Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021

Conference League: 1-1 ο ΠΑΟΚ με τη Ριέκα

 Παρασκευή, 20 Αυγούστου, 2021

Ευρωκίνηση

Στις καθυστερήσεις του αγώνα με τη Ριέκα ισοφάρισαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ. Φωτογραφία: Ευρωκίνηση.

Με αυτογκόλ στην τελευταία φάση του ματς κυριολεκτικά, ο ΠΑΟΚ γλύτωσε την ήττα από την Ριέκα την Πέμπτη στην Τούμπα. Οι Θεσσαλονικείς με τέρμα που προήλθε από κεφάλι αντιπάλου έσωσαν το 1-1 και θα πάνε στη ρεβάνς της Κροατίας για να διεκδικήσουν στα ίσα την πρόκριση στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ.

Ο «Δικέφαλος» μπήκε με περισσότερη διάθεση στο ματς. Απέναντι του είχε όμως μια εξαιρετικά στημένη άμυνα που τον κρατούσε εκτός περιοχής. Ετσι, οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου δεν μπορούσαν να πατήσουν στο... κουτί και προσπαθούσαν με μακρινές ενέργειες να απειλήσουν, όμως το σουτ του Ζίβκοβιτς στο 9’ που έφυγε λίγο άουτ. Η πρώτη απόπειρα της Ριέκα να απαντήσει, ήρθε οκτώ λεπτά αργότερα, με τον Τόμετσακ να σουτάρει, την μπάλα να κοντράρει, να αλλάζει πορεία και τον Πασχαλάκη με υπερένταση να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Την αντίδραση αυτή όμως, ο Ελληνας γκολκίπερ δεν την είχε λίγο αργότερα και στο 33’ οι φιλοξενούμενοι «πάγωσαν» την Τούμπα. Ο Μπίσεσβαρ έχασε την μπάλα στον χώρο της μεσαίας γραμμής μετά από πίεση των Κροατών, με τον Λεπίνιτσα να πιάνει ένα δυνατό συρτό σουτ, το οποίο κατέληξε στη δεξιά γωνία του Πασχαλάκη, ο οποίος δεν εκτίμησε σωστά τη φάση και άργησε να πέσει. Από εκεί και πέρα, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να βγάλει αντίδραση, χωρίς αποτέλεσμα όμως και το 1-0 διατηρήθηκε στην ανάπαυλα.

Στο δεύτερο μέρος η ελληνική ομάδα έδειξε περισσότερη ορμή και διάθεση. Ετρεχε για να γυρίσει το παιχνίδι με Ζίβκοβιτς και Κούρτιτς να έχουν πιο ενεργό ρόλο. Μάλιστα ο δεύτερος έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 61’ ύστερα από γύρισμα του Μπίσεσβαρ. Μερικά λεπτά αργότερα, δε, ο Τέιλορ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Γκάλοβιτς να απομακρύνει πάνω στη γραμμή. Σημειωτέον, ότι ο Βραζιλιάνος είχε μία ακόμα καλή στιγμή στο 75ο λεπτό. Με τον χρόνο να τρέχει, τα πόδια των «ασπρόμαυρων» βάραιναν ακόμα περισσότερο. Αδυνατούσαν να κάνουν παιχνίδι με την μπάλα κάτω και επιχειρούσαν σουτ, τα οποία δεν ανησυχούσαν τον Πρσκάλο.

Στα τελευταία λεπτά ο Σφιντέρσκι έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει μετά από γύρισμα του Σβαμπ, αφού οι αμυντικοί της κροατικής ομάδας απομάκρυναν. Ωστόσο -και ενώ η γκέλα πλέον διαγραφόταν- στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, σε κυριολεκτικά νεκρό χρόνο, ο Γκάλεσιτς έβαλε αυτογκόλ με το κεφάλι μετά από εκτέλεση κόρνερ και έτσι ο ΠΑΟΚ δεν ηττήθηκε. Πήρε το 1-1 και διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες πρόκρισης. Εστω κι αν στην Κροατία πλέον θα έχει πολύ δύσκολο έργο.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Ροντρίγκο (31’ Τέιλορ), Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Σβαμπ, Κούρτιτς, Ζίβκοβιτς (71’ Μουργκ), Μπίσεσβαρ (71’ Κούτσιας), Ελ Καντουρί, Σφιντέρσκι.

ΡΙΕΚΑ: Πρσκάλο, Γκάλοβιτς, Κρέσιτς, Εσκοβάλ, Τόμετσακ (71’ Μπούσνια), Τσέριν (78’ Λίμπερ), Πάβιτσιτς, Βούκτσεβιτς (78’ Γκάλεσιτς), Λεπίνιτσα, Αμπάς, Αμπέμ.

Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου