Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021

Παρατάθηκε το μορατόριουμ στις εξώσεις από τα CDC για 60 ημέρες

 Πέμπτη, 5 Αυγούστου, 2021


ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), ο κυριότερος ομοσπονδιακός οργανισμός δημόσιας υγείας των ΗΠΑ, αποφάσισε να παραταθεί για εξήντα ημέρες η απαγόρευση των εξώσεων ενοικιαστών λόγω ανεξόφλητων οφειλών τους επειδή πλήττονται άμεσα ή έμμεσα από την πανδημία του νέου κορωνοϊού.

Η εντολή αυτή των CDC θα εκπνεύσει την 3η Οκτωβρίου.

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ, ανέφερε σε ανακοίνωσή του πως «εξαίρει» τον οργανισμό για την απόφαση αυτή, που αφορά πρακτικά το 90% των ΗΠΑ.

«Εξαίρω τα CDC διότι επέβαλαν μορατόριουμ των εξώσεων που αφορά τη μεγάλη πλειονότητα του πληθυσμού», ανέφερε στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε ο κ. Σούμερ. «Το να χάνει κανείς το σπίτι του χωρίς να φταίει είναι συγκλονιστικό και είναι ντροπή το ότι οι Ρεπουμπλικανοί στο Κογκρέσο δεν κούνησαν ούτε δαχτυλάκι για να συμβάλουν να αποτραπεί αυτό», πρόσθεσε ο επικεφαλής της ΚΟ του κυβερνώντος κόμματος στο Κογκρέσο.

Περίπου 15 εκατομμύρια άνθρωποι σε 6,5 εκατομμύρια νοικοκυριά οφείλουν ενοίκια ύψους άνω των 20 δισεκ. δολαρίων, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη. Τον Σεπτέμβριο του 2020 τα CDC παρέτειναν με εντολή τους το μορατόριουμ τις εξώσεις, αφού έληξε το προηγούμενο που είχε εγκρίνει το Κογκρέσο. Τον Ιούνιο τα CDC παρέτειναν για άλλον έναν μήνα την απαγόρευση. Η ισχύς της απόφασης αυτής εξέπνευσε τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Η παράταση του μορατόριουμ αναμένεται να δώσει το χρονικό περιθώριο προκειμένου να διανεμηθούν 46,5 δισεκ. δολάρια που έχει αποφασίσει το Κογκρέσο να διανεμηθούν στους ενοικιαστές. Ως χθες είχαν διατεθεί περίπου 3 δισεκ. δολάρια από τα κεφάλαια αυτά.

Μιλώντας την Τρίτη από τον Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανέφερε ότι πίεσε τα CDC να αναλογιστούν εκ νέου τις επιλογές τους. Αλλά, παρέμενε διστακτικός για το εάν το νέο μορατόριουμ μπορεί να αντέξει ενάντια σε αγωγές για πιθανή αντισυνταγματικότητα, λέγοντας ότι έχει ζητήσει την άποψη των ειδικών αναφορικά με το κατά πόσο το Ανώτατο Δικαστήριο θα εγκρίνει το μέτρο.

Ο Πρόεδρος πρόσθεσε ότι το μορατόριουμ –ακόμα και αν χρειαστεί να αντιμετωπίσει δικαστικές προκλήσεις– «θα δώσει πιθανότατα πρόσθετο χρόνο» στις πολιτείες και τις πόλεις να διανέμουν δισεκατομμύρια δολάρια ομοσπονδιακής ενίσχυσης προς τους ενοικιαστές.

Κορυφαίοι Δημοκρατικοί ηγέτες ενώθηκαν με την Κόρι Μπους, Δημοκρατική βουλευτή από το Μισούρι, η οποία είχε στρατοπεδεύσει έξω από το Καπιτώλιο επί μέρες, με σκοπό να αποτρέψει τις εξώσεις.

«Θεέ μου, δεν πιστεύω ότι τα καταφέραμε», δήλωσε. «Τα καταφέραμε εκατομμύρια πολίτες να κρατήσουν τα σπίτια τους», τόνισε.

Ανάλογη ήταν και η αντίδραση της προέδρου της Βουλής Νάνσυ Πελόζι, η οποία χαρακτήρισε την απόφαση «απίστευτη ανακούφιση».

Πηγή: «Associated Press», «ΑΠΕ-ΜΠΕ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου