Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021

Ποιά είναι η πρώτη γυναίκα κυβερνήτης της Νέας Υόρκης

 Πέμπτη, 12 Αυγούστου, 2021


Η Κάθι Χότσουλ, Δημοκρατική πολιτικός από την δυτική Νέα Υόρκη, η οποία για πολλούς Νεοϋρκέζους παραμένει άγνωστη ακόμη και μετά από έξι χρόνια ως αναπληρωτής κυβερνήτης της πολιτείας

Η Κάθι Χότσουλ, Δημοκρατική πολιτικός από την δυτική Νέα Υόρκη, η οποία για πολλούς Νεοϋρκέζους παραμένει άγνωστη ακόμη και μετά από έξι χρόνια ως αναπληρωτής κυβερνήτης της πολιτείας. Τώρα θα πρέπει να ξανασυστηθεί στο κοινό της , καθώς ετοιμάζεται να αναλάβει τα ηνία της εξουσίας και να γίνει η πρώτη γυναίκα κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, μετά την ανακοίνωση του κυβερνήτη Άντριου Κουόμο ότι παραιτείται από το αξίωμα.

Η Χότσουλ, 62 ετών και καθολική, σε δύο εβδομάδες θα γίνει η πρώτη γυναίκα κυβερνήτης της πολιτείας, μετά από μια αξιοσημείωτη μεταβατική περίοδο κατά την οποία ο Κουόμο είπε ότι θα παραμείνει και θα εργαστεί για να την διευκολύνει σε μια δουλειά στην οποία ευρίσκετο επί τρεις θητείες.

Έμεινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας την Τρίτη μετά την ανακοίνωση Κουόμο, αλλά δήλωσε σε μια ανακοίνωση ότι ήταν «έτοιμη να ηγηθεί». Η Χότσουλ σχεδιάζει να πραγματοποιήσει την πρώτη της συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη το απόγευμα στην πολιτειακή βουλή, στην ίδια αίθουσα όπου ο Κουόμο χρησιμοποιούσε για τις τηλεοπτικές του ενημερώσεις σχετικά με την μάχη της Νέας Υόρκης ενάντια στην πανδημία.

Την πολιτεία θα διοικεί τώρα η Χότσουλ, η οποία υπηρέτησε για λίγο στο αμερικανικό Κογκρέσο, εκπροσωπώντας μια περιοχή που περιλαμβάνει την ιδιαίτερη πατρίδα της το Μπάφαλο, αλλά σκόπιμα κράτησε χαμηλό προφίλ ως αναπληρωτής κυβερνήτης σε μια πολιτεία όπου ο Κουόμο απολάμβανε, αλλά και απαιτούσε τα φώτα της δημοσιότητας.

Η Χότσουλ είναι έμπειρη βετεράνος της πολιτειακής πολιτικής σκηνής, και έχει κάποιες κοινές κεντρώες πολιτικές απόψεις με τον Κουόμο, αλλά αποτελεί τουλάχιστον στυλιστική αντίθεση με τον προκάτοχο της ο οποίος δεν έχανε ευκαιρία να καταφέρεται κατά των αντιπάλων του  και να μνησικακεί. Αντίθετα η νέα Κυβερνήτης θεωρείται πολύ αγαπητή στους συναδέλφους της , οι οποίοι λένε ότι οι ψηφοφόροι δεν πρέπει να συγχέουν την ήσυχη προσέγγισή της υπό τον Κουόμο με έλλειψη εμπιστοσύνης ή ικανότητας.

Το 2022 είναι έτος εκλογών στην Νέα Υόρκη και ο Κουόμο έχει ακόμη δικαίωμα να ζητήσει μια επανεκλογή για τέταρτη θητεία. Κανένας Δημοκρατικός υψηλού κύρους δεν έχει δηλώσει ακόμη την υποψηφιότητά του, αλλά ο βουλευτής των ΗΠΑ Λι Ζέλντιν και ο γιος του Ρούντολφ Τζουλιάνι, Αντριου, είναι μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων υποψηφίων. Οι αντίπαλοι του Κουόμο θέλουν να αρχίσει έρευνα από την πολιτειακή βουλή ώστα να αποτραπεί η πιθανότητα να κατέβει ο Κουόμο ως υποψήφιος. Μέχρι τώρα φαίνεται ότι η μέχρι τώρα “αφανής” Κάθι Χότσουλ δεν θα έχει το απαραίτητο ειδικό βάρος να κερδίσει τις εκλογές αν έπαιρνε το Δημοκρατικό χρίσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου