Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021

Μπένος: Η τελευταία μου αποστολή

  Πέμπτη, 19 Αυγούστου 2021

Από το ΒΗΜΑτοδότης

Τι θα πει όμως στον Πρωθυπουργό στη συνάντησή τους και κυρίως τι θα ζητήσει;

Μπένος: Η τελευταία μου αποστολή | tovima.gr
Μπένος: Η τελευταία μου αποστολή
Μιλούσε από το τηλέφωνο και άκουγες το κύμα να σκάει στην παραλία. Ο Σταύρος Μπένος, ένα 24ωρο προτού συναντήσει τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, απολάμβανε τις τελευταίες βουτιές στη θάλασσα της Μάνης, στον τόπο καταγωγής του. Σήμερα (Τετάρτη) έχει προγραμματιστεί η συνάντησή του με τον κ. Μητσοτάκη για να καθοριστούν οι λεπτομέρειες της αποκατάστασης των ζημιών στην Βόρεια Εύβοια και η ανακούφιση των πυρόπληκτων. Στη συνάντηση αναμένεται να είναι και ο νέος υφυπουργός στον Πρωθυπουργό  Χρήστος Τριαντόπουλος με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές. Έτσι για τον κ Μπένο αρχίζει μια καινούργια αποστολή…

«Ξέρεις, αυτή θα είναι η τελευταία μου αποστολή. Έως τώρα έχω περατώσει άλλες τρεις: Την αποκατάσταση των ζημιών στην Καλαμάτα, την ίδρυση των ΚΕΠ και το «Διάζωμα». Τρεις ειδικές αποστολές έχω κάνει έως τώρα για αυτό λέω ότι αυτή  θα είναι «η τελευταία». Αλλά, να ξέρεις, όταν πρόκειται για εθνικό σκοπό έχω απόθεμα δυνάμεων», μου είπε, ενώ ετοιμαζόταν για να ταξιδεύσει στην Αθήνα. Τι θα πει όμως στον Πρωθυπουργό στη συνάντησή τους και κυρίως τι θα ζητήσει; «Δεν πρόκειται να ζητήσω ούτε οφίτσια, ούτε θώκους, ούτε  αξιώματα, ούτε αμοιβή. Αυτή είναι και η συμφωνία μας, δεν δέχομαι αμοιβή, θέλω να είμαι εθελοντής πολίτης, έτσι όπως ήμουν πάντα σε όλη μου τη ζωή. Γιατί όταν κάνεις κάτι για την πατρίδα δεν έχει πουθενά θέση η αμοιβή», λέει.
Όσο για την τελευταία του αποστολή του που μόλις αρχίζει, αναφέρει ότι την θεωρεί ως εθνικό καθήκον και ότι αυτός ήταν λόγος που δέχθηκε αμέσως την πρόταση του Πρωθυπουργού. Δεσμεύεται ότι θα κάνει τα πάντα ώστε να στεφθεί με επιτυχία. Για το πού θα στεγάζεται δεν έχει ακόμα αποφασιστεί αν και μία σκέψη είναι στεγαστεί μαζί με το επιτελείο του, ο οποίος ο ίδιος θα επιλέξει, στο κτίριο της Βασ. Σοφίας, δηλαδή στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, εκεί όπου θα έχει γραφείο και ο κ. Τριαντόπουλος. Αλλά αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που απασχολεί τον κ. Μπένο, γιατί, όπως επαναλαμβάνει «ήμουν και θα παραμείνω εθελοντής πολίτης».
***
Ο Νίκος είναι καλά…
Σε φάση ανάρρωσης σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) στο Κωνσταντοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο  παραμένει νοσηλευόμενος, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος υπέστη  ισχαιμικό καρδιακό επεισόδιο. Η κατάσταση της υγείας του είναι σαφώς βελτιωμένη και ο γιατρός κ. Παπαδάκης που του τοποθέτησε τα στεντ και που τον παρακολουθεί εμφανίζεται ικανοποιημένος.
Ο Νίκος Χαρδαλιάς έχει διαφύγει το κίνδυνο και αναμένεται στις αμέσως προσεχείς ημέρες να εξέλθει από την ΜΑΦ. Πάντως οι συμβουλές των γιατρών είναι εφεξής να μειώσει κάπως τον ρυθμό της εργασίας του. Την ίδια ώρα συγκινητικά είναι τα μνήματα που έχουν κατακλύσει το Διαδίκτυο που εύχονται στον Νίκο Χαρδαλιά. Ολη, μα όλη η κυβέρνηση με αναρτήσεις στο Διαδίκτυο ευχήθηκαν περαστικά.  Τον επισκέφθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Χρήστος Σπίρτζης  μεταφέροντας τις ευχές του Αλέξη Τσίπρα. Η σύζυγός του Γιώτα με ανάρτησή της αφού ευχαριστεί όλους για την συμπαράσταση σημειώνει ότι «ο Νίκος είναι καλά. Συνεχίζουμε». Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης όταν μιλούσε την τηλεόραση για τις φωτιές αναφέρθηκε με συγκίνηση στο πρόβλημα υγείας του Χαρδαλιά λέγοντας: «Ο Νίκος είναι γεννημένος μαχητής και είναι βέβαιο ότι θα νικήσει και σε αυτή τη μάχη» »
Όταν έπαθε το πρώτο καρδιακό επεισόδιο, τον Νοέμβριο του 2018 ο κ. Χαρδαλιάς βρισκόταν πάνω σε ένα μηχανάκι στην οδό Κατεχάκη. Ένοιωσε πόνο στο στήθος και χωρίς χρονοτριβή έστριψε και πήγε στο πλησιέστερο νοσοκομείο που ήταν το 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο και τους είπε ότι έχει καρδιακό επεισόδιο. Από το 401, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες τον μετέφεραν και τότε  στο νοσοκομείο Αγία Όλγα.
***
Εκτόξευση των κρουσμάτων, έρχεται η τρίτη δόση
Εκτόξευση παρουσίασαν τα νέα κρούσματα ξεπερνώντας τα 4.200 (για την ακρίβεια 4.206), την ώρα που τα νοσοκομεία άρχισαν να γεμίζουν πάλι με ασθενείς και να εισέρχονται πλέον στην τελική ευθεία οι διαβουλεύσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για τη χορήγηση της τρίτης, ενισχυτικής δόσης του εμβολίου κατά της Covid. Όπως όλα δείχνουν, θα αφορά σε πρώτη φάση ειδικές ομάδες ασθενών και κυρίως μεταμοσχευμένους και ανοσοκατεσταλμένους λόγω νόσου ή θεραπείας και ενδεχομένως να ακολουθήσουν άτομα με μειωμένη ανοσιακή απόκριση λόγω ηλικίας και άτομα με μεγάλη έκθεση στον ιό (υγειονομικοί).
Ο αριθμός των διασωληνωμένων ξεπέρασε τους 250 (κατά την ακρίβεια 258) και συνεχώς παρουσιάζει αύξηση. Η καθηγήτρια Εντατικολογίας και Πνευμονολογίας Αντωνία Κουτσούκου, διευθύντρια των ΜΕΘ του Σωτηρία, λέει ότι όλοι όσοι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι, πλην δύο περιπτώσεων που έχουν όμως υποκείμενα νοσήματα. Ορισμένοι από τους ανεμβολίαστους, πριν τους διασωληνώσουν, μετανοούν που δεν εμβολίαστηκαν και δηλώνουν ότι εάν ξεπεράσουν το κίνδυνο θα πάνε να εμβολιαστούν. Η κυρία Κουτσούκου όμως λέει και κάτι άλλο; Ό,τι τα συμπτώματα της μετάλλαξης «Δέλτα» είναι πιο βαριά, παρουσιάζουν βαριά αναπνευστικά προβλήματα, οι ασθενείς αργούν να παρουσιάσουν βελτίωση. Βέβαια η παρατήρηση της κυρίας Κουτσούκου θα πρέπει να επιβεβαιωθεί και από μεγάλες μελέτες. Το σημαντικότερο; Η μετάλλαξη  Δέλτα μεταδίδεται πολύ πιο εύκολα και πιο γρήγορα  από τις άλλες μεταλλάξεις.
***
Το δεύτερο Rafale
Αυτές τις ημέρες (το πολύ έως το τέλος Αυγούστου) η Πολεμική Αεροπορία παραλαμβάνει από τους Γάλλους και το δεύτερο Rafale. Ήδη στο Rafale μπήκε το εθνόσημο και οι πτήσεις με αυτό γίνονται αποκλειστικά από Έλληνες πιλότους. Το πρόγραμμα απόκτησης 18 Rafale προχωρεί κανονικά όπως έχει συμφωνηθεί. Κάθε μήνα θα παραλαμβάνεται και ένα αεροσκάφος.
Η επόμενη παραλαβή θα γίνει στο τέλος Σεπτεμβρίου. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η παραλαβή του δεύτερου Rafale θα γίνει χωρίς επισημότητες, αφού η ειδική εκδήλωση έγινε με την παραλαβή του πρώτου Rafale στις 21 Ιουλίου. Πότε θα έρθουν στην Τανάγρα; Εάν όλα εξελιχθούν σύμφωνα με το πρόγραμμα, εκεί γύρω στο Δεκέμβριο αναμένονται έρθουν τα πρώτα έξι στην Τανάγρα.
***
Ντόρα: Είναι θέμα τιμής
Είναι θέμα ηθικής λέει η Ντόρα Μπακογιάννη για τη διάσωση των Αφγανών πολιτών που συνεργάστηκαν ως μεταφραστές με τις εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις στην Καμπούλ Η Ελλάδα, δηλώνει η Ντόρα Μπακογιάννη οφείλει να διασώσει τους οκτώ Αφγανούς πολίτες που συνεργάστηκαν με τις ελληνικές κυβερνήσεις. Είναι θέμα ηθικής. Συγκεκριμένα δήλωσε: Είναι ηθικό θέμα να μην αφήσουμε αυτούς τους ανθρώπους στο έλεος της μοίρας τους. Η τιμή της χώρας μας εξαρτάται και από αυτό. Μπορεί να φαίνεται ελάχιστο σε κάποιους αναγνώστες μας, όμως είναι εξαιρετικά σημαντικό. Είναι θέμα τιμής να τους διασφαλίσουμε και να τους φέρουμε εδώ αυτούς τους ανθρώπους.
Να σημειώσω ότι ενέργειες για την μεταφορά των Αφγανών μεταφραστών σε ασφαλείς προορισμούς κάνει το υπουργείο Εξωτερικών και ότι σήμερα ο Πρωθυπουργός συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ για το Αφγανικό- προσφυγικό.
***
Ο σελέμπριτι…  ψεκ
 Δεν ξέρω τι είναι αυτό που εμποδίζει τον Στέφανο Τσιτσιπά και έως τώρα δεν έκανε το εμβόλιο, αλλά  ίσως  με τη στάση του να δικαιώσει όλους αυτούς που τον θεωρούν… «σελέμπριτι Ψεκ».  Διότι πως διαφορετικά μπορεί να ερμηνευτεί το γεγονός ότι πέρυσι τέτοια εποχή συμμετείχε στην καμπάνια της ελληνικής κυβέρνησης «Μένουμε ασφαλείς», ζητώντας από τον κόσμο να τηρεί σχολαστικά τα μέτρα και εφέτος λέει ότι δεν πρόκειται να εμβολιαστεί, εκτός εάν τον υποχρεώσουν. Επιπλέον μετείχε στην εθνική ολυμπιακή ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, όπου υποτίθεται πως οι Έλληνες αθλητές είχαν εμβολιαστεί. Παρά ταύτα προκάλεσε έκπληξη η δήλωσή του ότι θα έκανε το εμβόλιο εάν αυτό ήταν υποχρεωτικό. Συγκεκριμένα μιλώντας λίγο πριν από την έναρξη του Cincinnati Masters 2021, ο Έλληνας τενίστας και νούμερο 3 της παγκόσμιας κατάταξης, δήλωσε: «Δεν έχω κάνει το εμβόλιο, κανείς δεν το έχει θεωρήσει υποχρεωτικό έως τώρα. Είμαι σίγουρος ότι κάποια στιγμή θα εμβολιασθώ, αλλά μέχρι να γίνει υποχρεωτικό, δεν πρόκειται να το κάνω”.
Πάντως να ξέρετε και τούτα: 1. Ο Ισπανός τενίστας Ράφα Ναδάλ, δήλωσε πως διαφωνεί με τον Τσιτσιπά, λέγοντας ότι μόνο με το εμβόλιο θα βγούμε από τον εφιάλτη του κορωνοϊού. Για να προσθέσει με νόημα:: «Η ευθύνη μας ως άνθρωποι είναι το δεχτούμε». 2. Ένα άλλο μεγάλο όνομα του τένις ο Ρότζερ Φέντερερ έκανε το εμβόλιο από τον περασμένο Μάιο ενώ ο Τσιτσιπάς ακόμα δεν το έχει κάνει και ότι σκοπεύει, κατά δήλωσή του  να μην το κάνει, εκτός εάν τον υποχρεώσουν.  3. Οι Λοιμωξιολόγοι εμφανίζονται ενοχλημένοι  με την στάση του Τσιτσιπά.

Για παράδειγμα η καθηγήτρια Πνευμολογίας και υπεύθυνη των ΜΕΘ «Σωτηρία» Αντωνία Κουτσούκου, που βλέπει κάθε μέρα τους διασωληνωμένους να δίνουν μάχη για τη ζωή τους, εξοργίστηκε με τη δήλωση Τσιτσιπά και δήλωσε ότι «πάει να χαλάσει όσα με δυσκολία κτίζονται για το τέλος της πανδημίας. Είπε μάλιστα πως ο Τσιτσιπάς έχει χρέος να εμβολιαστεί ως επώνυμος για να δώσει το παράδειγμα.
***
Η Κάρλα Μπρούνι, η ευλογία και τι απέραντο γαλάζιο
Η Κάρλα Μπρούνι είναι αυτή που πήρε και εφέτος από τους επώνυμους την «σκυτάλη»   στην… απόλαυση του ελληνικού ήλιου και της γαλάζιας  θάλασσας. Η πρώην Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, μοντέλο και τραγουδίστρια ανέβασε στον επίσημο λογαριασμό της στο Instagram μία φωτογραφία της που την συνοδεύει με τη λέξη «bliss» («ευλογία») και μία ελληνική σημαία. Ενώ έχει ανεβάσει και άλλες φωτογραφίες με το απέραντο γαλάζιο των ελληνικών νησιών και ένα ολόλευκο εκκλησάκι, σαν αυτά που υπάρχουν στις Κυκλάδες. Δεν αποκαλύπτει όμως, σε ποιο νησί βρίσκεται και εάν ήρθε μόνη της στην Ελλάδα ή με τον σύζυγό της πρώην Πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί.

ΤΟ ΒΗΜΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου