Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 20 Ιουλίου 2021

Blue Origin: Εχει πωλήσει εισιτήρια αξίας 100 δισ.δολαρίων για πτήσεις στο διάστημα

Τετάρτη, 21 Ιουλίου, 2021

Εισιτήρια συνολικής αξίας περίπου 100 εκατ. δολαρίων έχει ήδη πωλήσει από ανθρώπους που θέλουν να πετάξουν στην άκρη του διαστήματος, η διαστημική εταιρείας Blue Origin του Τζεφ Μπέζος, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο δισεκατομμυριούχος αφού ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρώτη του διαστημική πτήση. 

«Η ζήτηση είναι εξαιρετικά μεγάλη», δήλωσε ο Μπέζος.

Ωστόσο, η εταιρεία δεν αποκάλυψε πόσο κοστίζει ένα εισιτήριο πτήσης με το New Shepard. Η μοναδική ένδειξη σχετικά με την τιμολογιακή πολιτική της Blue Origin είναι η δημοπρασία που διεξήχθη για μία θέση στην σημερινή πρώτη πτήση της όπου επέβαινε και ο Μπέζος, η οποία πωλήθηκε στην τιμή των 28 εκατ. δολαρίων. Ποσό κατά πολύ υψηλότερο από αυτό που χρεώνει η ανταγωνίστρια εταιρεία διαστημικού τουρισμού, η Virgin Galactic του Ρίτσαρντ Μπράνσον, η οποία χρεώνει τη θέση από 200.000 έως 500.000 δολάρια.

Ο Μπέζος αποκάλυψε, επίσης, ότι η Blue Origin «πρόκειται να πραγματοποιήσει διπλάσιες επανδρωμένες αποστολές φέτος», αλλά τόνισε ότι δεν γνωρίζει ακόμη πόσες πτήσεις θα πραγματοποιηθούν το 2022.

«Θα το δούμε αυτό», δήλωσε ο Μπέζος, προσθέτοντας ότι η Blue Origin θέλει να επιταχύνει σε «πολύ μεγάλο βαθμό» τις διαστημικές πτήσεις της στο μέλλον.

Η Blue Origin διαθέτει σήμερα δύο επαναχρησιμοποιούμενους πυραύλους επιτάχυνσης New Shepard στις εγκαταστάσεις της στο Τέξας, ο ένας εκ των οποίων χρησιμοποιείται για τις πτήσεις φορτίων που προορίζονται για ερευνητικούς σκοπούς και ο άλλος για επιβατικές πτήσεις.

«Θέλουμε πραγματικά να εξασκηθούμε με αυτό το όχημα, οπότε θα πρέπει να φτιάξουμε περισσότερους πυραύλους επιτάχυνσης… για να πετάμε πιο συχνά», ανέφερε ο Μπέζος.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου