολομβιανός έδωσε την ασίστ για το γκολ, απείλησε με ατομικές προσπάθειες, κέρδισε χαμένες μπαλιές και πίεσε μέχρι εξαντλήσεως τον Βέλεθ και τον Σάρλια. Γενικά, έκανε ότι μπορούσε για να αποδείξει στους «πράσινους» πως κακώς τον άφησαν να φύγει το καλοκαίρι.

Από την άλλη, ο Γιοβάνοβιτς πρέπει να πάρει χρήσιμα μαθήματα από αυτό το παιχνίδι. Διότι κάποιες από τις σκέψεις που δοκιμάζει και στη διάρκεια του καλοκαιριού, δεν βγαίνουν με τίποτα. Ο Σέρβος επιμένει στο δίδυμο Ρούμπεν-Μαουρίσιο, που ειδικά σε σύστημα 4-4-2 αδυνατεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις.

Αντίστοιχα, ο Καρλίτος δεν τα καταφέρνει ως δεκάρι, ενώ και ο Σάρλια δείχνει πως έχει χαμηλό ταβάνι και δεν μπορεί να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό, αφού είναι επιρρεπής στο λάθος.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα άρχισε με σκοπό να αιφνιδιάσει τον Παναθηναϊκό και τον προειδοποίησε μόλις στο 2’ με ένα γυριστό του Πίρσμαν στην περιοχή, που κατέληξε άουτ. Οι «πράσινοι» δεν έλαβαν το μήνυμα και το πλήρωσαν στο 6’, όταν ο Περέα πέρασε τον Σάρλια, έστρωσε στον Γκαρντάβσκι και αυτός με άπιαστο σουτ από το ημικύκλιο, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντεπιτεθεί και είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν είχε ουσία. Μόνο σε μία φάση απείλησε με συνδυασμό, στο 42’, όταν ο Καρλίτος άνοιξε στον Χουανκάρ, αυτός βρήκε τον Αϊτόρ στο πέναλτι αλλά ο Ισπανός πλάσαρε άουτ. Πάντως, ένα λεπτό αργότερα ο Μορέιρα που είχε αντικαταστήσει τον Κόντε, πάσαρε παράλληλα στον Περέα και αυτός εξ’ επαφής με τον Διούδη δεν βρήκε όπως θα ήθελε τη μπάλα για να σκοράρει.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός είχε μερικές καλές στιγμές με κάποιες ενέργειες του Βιτάλ, με δύο κεφαλιές του Ιωαννίδη, αλλά καμία από αυτές δεν ήταν πολύ επικίνδυνη για την εστία του Λοντίγκιν.

Ο ΠΑΣ ήταν πιο απειλητικός, με τον Περέα να κερδίζει μονομαχίες από τους Βέλεθ και Σάρλια και να απειλεί με σουτ από διάφορα σημεία.

Το χάιλαϊτ σημειώθηκε στο 59’, όταν ο Πίρσμαν πέρασε τον Αϊτόρ στην περιοχή και έκανε την πάσα, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Ισπανού ενώ ήταν στο έδαφος και ο διαιτητής Παπαδόπουλος υπέδειξε πέναλτι. Ωστόσο, με τη συμβουλή του VAR και αφού το είδε και ο ίδιος, ο Μακεδόνας ρέφερι το πήρε πίσω.

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν, Σνάιντερ, Καραχάλιος (70’ Σιόντης), Ντομίνγκεθ, Γκαρντάβσκι, Περέα, Κόντε (42’ Μορέιρα, 86’ Μιλιντσεάνου).

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Κώτσιρας, Σάρλια, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Μαουρίσιο (70’ Βιγιαφάνιες), Ρούμπεν Πέρεθ, Αϊτόρ (70’ Παλάσιος), Λούντκβιστ (56’ Ιωαννίδης), Βιτάλ (79’ Χατζηγιοβάνης), Καρλίτος (79’ Μακέντα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου