Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021

Στη Βουλιαγμένη, Ηλείας, στο Μοναστήρι του Σωτήρος οι κ.κ. Βασίλης Καυκάς και Κώστας Κουτρουμπής

 Σάββατο, 7 Αυγούστου, 2021 


Χθες και κάτω από τον σκοτεινιασμένο ουρανό από τον καπνό και την στάχτη έγινε αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Μοναστήρι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Βουλιαγμένη Ηλείας από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανό.

Παρευρέθηκαν αρκετοί ομογενείς με επικεφαλής τον κ. Κώστα Κουτρουμπή, επίτιμο Πρόεδρο της Πανηλειακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά και τον κ. Βασίλειο Καυκά, Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Βοστώνης και πρώην Πρόεδρο της Πανηλειακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ και Καναδά.

Πολύ βαριά η ατμόσφαιρα και ο κόσμος ήταν "μουδιασμένοι" και φανερά στεναχωρημένοι από την κατάσταση που επικρατεί στην Ηλεία και γενικά στην Ελλάδα από τις πυρκαγιές.

Η Ιερά Μονή βρίσκεται σε περιοχή με πυκνή βλάστηση μεταξύ Βουλιαγμένης και Ανθώνα και χθες που άρχισαν τα μελτέμια ο φόβος ήταν πολύ ισχυρός αφού η φωτιά που καίει για τέσσερις ημέρες την Ηλεία έχει φράση μόλις 15 χιλιόμετρα από τη Μονή.

Λίγος ήταν και ο κόσμος που παρευρέθηκε αφού ο περισσότερος κόσμος πήγε το προηγούμενο βράδυ όπου η ζέστη ήταν υποφερτή.

Λίγο η ζέστη, λίγο ο κορωναϊός, και περισσότερο οι πυρκαγιές έχουν αναστατώσει τον κόσμο.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας και την Αρτοκλασία ακολούθησε ολιγόλεπτη εκδήλωση στην αίθουσα δεξιώσεων όπου παρευρέθηκαν ομογενείς και αξιωματούχοι.  Η ευχή όλων ήταν να μην έχουμε χειρότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου