Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 18 Ιουλίου 2021

«Οι διακοπές μας καταστράφηκαν»: Το Reuters στη βουβή Μύκονο την πρώτη νύχτα των μέτρων

  Δευτέρα, 19 Ιουλίου, 2021

Οσα κατέγραψε ο φακός του Reuters από το mini lockdown στη Μύκονο, χωρίς μουσική και με απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τη 1:00.

LOUIZA VRADI VIA REUTERS

«Δεν υπήρχε μουσική και χορός στο φημισμένο νησί της Μυκόνου την Κυριακή, καθώς οι νέοι κανόνες για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19 ώθησαν τους τουρίστες να ακυρώσουν τις διακοπές τους και άφησαν τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εξοργισμένους», αναφέρει το Reuters σε ανταπόκριση από τη Μύκονο. Σύμφωνα με τους κανόνες, η μουσική απαγορεύεται σε εστιατόρια, καφετέριες και κλαμπ και μόνο όσοι πηγαίνουν από και προς την εργασία ή το νοσοκομείο επιτρέπεται να μετακινούνται μεταξύ 1 π.μ. έως 6 π.μ.

O τουρισμός αντιπροσωπεύει το ένα πέμπτο της ελληνικής οικονομίας και η χώρα χρειάζεται απεγνωσμένα μια ισχυρή σεζόν φέτος μετά την κατάρρευση του αριθμού των επισκεπτών και των εσόδων σε πρωτοφανή χαμηλά επίπεδα το 2020.

Ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς δήλωσε ότι η επιβολή μέτρων στην καρδιά της τουριστικής περιόδου ήταν «άδικη» και «άστοχη».

«Η Μύκονος δεν μπορεί να είναι το μόνο νησί όπου δεν θα ακούγεται μουσική... το μόνο που θα καταφέρει αυτό είναι ότι οι επισκέπτες θα πάνε σε άλλο νησί», έγραψε στο Facebook.

 Τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, τα μπαρ και τα κλαμπ έκλεισαν και τα στενά λιθόστρωτα δρομάκια του νησιού -συνήθως γεμάτα με κόσμο που διασκεδάζει- ήταν σκοτεινά και άδεια.

Απογοήτευση από τους τουρίστες 

«Τα χρήματά μου πήγαν χαμένα, ο χρόνος μου πήγε χαμένος, πήρα άδεια από τη δουλειά χωρίς λόγο. Λέω ”αντίο” στη Μύκονο», είπε η Ντίνα, επισκέπτρια από τη Σαουδική Αραβία.

«Οι διακοπές μας καταστράφηκαν», δήλωσε η Καμίλα Πιρς, από το Ηνωμένο Βασίλειο. Άλλοι είπαν ότι σχεδίαζαν να περάσουν τις διακοπές τους σε κοντινά νησιά.

«Είναι τα γενέθλιά μου. Ήρθα να το γιορτάσω και δεν υπάρχει μουσική, οπότε δεν υπάρχει γιορτή», δήλωσε ο Χεσούς Μαρίνο, Ισπανός τουρίστας. «Φέρτε πίσω τη μουσική, παρακαλώ». 

LOUIZA VRADI VIA REUTERS

 Αντιδράσεις από τους επιχειρηματίες

«Αποφασίζουν να καταστρέψουν την οικονομία του νησιού στην πιο κρίσιμη εποχή του έτους», δήλωσε ο Ηρακλής Ζησιμόπουλος, επικεφαλής της τοπικής ένωσης ιδιοκτητών επιχειρήσεων, ο οποίος κατέχει δυο ξενοδοχεία, δύο εστιατόρια και τέσσερα μπαρ στο νησί. «Ελπίζουμε ότι θα αλλάξουν γνώμη γρήγορα», δήλωσε ο Ζησιμόπουλος, προσθέτοντας ότι έχει ήδη περίπου 30-40 ακυρώσεις στα ξενοδοχεία του.

Οι αρχές ανέφεραν ότι αναγκάστηκαν να επιβάλουν νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας διάρκειας μιας εβδομάδας και απαγόρευση της μουσικής το Σάββατο μετά από «ανησυχητική» τοπική έξαρση των κρουσμάτων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου