Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 13 Ιουλίου 2021

Λιβάνισμα Δένδια προς Ερντοργάν! Αντιδράσεις από τους επαίνους

 Τρίτη και 13, Ιουλίου, 2021


ΑΘΗΝΑ. Αντιδράσεις στο εσωτερικό της Ελλάδας έχουν προκαλέσει οι εγκωμιαστικές δηλώσεις για τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν που έκανε σε συνέντευξή του υπουργός των Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. Το συγκεκριμένο μάλιστα απόσπασμα της διαδικτυακής συνέντευξης (που ο κ. Δένδιας παραχώρησε στην δημοσιογράφο Ολγα Τρέμη) έγινε θέμα σε τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης.

«Ανεξάρτητα του τι αντίληψη έχει ο καθένας για την τουρκική πολιτική και τον τρόπο που αυτή εκφράζεται, ο Τούρκος Πρόεδρος είναι ένας σημαντικός παράγων στην περιοχή μας. Είναι ένας ηγέτης ο οποίος έχει κυβερνήσει την Τουρκία σχεδόν όσο και ο Κεμάλ Ατατούρκ και έχει διαμορφώσει τη φυσιογνωμία της Τουρκίας, ανεξαρτήτως αν συμφωνούμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας αναφερόμενος στον Τούρκο Πρόεδρο ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξή του είπε για αυτόν: «Ο πρόεδρος Ερντογάν είναι κατ' αρχήν σε προσωπικό επίπεδο ένας φιλόξενος άνθρωπος. Θα τολμούσα ίσως να πω σε προσωπικό επίπεδο και ένας εγκάρδιος άνθρωπος[…] Νομίζω ότι είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει πετύχει πάρα πολλά στη ζωή του. Αν σκεφτεί κανείς από πού ξεκίνησε και πώς έχει διαμορφώσει τη φυσιογνωμία της χώρας του και πώς έχει ισχυροποιήσει τη χώρα του, νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που πρέπει να το λάβουμε υπόψη όταν μιλάμε μαζί του».

Ερωτηθείς δε, για το αν θεωρεί τον Ερντογάν προβλέψιμο ή απρόβλεπτο, ο κ. Δένδιας είπε: «Δεν θεωρώ ότι ο πρόεδρος Ερντογάν είναι απρόβλεπτος, όχι. Νομίζω ότι τον βολεύει πάρα πολύ στο πλαίσιο της άσκησης της πολιτικής του να θεωρείται απρόβλεπτος, αλλά δεν νομίζω ότι ο ίδιος είναι απρόβλεπτος. Νομίζω ότι έχει στρατηγική και έχει και συγκεκριμένες αξίες, προσωπικές του αξίες, τις οποίες η στρατηγική του υπηρετεί».

Οι δηλώσεις του κ. Δένδια προκάλεσαν αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας. Η κριτική που του ασκείται έχει να κάνει και με τις επαινετικές δηλώσεις αυτές καθ' εαυτές, αλλά και με το χρονικό σημείο που αυτές έγιναν, δηλαδή μόλις λίγες ημέρες πριν από την προκλητική επίσκεψη που ετοιμάζει ο Τούρκος Πρόεδρος στην Αμμόχωστο.

Οι δηλώσεις του εξάλλου δεν πέρασαν απαρατήρητες από τον τουρκικό Τύπο που τις προέβαλε δεόντως. Είναι χαρακτηριστικός ο τίτλος της ηλεκτρονικής έκδοσης της «Sabah» (στην αγγλόφωνη έκδοσή της): «Ο Ερντογάν είναι ένας σημαντικός ηγέτης, λέει ο Ελληνας Υπουργός των Εξωτερικών».

Με Χριστοδουλίδη και Μπορέλ για τις τουρκικές προκλήσεις

Αssociated Press

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, και ο Κύπριος ομόλογός του, Νίκος Χριστοδουλίδης, στις Βρυξέλλες, 12 Ιουλίου, 2021. (AP Photo/Virginia Mayo)

Εν τω μεταξύ, τις επαπειλούμενες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στα Βαρώσια, συζήτησαν σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, και ο Κύπριος ομόλογός του, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε συνάντηση που είχαν από κοινού με τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ, στο περιθώριο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Σε ανάρτηση του υπουργού Εξωτερικών στο Twitter αναφέρεται:

«Συζητήσαμε για τις επαπειλούμενες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στα Βαρώσια, στη συνάντηση με τον ΥΠΕΞ της Κύπρου, Νίκο Χριστοδουλίδη και τον ΥΕ/ΑΕ Ζοζέπ Μπορέλ, στο περιθώριο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ».

 Εθνικός Κήρυξ   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου