Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

Πιέσεις για τα υπερατλαντικά ταξίδια προς τις ΗΠΑ

 

Σάββατο, 8 Μαΐου, 2021

Αssociated Press

Φωτογραφία Αρχείου: Ένα Boeing 737 Max της United Airlines προσγειώνεται στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Κινγκ Κάουντι στο Σιάτλ. (AP Photo/Ted S. Warren, File)   


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με την Ελλάδα να αποτελεί τη χώρα που έδειξε, ουσιαστικά, τον δρόμο για την επιστροφή των Αμερικανών πολιτών στις πτήσεις για την Ευρώπη, ένα μεγάλο ερώτημα παραμένει πότε θα αρθούν, έστω και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, οι περιορισμοί για την αντίστροφη διαδρομή και τα ταξίδια προς τις ΗΠΑ.

Πρόκειται για ένα θέμα το οποίο επανέρχεται προς δημόσια συζήτηση και απασχολεί την τουριστική βιομηχανία των ΗΠΑ, μια ευρεία επαγγελματική και επιχειρηματική σύμπραξη της οποίας ασκεί πλέον επικοινωνιακές και στρατηγικές πιέσεις προς την αμερικανική κυβέρνηση προκειμένου να προχωρήσει σε συγκεκριμένα μέτρα το προσεχές χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με την «Washington Post», πρόκειται για αντιπροσώπους των αμερικανικών αεροπορικών εταιρειών, της ένωσης ταξιδιωτικών επιχειρήσεων της χώρας (U.S. Travel Association) αλλά και των συνδικαλιστικών ενώσεων που εκπροσωπούν τους πιλότους και τους αεροσυνοδούς, οι οποίοι τονίζουν πως ο Λευκός Οίκος θα πρέπει να βρει πολύ σύντομα μια λύση «χαμηλού ρίσκου» προκειμένου να αποκαταστήσει τις υπερατλαντικές αεροπορικές συνδέσεις, χωρίς να παραβλέπει κάποια συγκεκριμένα μέτρα.

Μάλιστα, τονίζεται πως οι κινήσεις στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, αλλά και τη δεδομένη πρόθεση του Ηνωμένου Βασιλείου να άρει τους σχετικούς περιορισμούς στην τουριστική βιομηχανία, έχουν προκαλέσει κινητικότητα στα στελέχη της αγοράς στις ΗΠΑ, οι οποίοι εκφράζουν φόβους ότι η χώρα θα μείνει πίσω στη διαδικασία επανεκκίνησης του κλάδου, τονίζοντας ότι θα απαιτηθεί χρόνος ανάμεσα στις ανακοινώσεις και την ουσιαστική επανέναρξη.

«Στην ταξιδιωτική αγορά, και τις αεροπορικές εταιρείες, συγκεκριμένα, αρέσει να σχεδιάζουν από νωρίς. Θέλει χρόνο να επαναφέρεις τα αεροσκάφη. Ορισμένες αεροπορικές έχουν ανακοινώσει ότι θα φέρουν πίσω κάποιους πιλότους - και αυτό θέλει τον χρόνο του», δήλωσε η Υπατη Αντιπρόεδρος του συλλογικού οργάνου των αμερικανικών αεροπορικών εταιρειών (Airlines of America), Σάρον Πίνκερτον (Sharon Pinkerton), καταδεικνύοντας την ανησυχία που υπάρχει στον κλάδο.

Παρά το γεγονός ότι οι παρασκηνιακές συζητήσεις είναι δεδομένες, εντούτοις ο Λευκός Οίκος δεν έχει πάρει ακόμη επίσημη θέση σχετικά με τη σταδιακή επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας. Μάλιστα, η «Washington Post» εξέφρασε αμφιβολίες για το κατά πόσον θα αποτελούσε προτεραιότητα, τη δεδομένη χρονική στιγμή, για την ατζέντα της αμερικανικής κυβέρνησης. Από την πλευρά τους, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι είναι πολύ προσεκτικοί στις τοποθετήσεις τους, αφήνοντας, ωστόσο, ανοικτό παράθυρο για τη λήψη των σχετικών αποφάσεων, εφόσον λάμβαναν άμεσα το «πράσινο φως» από τους ειδικούς.

«Για να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη, ένα από τα πράγματα που θα πρέπει να κάνουμε, είναι να είμαστε πρωτοπόροι και να καταστρώσουμε έναν οδικό χάρτη για την επαναφορά και να προσφέρουμε διαφάνεια για το πώς λαμβάνονται οι αποφάσεις για τον περιορισμό ή το άνοιγμα των ταξιδιών. Χρειαζόμαστε έναν οδικό χάρτη διότι, έως τότε, θα είναι δύσκολο», δήλωσε ο πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της «Airlines of America», Νίκολας Κάλιο (Nicholas E. Calio).

«Επαναφορά πριν από την G7»

Το άνοιγμα των ταξιδιών για τις χώρες της Σένγκεν, όπου περιλαμβάνεται και η Ελλάδα, πιθανότατα συνδέεται άμεσα και με την άρση των περιορισμών σε άλλες σημαντικές αγορές. Ηδη, δημοσίευμα του πρακτορείου «Bloomberg» έκανε λόγο για μια ανοικτή επιστολή των στελεχών και των ενώσεων της ταξιδιωτικής βιομηχανίας σε Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ τόσο προς τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν (Joe Biden), όσο και τον Βρετανό πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον (Boris Johnson), προκειμένου να προχωρήσουν σε αυτό το βήμα πριν από τη συνάντηση της G7, στο Κόρνγουολ της Αγγλίας, που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Ιουνίου.

Η επιστολή υπογράφεται από τους εκπροσώπους 48 επιχειρηματικών ενώσεων και επιχειρηματικών κλάδων και θεωρείται πιθανό πως, εφόσον εισακουστεί, θα επηρεάσει τα δεδομένα και για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

E.K.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου