Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 22 Αυγούστου 2021

Σε τροπική καταιγίδα μετατράπηκε ο «Χένρι»

 Δευτέρα, 23 Αυγούστου, 2021

  

Ματίνα Δεμέζη

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο τυφώνας «Χένρι» εξασθένησε και από την κατηγορία 1 υποβαθμίστηκε σε ισχυρή τροπική καταιγίδα. Με μέγιστους δυνατούς ανέμους 70 μίλια την ώρα, η καταιγίδα αναμενόταν να χτυπήσει το απόγευμα της Κυριακής πάνω από το Ανατολικό Λονγκ Αϊλαντ ή τη Νότια Αγγλία, όπως ανέφερε η Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Το απόγευμα του Σαββάτου ο κυβερνήτης Αντριου Κουόμο κήρυξε την Πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ κινητοποίησε 500 στρατεύματα της Εθνικής Φρουράς για την προστασία κρατικών περιουσιακών στοιχείων.

Από τη Νέα Υόρκη μέχρι τη Βοστώνη οι κοινότητες ήταν σε ετοιμότητα για τον πρώτο τυφώνα που θα έφτανε στο Λονγκ Αϊλαντ ή στη Νέα Αγγλία τα τελευταία 30 χρόνια. Ο Δήμος της Νέας Υόρκης ανέστειλε τη λειτουργία των εξωτερικών χώρων των εστιατορίων, έκλεισαν όλες οι παραλίες για λόγους ασφαλείας, ενώ αξιωματούχοι στη Νέα Υόρκη και τη Νέα Αγγλία ακύρωσαν όλες τις δραστηριότητές τους.

Το απόγευμα του Σαββάτου ένα κονσέρτο στο Σέντραλ Παρκ διεκόπη όταν έπεσε κεραυνός στην περιοχή. Το Metro-North Railroad ανέστειλε όλα τα δρομολόγια στη γραμμή Νιου Χέιβεν στο Κονέκτικατ, ενώ ακυρώθηκαν και κάποια δρομολόγια του Long Island Rail Road (LIRR) το πρωί της Κυριακής.

Σε ετοιμότητα βρίσκονταν από το Σάββατο οι περιοχές Μπρονξ, Κινγκς, Νασάου, Νέα Υόρκη, Κουίνς, Ρίτσμοντ, Σάφολκ, Γουέσττσεστερ, Πούτναμ, Ρόκλαντ, Ντάτσες, Σάλιβαν, Κολούμπια, Ντέλαγουερ, Γκριν, Μπρουμ, Τσενάνγκο, Οτσέγκο, Αλμπανι, Ρένσελαερ, Σόχαρι, Μοντγκόμερι, Σένεκτεντι, Σαρατόγκα.

Από την καταιγίδα αναμενόταν να γίνουν διακοπές ρεύματος. Για το λόγο αυτό ενεργοποιήθηκαν όλα τα κέντρα κρατικών επιχειρήσεων έκτακτης ανάγκης και επιχειρήσεων πυρκαγιάς για τον συντονισμό αιτημάτων βοήθειας. Οι εταιρείες Ενέργειας στο Κονέκτικατ προειδοποίησαν πως τα δέντρα που έπεσαν εκεί μπορεί να αφήσουν εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα για τρεις εβδομάδες.

Η δυνατή βροχή προκάλεσε πλημμύρες το βράδυ του Σαββάτου σε περιοχές του Λονγκ Αϊλαντ πριν ακόμη φτάσει ο «Χένρι». Συγκεκριμένα, είχαν βγει προειδοποιήσεις για καταιγίδα στο Λονγκ Αϊλαντ ανατολικά από την παραλία Μάστικ μέχρι το Μόντοκ και από το Φλάσινγκ της Νέας Υόρκης μέχρι το Τσάταμ της Μασαχουσέτης. Οι προειδοποιήσεις αυτές εκδίδονται όταν απειλούνται ζωές από την καταιγίδα μέσα στις επόμενες 36 ώρες. Το Σάββατο έγιναν εθελοντικές εκκενώσεις στο νησί Φάιερ Αϊλαντ ώστε να μην κινδυνεύσουν κάτοικοι και επισκέπτες.

Ο τελευταίος τυφώνας που είχε χτυπήσει την περιοχή του Λονγκ Αϊλαντ ήταν ο τυφώνας «Γκλόρια», το 1985, ενώ ο τελευταίος στη Νέα Αγγλία ήταν ο τυφώνας «Μπομπ», το 1991. Ο τυφώνας «Γκλόρια» είχε προκαλέσει ζημιές εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ από τον τυφώνα «Μπομπ» είχαν σκοτωθεί τουλάχιστον 12 άτομα και είχαν καταστραφεί και πλημμυρίσει πολλά σπίτια.

Εθνικός Κηρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου