Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021

Συγχώρεση φοιτητικού δανείου: Yποψήφιος υφυπουργός Παιδείας περιγράφει λεπτομερώς τις προτεραιότητες του Μπάιντεν

 Παρασκευή, 16 Απριλίου, 2021

By: AARTHI SWAMINATHAN (ΑΡΤΧΙ ΣΟΥΑΜΙΝΑΘΑΝ)

Ο υποψήφιος του Προέδρου Μπάιντεν για τον υφυπουργό Παιδείας έριξε λίγο φως στον τρόπο με τον οποίο η διοίκηση σκέφτεται τη συγχώρεση δανείων σε ακρόαση το πρωί της Πέμπτης.

"Αυτό που πρότεινε ο Μπάιντεν είναι ότι πρέπει να σκεφτούμε δυο διαφορετικά είδη συγχώρεσης δανείων", δήλωσε ο Τζέιμς Κβάλ, ο οποίος διορίστηκε υφυπουργός Παιδείας, ανώτερος αξιωματούχος αρμόδιος για κολέγια και πανεπιστήμια, στην Επιτροπή Υγείας, Παιδείας, Εργασίας και Συντάξεων της Γερουσίας, την Πέμπτη.

"Το ένα είναι μια προσωρινή μορφή συγχώρεσης δανείων που απευθύνεται σε άτομα που αγωνίζονται με την πανδημία", εξήγησε. "Το δεύτερο θα είναι για όσους βρίσκονται σε δημόσια υπηρεσία", ανέφερε, αναφερόμενος στο Πρόγραμμα Συγχώρεσης Δανείων Δημόσιας Υπηρεσίας (PSLFP), "και το τρίτο θα είναι για όσους έχουν χαμηλά εισοδήματα και υψηλά χρέη".

Στο PSLF, το οποίο λειτουργεί με γνωστά θέματα, ο Kvaal σημείωσε ότι "έχουμε ένα πρόγραμμα που δυστυχώς είναι αρκετά περίπλοκο... υπάρχουν πολλά που μπορούμε να κάνουμε μαζί για να διασφαλίσουμε ότι οι μαθητές λαμβάνουν τα οφέλη που δικαιούνται."

Ο Kvaal πρόσθεσε ότι γενικότερα, οι προτεραιότητες του Προέδρου Μπάιντεν παρέχουν "μια καλή δομή για να σκεφτούμε πώς εντοπίζουμε τα δάνεια που βαραίνουν τους ανθρώπους και με τα οποία αγωνίζονται και δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά".

Υπάρχουν σχεδόν 45 εκατομμύρια δανειολήπτες που κατέχουν περισσότερα από 1,56 τρισεκατομμύρια δολάρια σε ομοσπονδιακά και ομοσπονδιακά φοιτητικά δάνεια, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας (ED).

Η γερουσιαστής Elizabeth Warren (D-MA) και ο ηγέτης της πλειοψηφίας της Γερουσίας Chuck Schumer (D-NY) έχουν επανειλημμένα προτρέψει έναν σκεπτικιστή Biden να ακυρώσει 50.000 δολάρια σε ομοσπονδιακά κατεχόμενα φοιτητικά δάνεια μέσω εκτελεστικής δράσης (σε αντίθεση με τη νομοθεσία που ψηφίστηκε από το Κογκρέσο).

Ο επικεφαλής του Επιτελείου του Λευκού Οίκου Ρον Κλάιν δήλωσε πρόσφατα στο Politico ότι ο πρόεδρος ζήτησε από τον υπουργό Παιδείας Μιγκέλ Καρντόνα να "προετοιμάσει ένα υπόμνημα για τη νομική εξουσία του προέδρου" πριν από οποιαδήποτε απόφαση.

Ο Aarthi είναι δημοσιογράφος για τα Οικονομικά του Yahoo. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί aarthi@yahoofinance.com. Ακολουθήστε την στο Twitter @aarthiswami.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου