Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 11 Ιουλίου 2021

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος συγκαλεί Σύναξη όλων των Ιεραρχών του Θρόνου στο Φανάρι

  Δευτέρα, 12 Ιουλίου, 2021

Του Θεοδώρου Καλμούκου 

Εθνικός Κήρυξ Archive

Από την προηγούμενη Σύναξη της Ιεραρχίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου ανά την υφήλιο που έγινε υπό την προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Σταυροδρομίου Κωνσταντινουπόλεως πριν από τρία χρόνια.. Φωτογραφία: Οικουμενικό Πατριαρχείο-Νίκος Μαγγίνας

ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συγκαλεί Σύναξη της Ιεραρχίας του Θρόνου στην Κωνσταντινούπολη από την 1η έως και την 3η Σεπτεμβρίου 2021. Η Σύναξη θα γίνει στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Σταυροδρομίου στην πλατεία Ταξίμ και θα συμπέσει με την Αρχή της Ινδίκτου την 1η Σεπτεμβρίου, η οποία, ως γνωστόν, σηματοδοτεί την Αρχή του νέου Εκκλησιαστικού Ετους. Οι Ιεράρχες θα συμμετάσχουν στον εορτασμό της Ινδίκτου και θα κληθούν να υπογράψουν τον Κώδικα της Νέας Ινδικτιώνος.

Στη Σύναξη θα συμμετάσχουν όλοι οι Επαρχιούχοι Ιεράρχες του εκκλησιαστικού κλίματος του Οικουμενικού Πατριαρχείου από τις Μητροπόλεις της Ευρώπης, τις Μητροπόλεις Νοτίου Αμερικής, Μεξικού, Νέας Ζηλανδίας, Κορέας, Σιγκαπούρης, Χονγκ Κονγκ, τις Αρχιεπισκοπές Αμερικής, Αυστραλίας, Καναδά, Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, της Ημιαυτόνομης Εκκλησίας της Κρήτης, της Δωδεκανήσου, των Νέων Χωρών και φυσικά των εν Τουρκία Μητροπόλεων Χαλκηδόνος, Δέρκων, Πριγκιπονήσων, Ιμβρου και Τενέδου.

Εχουν ήδη ενημερωθεί οι Ιεράρχες σχετικά. Υπενθυμίζεται ότι πριν από τρία χρόνια είχε συγκληθεί και πάλι Σύναξη της Ιεραρχίας στον ίδιο ναό επειδή υπάρχουν εκεί ευρύχωρες εγκαταστάσεις.

Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου