Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021

Μας έγινε… συνήθεια!!!

 Τρίτη, 10 Αυγούστου, 2021

Ήμαστε στο Σιμόπουλο, Ηλείας και τα πυροσβεστικά αεροσκάφη και τα ελικόπτερα περνούν κάθε 3-5 λεπτά και πολλές φορές δύο-δύο όπου παίρνουν νερό από την λίμνη του Φράγματος Πηνειού της Ηλείας και ξαναπερνούν κυριολεκτικά πάνω από τις στέγες των σπιτιών και σχεδόν «ξύνουν» τους γύρω λόφους στο διάβα τους για να σβήσουν τις φωτιές που συνεχίζουν για 6η ημέρα να καίνε την Πατρίδα.

Καίνε την Αρχαία Ολυμπία, την Μεσσηνία, την Αρκαδία, την Λακωνία, την Εύβοια και…

Βαρέθηκα να βλέπω και να ακούω τους ανεύθυνο-υπεύθυνους κυβερνητικούς και όχι μόνο παράγοντες - πολιτικάντηδες και εμπειρογνώμονες (sic) που μονοπωλούν με ανιαρές συζητήσεις για το ένα, για το άλλο…

Σοβαρές ευθύνες έχει και η αντιπολίτευση (η κάθε αντιπολίτευση) που δεν συνεργάζεται με την κυβέρνηση (την κάθε κυβέρνηση) για να δει η Ελλάδα μία καλύτερη ημέρα! 

Με άλλα λόγια δεν υπάρχει στρατηγική πολιτική για θέματα μεγάλης σημασίας όπως: Υγείας, Παιδείας, Ελληνικής Ομογένειας, βλέπε “Απόδημους” (sic) και τόσα άλλα συμπεριλαμβανομένου της νομοθεσίας και γιατί όχι την προστασία και την πρόληψη πυρκαγιών!  Θυμήθηκα τον Μακαριστό Χριστόδουλο με το χωρατό του για τη γίδα του γείτονα…

Η ιστορία είναι η ίδια πάντα.  Όταν είναι φωτιές και καταστροφές βρίσκουν έδαφος για δημόσια προβολή και δωρεάν διαφήμιση.   Μόλις περάσει το πρόβλημα, πέρα βρέχει.

Πριν δύο χρόνια επισκέφτηκα την μαρτυρική Αρτέμιδα στη Ζαχάρω της Ολυμπίας όπου δεκάδες ανήμποροι κάηκαν μέσα στις φλόγες.  Είδα ότι εάν έπιανε φωτιά πάλι, το ίδιο πρόβλημα θα είχαμε.  

Απροσπέλαστοι δρόμοι, χωρίς υποδομές αλλά και χωρίς κάποιο ουσιαστικό ενδιαφέρον από την Πολιτεία, τους Τοπικούς παράγοντες… ακόμα και από τους ίδιους τους κατοίκους που εισέπραξαν το τριχίλιαρο και κάποια άλλα ποσά και… έχει ο Θεός.

Φοβάμαι ότι με τις φωτιές δεν τελειώσαμε αφού ο καύσωνας συνεχίζεται και η αδιαφορία παραμένει υψηλή, δυστυχώς.

Εύχομαι να μην θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές και να μπορέσουμε μία ημέρα να μην υπάρχουν φωτιές που βλάπτουν ανεπανόρθωτα την Ελλάδα.

Βασίλης Καυκάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου