Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

Οι ΗΠΑ θα δωρίσουν 500 εκατ. εμβόλια της Pfizer στον πλανήτη

  Πέμπτη, 10 Ιουνίου, 2021

Το σχέδιο Μπάιντεν για την παγκόσμια δωρεά.

NICHOLAS KAMM VIA GETTY IMAGES

Η κυβέρνηση Μπάιντεν σχεδιάζει να δωρίσει 500 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου της Pfizer σε περίπου 100 χώρες τα επόμενα δύο χρόνια, σύμφωνα με όσα είπαν στο Reuters τρεις πηγές εξοικειωμένες με το θέμα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι πιθανό να διανείμουν 200 εκατομμύρια εμβόλια φέτος και 300 εκατομμύρια το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους, δήλωσαν.

Θα τα δωρίσουν σε 92 χώρες χαμηλού εισοδήματος και στην Αφρικανική Ενωση, πρόσθεσαν.

Οι δωρεές θα περάσουν μέσα από την εγκατάσταση εμβολίων της COVAX που διανέμει τις δόσεις κατά της COVID-19 σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος και υποστηρίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και την Παγκόσμια Συμμαχία για Εμβόλια και Ανοσοποίηση (GAVI).

Ο Λευκός Οίκος και η Pfizer αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Οι New York Times ανέφεραν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αγοράσουν τις δόσεις σε «μη κερδοσκοπική» τιμή, επικαλούμενοι ανθρώπους που είναι εξοικειωμένοι με τη συμφωνία.

Η συμφωνία αυτή είναι πέρα από τα 300 εκατομμύρια εμβόλια που έχουν ήδη αγοράσει οι Ηνωμένες Πολιτείες από την Pfizer και έτσι αυξάνει τον συνολικό αριθμό τους σε 800 εκατομμύρια, σύμφωνα με τους NYT.

Νωρίτερα, η κυβέρνηση Μπάιντεν είχε ανακοινώσει ότι θα μοιράζονταν 80 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων παγκοσμίως μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Πηγή: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου