Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021

Καύσωνας – Ακραίες θερμοκρασίες και ασφυκτικές συνθήκες

 Τρίτη, 3 Αυγούστου, 2021

Ιστορικές διαστάσεις λαμβάνει το κύμα καύσωνα που σαρώνει τη χώρα τόσο σε διάρκεια όσο και σε υψηλές θερμοκρασίες. Αποκορύφωμα το διήμερο Τρίτη-Τετάρτη. Υποχώρηση από Σαββατοκύριακο.


Διήμερο-κόλαση έρχεται την Τρίτη και την Τετάρτη, με το θερμόμετρο να χτυπά κόκκινο σχεδόν σε όλη την Ελλάδα.

Μετά από μία «πύρινη» Δευτέρα, ανάλογη – ίσως και χειρότερη – αναμένεται η κατάσταση και για το επόμενο διήμερο, αφού ο καύσωνας δεν φαίνεται… πρόθυμος να υποχωρήσει πριν από το Σαββατοκύριακο.

Έρχεται αποπνικτικός λίβας την Τρίτη

Ο Σάκης Αρναούτογλου, μετεωρολόγος της ΕΡΤ, έκανε γνωστή την πρόβλεψη του για αύριο, Τρίτη, στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, σημειώνοντας ότι η θερμοκρασία στην Αττική θα φτάσει τους 45 βαθμούς Κελσίου και στους 41 με 42 βαθμούς στη Θεσσαλονίκη.

Με βάση τη σχετική πρόβλεψη, πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία το ερχόμενο Σαββατοκύριακο σε όλη τη χώρα, ενώ πρόσκαιρη δείχνει η άνοδος της θερμοκρασίας στις 9-10 Αυγούστου, καθώς θα πρέπει να ξαναπέσει σταδιακά σε φυσιολογικά για την περίοδο επίπεδα, περίπου από τις 13 Αυγούστου και μετά. 

Η πρόβλεψη της ΕΜΥ για την Τρίτη

Γενικά αίθριος και πολύ ζεστός προβλέπεται ο καιρός σε όλη τη χώρα την Τρίτη, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Λίγες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας τις απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, στα πελάγη τοπικά 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει ιδιαίτερα υψηλή σε όλη τη χώρα (επίπεδα καύσωνα) και οι μέγιστες τιμές της θα φτάσουν:

α. στα βόρεια ηπειρωτικά, τους 41 με 43 βαθμούς,

β. στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, τους 42 με 44 και κατά τόπους τους 45 βαθμούς και

γ. στις νησιωτικές και παραθαλάσσιες περιοχές τους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου.

Παράλληλα, οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα είναι σε πολλές περιοχές πάνω από 26 με 27 βαθμούς Κελσίου, εντείνοντας το αίσθημα δυσφορίας.

Η καταγραφή αυτή αποτελεί και την μεγαλύτερη θερμοκρασία που έχει καταγράψει ιστορικά το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Να σημειωθεί, παράλληλα, ότι ο Ιούλιος του 2021 υπήρξε ο θερμότερος Ιούλιος της δεκαετίας για τα νησιά του Αιγαίου, ενώ ήταν επίσης ο δεύτερος πιο θερμός για τα ηπειρωτικά της χώρας.

Σε όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της Ελλάδας, οι μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr κατέγραψαν φέτος τιμές θερμοκρασίας πάνω από τον μέσο όρο της περιόδου 2010-2019 για το μήνα Ιούλιο.

Οι τελευταίες ημέρες του μήνα, άλλωστε, χαρακτηρίστηκαν από ακραία υψηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του καύσωνα που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, με έως και οκτώ βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου