Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 10 Αυγούστου 2021

Παραιτήθηκε ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Αντριου Κουόμο

 Τετάρτη, 11 Αυγούστου, 2021

Αssociated Press

O κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Αντριου Κουόμο. (AP Photo/Seth Wenig, Pool, File)


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Αντριου Κουόμο παραιτήθηκε την Τρίτη μετά από ένα μπαράζ καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση σε γυναίκες. Η ανακοίνωση της παραίτησης του κ. Κουόμο έγινε έναν χρόνο μετά τους επαίνους που είχε δεχθεί για της καθημερινές του ενημερώσεις αναφορικά με την πανδημία και τη διαχείριση της δυσμενούς κατάστασης με την Covid-19. 

Η απόφαση του κυβερνήτη, η οποία θα τεθεί σε ισχύ σε δύο εβδομάδες, ανακοινώθηκε τη στιγμή που η πολιτειακή Γερουσία εξέταζε τον τρόπο με τον οποίο θα τον παρέπεμπε και θα τον εκδίωκε, μετά από την έκθεση της εισαγγελέας της Νέας Υόρκης που έδειξε ότι ο Κουόμο είχε παρενοχλήσει 11 γυναίκες.  

Η αντικυβερνήτης Κάθι Χότσουλ (Kathy Hochul), 62 ετών Δημοκρατική και πρώην μέλος του Κογκρέσου από το Μπάφαλο, θα είναι η αντικαταστάτης του και θα γίνει η 57η κυβερνήτρια της πολιτείας και η πρώτη γυναίκα που κατέχει τη συγκεκριμένη θέση. 

Ο Κουόμο βρέθηκε αντιμέτωπος με την προοπτική να γίνει μόλις ο δεύτερος κυβερνήτης που θα παραπεμπόταν σε δίκη στην ιστορία της πολιτείας, καθώς η πολιτειακή γενική εισαγγελέας Λετίσια Τζέιμς εξήγαγε το πόρισμα την περασμένη Τρίτη πως ο Κουόμο άγγιξε ή παρενόχλησε λεκτικά τις γυναίκες, οι οποίες κατά κανόνα ήταν πολιτειακές υπάλληλοι.

Ο κυβερνήτης, ο οποίος αρνείται πως άγγιξε οποιαδήποτε γυναίκα με ακατάλληλο τρόπο, βρέθηκε στην πιο επισφαλή στιγμή στη δεκαετή θητεία του, καθώς καλέστηκε να διαχειριστεί και τις φωνές που τον καλούσαν να παραιτηθεί, ανάμεσα στις οποίες ήταν ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η πρόεδρος της Βουλής Νάνσυ Πελόζι.

Η ταχέως αναπτυσσόμενη και ρευστή πολιτική κρίση είχε κρατήσει τον Κουόμο εντός του Κυβερνητικού Μεγάρου στο Ολμπανι, καθώς οι ενδεχόμενες επιπτώσεις από την έκθεση της γενικής εισαγγελέως αυξανόταν. Την Δευτέρα, παραιτήθηκε και η Ρομπέρτα Κάπλαν (Roberta A. Kaplan), επιφανής δικηγόρος και πρόεδρος της Time’s Up, οργάνωσης ενάντια στην σεξουαλική κακοποίηση. Η έρευνα έδειξε πως η κ. Κάπλαν ενεπλάκη στην προσπάθεια απαξίωσης μίας εκ των καταγγελλουσών κατά του Κουόμο.

Επίσης, η Human Rights Campaign, ο μεγαλύτερος οργανισμός άσκησης πολιτικής πίεσης (lobbying) της χώρας για την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, δήλωσε πως διεξάγει έρευνα για τον Αλφόνσο Ντέιβιντ, πρώην κορυφαίο αξιωματούχο του Κουόμο, για πιθανή βοήθεια που έχει δώσει προς τον κυβερνήτη ώστε να απαντήσει στις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Πίσω από τη σκηνή, ο Κουόμο αναζητούσε κάθε πιθανό τρόπο ώστε να παραμείνει στην εξουσία. Η βασική του προσέγγιση τον ήθελε να σκέφτεται τις τελευταίες ημέρες να επιχειρήσει να αμφισβητήσει πως οι κατηγορίες συνιστούν ικανή βάση για το impeachment και να προσπαθήσει να καθυστερήσει τη διαδικασία όσο περισσότερο γίνεται, αναφέρει η «Νew Υork Times».

Ο Κουόμο και οι δικηγόροι του πίστευαν ότι η έρευνα έχει τρωτά σημεία και πως είχαν μια έτοιμη απάντηση για τις πιο πολλές σοβαρές κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αποδόθηκαν από την Μπρίτανι Κομίσο (Brittany Commisso), πρώην βοηθό του που ισχυρίζεται πως την θώπευσε.

Πηγή: «Associated Press», «New York Times,  Εθνικός Κήρυξ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου