Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 20 Μαΐου 2021

10 δεύτερα του τρόμου! Επέζησε από επίθεση αρκούδας στην Αλάσκα

 Παρασκευή, 21 Μαΐου, 2021

Εθνικός Κήρυξ

O Aλεν Μίνις, που αναρρώνει σε Νοσοκομείο στο Ανκορατζ της Αλάσκας, μετά που μια καφέ αρκούδα σχεδόν τον κατασπάραξε. (Courtesy of Allen Minish via AP)

ΑΝΚΟΡΑΤΖ. ΑΛΑΣΚΑ. («ΑΡ»). Ο 61χρονος Αλεν Μίνις (Allen Minish) ήταν μόνος και ερευνούσε τη γη για έναν κτηματομεσίτη σε ένα δασώδες και απομακρυσμένο τμήμα της Αλάσκας, βάζοντας μερικούς αριθμούς στη μονάδα GPS του όταν κοίταξε ψηλά και είδε μια μεγάλη καφέ αρκούδα να περπατά περίπου 30 μέτρα μακριά του.

«Την είδα και με είδε την ίδια στιγμή και ήταν τρομακτικό», είπε τηλεφωνικά την Τετάρτη από το κρεβάτι του Νοσοκομείου στο Ανκορατζ, μια μέρα μετά το κατασπάραγμά του από την αρκούδα στην τυχαία τους συνάντηση.

Ολα αυτά τα τραύματα προήλθαν από μια πολύ σύντομη συνάντηση -εκτιμά ότι διήρκεσε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα- όταν ξάφνιασε την αρκούδα, την Τρίτη το πρωί, ακριβώς έξω από τον αυτοκινητόδρομο Richardson, κοντά στη Gulkana, που βρίσκεται περίπου 190 μίλια (306 χιλιόμετρα) βορειοανατολικά του Ανκορατζ.

Η αρκούδα, την οποία ο Μίνις είπε ότι ήταν μεγαλύτερη από μαύρες αρκούδες 300 λιβρών που έχει δει, αγρίεψε και κάλυψε το έδαφος σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Ο Μίνις προσπάθησε να προφυλαχθεί πίσω από μικρά έλατα. Αυτό δεν σταμάτησε την αρκούδα. Καθώς πλησίαζε η αρκούδα, ο Μίνις έστρεψε το αιχμηρό άκρο του τοπογραφικού του μπαστουνιού προς την αρκούδα για να την κρατήσει μακριά.

Η αρκούδα απλώς το χτύπησε στο πλάι με τόση δύναμη που παρέσυρε και τον Μίνις στο έδαφος.

«Καθώς έπεσε πάνω μου, άρπαξα την κάτω γνάθο της για να την τραβήξω μακριά» είπε, εξηγώντας έτσι πώς τραυματίσθηκε στο χέρι. «Αλλά με πέταξε στην άκρη εκεί, ξεσκίζοντας το ένα τέταρτο του προσώπου μου».

«Με δάγκωσε λίγο στην αρχή και στη συνέχεια περισσότερο και το δεύτερο δάγκωμα ήταν αυτό που έσπασε τα οστά… και διέλυσε το δεξί μου μάγουλο βασικά», είπε.

Οταν η αρκούδα τον άφησε, ο Μίνις γύρισε το πρόσωπό του προς το έδαφος και έβαλε τα χέρια του πάνω από το κεφάλι του. Τότε η αρκούδα απομακρύνθηκε.

Σκέφτηκε ότι η αρκούδα τον άφησε επειδή δεν τον θεωρούσε πλέον ως απειλή. Οι αστυνομικοί της Αλάσκας δήλωσαν αργότερα ότι δεν εντόπισαν την αρκούδα.

«Συνειδητοποίησα ότι ήμουν σε πολύ κακή κατάσταση επειδή είχα όλο αυτό το αίμα παντού», είπε. Κάλεσε το 911 στο κινητό. Ενώ μιλούσε έβγαλε το γιλέκο του τοπογράφου και το μπλουζάκι του και τα τύλιξε γύρω από το κεφάλι του σε μια προσπάθεια να σταματήσει την αιμορραγία. Στη συνέχεια περίμενε 59 λεπτά για να φτάσει βοήθεια.

Σε κάποια στιγμή, μπόρεσε να δώσει στον αποστολέα τις ακριβείς συντεταγμένες του από τη μονάδα GPS του, αλλά ακόμη και αυτός ήταν ένας αγώνας. «Χρειάστηκε λίγο χρόνο να τους τις δώσω επειδή είχα πολύ αίμα που έτρεχε στα μάτια μου και στο GPS, και συνέχισα να τα σκουπίζω όλα», είπε.

Πρόσθεσε πως ένας από τους διασώστες τον αποκάλεσε ήρωα αφού είδε πόσο αίμα ήταν στο έδαφος.

Οι διασώστες προσπάθησαν να τον μεταφέρουν μέσω του δάσους σε έναν δρόμο παράλληλο με τον κοντινό αγωγό trans-Alaska για να συναντήσουν ασθενοφόρο.

Αυτό δεν απέδωσε και είπε ότι έπρεπε να τον βοηθήσουν να περπατήσει ένα τέταρτο μιλίου μέσα από βάλτους, θάμνους και δέντρα. Από εκεί, μεταφέρθηκε σε ένα κοντινό αεροδρόμιο και ακολούθως στο Ιατρικό Κέντρο Providence Alaska, στο Ανκορατζ, με ιατρικό ελικόπτερο. Τώρα είναι σε καλή κατάσταση στο Providence.

Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου