Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 8 Ιουνίου 2021

Ανακάλεσε την παραίτησή του ο Πρόεδρος της Θεολογικής Σχολής Γεώργιος Καντώνης

Του Θεοδώρου Καλμούκου

Εθνικός Κήρυξ

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος με τον πρόεδρο του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης Γεώργιος Καντώνη πορεύονται προς το παρεκκλήσιο της Σχολής. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: GOA/DIMITRIOS PANAGOS


ΒΟΣΤΩΝΗ. Παραμένει στην προεδρία του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής ο Γεώργιος Καντώνης, έπειτα από ανάκληση της παραίτησής του, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος σε όλη την κοινότητα του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής.

Στην ανακοίνωσή του, ο κ. Καντώνης, ανάμεσα στα άλλα, αναφέρει πως «με χαρά σας πληροφορώ ότι έχω ανακαλέσει την παραίτησή μου από τη θέση του προέδρου του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής. Η γραπτή πρόθεση να παραιτηθώ προήλθε από θέματα που μου δημιούργησαν μεγάλο προβληματισμό. Ευτυχώς, ωστόσο, ακολούθησαν υψηλής ευδοκίμησης συζητήσεις οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα την επίλυση εκείνων των θεμάτων και άνοιξαν το δρόμο για να πάμε μπροστά».

Υπενθυμίζεται ότι ο «Ε.Κ.» την Τετάρτη 26 Μαΐου 2021 είχε αποκαλύψει ότι ο κ. Καντώνης υπέβαλε την παραίτησή του, την Τρίτη 25 Μαΐου, στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο και την Εφορεία των Σχολών, Ελληνικού Κολεγίου και Θεολογικής Σχολής.

Οπως είχε σημειώσει ο «Εθνικός Κήρυκας», ανάμεσα στα άλλα που υπαγόρευσαν στον κ. Καντώνη να παραιτηθεί ήταν κάποιες ενέργειες και αποφάσεις του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου σχετιζόμενες με τη Σχολή χωρίς την επιβαλλόμενη, όπως υποστηρίζει, από τις προβλεπόμενες διαδικασίες επίβλεψη ή πληροφόρηση της Εφορείας.

Όπως είχε πει ο κ. Καντώνης στη συνέντευξή του στον «Ε.Κ.» στις 31 Μαΐου, είχε μεταβεί στην Αρχιεπισκοπή την Πέμπτη 20 Μαΐου συνομίλησε με τον Αρχιεπίσκοπο, κι όπως είπε «καθώς προχώρησε η συζήτηση αισθάνθηκα ότι δεν είχα άλλη επιλογή» και όταν επέστρεψε στη Βοστώνη συνέταξε την επιστολή της παραίτησής του την οποία υπέβαλε το εσπέρας της Τρίτης 25 Μαΐου και έκτοτε δεν υπήρξε καμία επικοινωνία μεταξύ τους μέχρι την Τρίτη 1η Ιουνίου, ενώ οι συζητήσεις και οι διαβουλεύσεις με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο συνεχίσθηκαν και την Παρασκευή 4 Ιουνίου.

Μέλη της Εφορείας είπαν στον «Ε.Κ.» πως ο κ. Καντώνης αισθανόταν πως ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος ενώ μέχρι τώρα επαινούσε και εξύψωνε τον κ. Καντώνη για το έργο του στη Σχολή, ωστόσο κάποιες πρόσφατες ενέργειες του Αρχιεπισκόπου, οι οποίες ενδεχομένως να σχετίζονται και με την Επισκοποίηση του Εκκλησιάρχη της Σχολής, Επισκόπου Ναζιανζού Αθηναγόρα Ζηλιασκόπουλου, έδιναν την εντύπωση ότι δεν υφίστατο πλέον η Αρχιεπισκοπική στήριξη, χωρίς την οποία δεν θα μπορούσε να εκπληρώσει τα καθήκοντα του Προέδρου.

Οι κατά πρόσωπο συναντήσεις Ελπιδοφόρου – Καντώνη – Αθηναγόρα το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Σχολή, στο πλαίσιο της εις Επίσκοπο χειροτονίας του τελευταίου, στάθηκαν καθοριστικές για την εξομάλυνση της κατάστασης και την εύρεση λύσεων που έπεισαν τελικά τον κ. Καντώνη να ανακαλέσει την παραίτησή του. Μέλη της Εφορείας είπαν επίσης στον «Ε.Κ.» πως σύντομα θα ανακοινωθούν αλλαγές και ανακατατάξεις σε πρόσωπα και θέσεις, οι οποίες θα είναι ενδεικτικές των συμφωνιών που έγιναν μεταξύ Ελπιδοφόρου και Καντώνη.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου