Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Σάββατο, 17 Απριλίου 2021

Τα μαθήματα που πήρε από τον Έλληνα παππού του ο ισχυρότερος άνδρας της Wall Street

   Κυριακή, 18 Απριλίου, 2021

Ο Πάνος Παπαδημητρίου δούλευε ως τραπεζίτης στη Σμύρνη και την Αθήνα

φωτ.: AP

Ηγείται ενός κορυφαίου χρηματοοικονομικού οργανισμού και είναι ίσως το πρόσωπο με τη μεγαλύτερη επιρροή στη Wall Street την τελευταία δεκαετία. Ο λόγος για τον διευθύνοντα σύμβουλο της JPMorgan Chase & Co, James Dimon, o οποίος πρόσφατα τόσο στην καθιερωμένη επιστολή του προς τους μετόχους όσο και σε συνέντευξή του στο CNN υπογράμμισε την ανάγκη να αντιμετωπιστούν άμεσα οι εισοδηματικές ανισότητες και ο ρατσισμός.

Για τον Dimon  ακόμη και εάν η αμερικανική οικονομία «τρέξει» με ταχύτατους ρυθμούς μετά την πανδημία (κάτι το οποίο ο ίδιος περιμένει να συμβεί), το αμερικανικό όνειρο θα έχει ξεφτίσει, από τη στιγμή που κάποιες ομάδες του πληθυσμού ωθούνται στο περιθώριο.

Στα λόγια του μεταφέρει ουσιαστικά αυτά που έμαθε από τον Έλληνα παππού του, Πάνο Παπαδημητρίου. «Ήταν πολύ ηθικός. Πίστευε πολύ στο σωστό και το λάθος. Στο να λες την αλήθεια. Θύμωνε εάν δεν συμπεριφερόσουν σε κάποιον σωστά. Ήθελε να υπερασπιζόμαστε εκείνους που βρίσκονταν σε δύσκολη θέση» είχε πει ο Dimon είχε πει στο podcast Coffee with the Grates. Είχε περιγράψει τον παππού του ως «υπέροχο άνθρωπο», που «μιλούσε έξι γλώσσες, διάβαζε πολύ, περπατούσε πολλά χιλιόμετρα καθημερινά και αγαπούσε πολύ τη δουλειά του: τις μετοχές».

Ο παππούς του και ο πατέρας του ήταν εκείνοι που του έβαλαν και το «μικρόβιο» της τραπεζικής και των χρηματιστηριακών συναλλαγών. Ο Πάνος Παπαδημητρίου δούλευε ως τραπεζίτης στη Σμύρνη και την Αθήνα.

Όταν αναγκάστηκε να μεταναστεύσει στις ΗΠΑ έπρεπε να ξεκινήσει από το μηδέν. «Ήρθε χωρίς ούτε ένα σεντ και αρχικά βρήκε δουλειά ως οδηγός λεωφορείου», όπως έχει αφηγηθεί ο Dimon. Άλλαξε πολύ γρήγορα το επίθετό του σε Dimon για να ακούγεται πιο… γαλλικό και δεν σταμάτησε να αναζητά ευκαιρίες. Αυτή ήρθε μία ημέρα από την Atlantic Bank of New York. Εργάστηκε αρκετά χρόνια εκεί και έφτασε έως και τη θέση του αντιπροέδρου. Αλλά αποφάσισε τελικά να φύγει για να γίνει χρηματιστής στην Shearson, Hammill & Co. Τα ίδια βήματα ακολούθησε και ο γιος του Θεόδωρος, αφού πρακτικά «τον δωροδόκησε», όπως αποκαλύπτει ο εγγονός του.

MONEY REVIEW

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου