Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Κυριακή 18 Ιουλίου 2021

Η FIFA σκέφτεται να αλλάξει τελείως το ποδόσφαιρο

 Κυριακή, 18 Ιουλίου, 2021

Θοδωρής Ακάλεστος

Αν γίνουν οι αλλαγές θα ξεχάσουμε τις καθυστερήσεις και το άθλημα όπως το γνωρίζουμε.

Θα είναι ποδόσφαιρο αυτό που θέλει να κάνει η ΦΙΦΑ; Αυτό είναι το ερώτημα που με βασανίζει διαβάζοντας τις αλλαγές που σκέφτεται να κάνει η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου.

Οι αλλαγές που σκέφτονται να περάσουν οι ιθύνοντες της ΦΙΦΑ θα αλλάξουν τελείως το ποδόσφαιρο από αυτό που γνωρίζουμε τώρα.

Ποιες είναι αυτές :

-Το κάθε ημίχρονο θα διαρκεί 30 λεπτά και όχι 45 λεπτά που είναι τώρα.

- Ο χρόνος θα σταματά, έτσι όπως γίνεται στο μπάσκετ, όταν η μπάλα θα βγαίνει εκτός των τεσσάρων γραμμών του αγωνιστικού χώρου

- Η κάθε ομάδα θα έχει τη δυνατότητα να κάνει απεριόριστες αλλαγές, αντί για τρεις ή πέντε όπως γίνονται στην εποχή της πανδημίας.

-Τα πλάγια άουτ θα παίζονται με τα πόδια και όχι με τα χέρια, έτσι όπως γίνεται στο ποδόσφαιρο σάλας

Και τέλος κάθε ποδοσφαιριστής που θα δέχεται κίτρινη κάρτα θα βγαίνει εκτός αγωνιστικού χώρου για 5 λεπτά.

Γίνεται κατανοητό ότι οι αλλαγές αυτές, αν τελικά περάσουν, θα αλλάξουν τελείως το ποδόσφαιρο, αλλά θα μειωθούν οι καθυστερήσεις του αγώνα, που γίνονται όταν μία ομάδα κερδίζει πλάγιο άουτ ή άουτ. Ουσιαστικά και να θέλει να κάνει μία ομάδα καθυστερήσεις δεν θα μπορεί και ο καθαρός χρόνος του παιχνιδιού θα είναι «καθαρός».

Προσωπική εκτίμησή μου είναι ότι δεν θέλω να γίνουν αυτές οι αλλαγές γιατί θα έχουμε ένα άλλο…ποδόσφαιρο. Ίσως κάνω λάθος. Ο χρόνος θα δείξει.

HuffPost Gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου