Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

Εντονη η παρουσία των ομογενών στον κατάλογο των δισεκατομμυριούχων του «Forbes»

Πέμπτη 08 Απρίλιου, 2021

Εθνικός Κήρυξ

Φωτογραφία: Forbes


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Εντονη είναι και φέτος η παρουσία των ελληνικής καταγωγής δισεκατομμυριούχων στον σχετικό κατάλογο που καταρτίζει σε ετήσια βάση το περιοδικό «Forbes».

Συνολικά συναντά κανείς 19 δισεκατομμυριούχους που στις φλέβες τους ρέει αίμα ελληνικό και των οποίων οι περιουσίες κυμαίνονται από 1 έως 6,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πρώτος στον σχετικό άτυπο κατάλογο των ελληνικής καταγωγής δισεκατομμυριούχων και νούμερο 380 στην παγκόσμια κατάταξη του «Forbes» είναι ο Τζιμ Ντέιβις (Jim Davies), της «New Balance», με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες και περιουσία που ανέρχεται σε 6,9 δισεκατομμύρια δολάρια. Ακολουθεί ο Τομ Γκόρης (Tom Gores) με περιουσία που ανέρχεται στα 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια (θέση 486). Πιο κάτω, στην θέση 1008 συναντά κανείς τον αδελφό του, Αλεκ Γκόρη (Αlec Gores) με περιουσία που υπολογίζεται στα 3 δισεκατομμύρια.

Αμέσως μετά, στην θέση 1.064 του «Forbes» συναντά κανείς την Ελληνοκύπρια Μαρίτσα Λάζαρη, που έχει έδρα το Λονδίνο και περιουσία που ανέρχεται στα 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια. Στην θέση 1.111 βρίσκεται ο Τζον Κατσιματίδης του οποίου η περιουσία, σύμφωνα πάντα με το «Forbes», ανέρχεται στα 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια. Στην ίδια θέμα, με ίδια περιουσία (2,8 δισεκατομμύρια δολάρια) βρίσκεται ο Φίλιππος Νιάρχος.

Εθνικός Κήρυξ

Ο κ. Τζον Κατσιματίδης. Φωτογραφία αρχείου: Ε.Κ./Κώστας Μπέη

Λίγο πιο κάτω, στην θέση 1.174 βρίσκεται ο Τζον Πολ Ντε Τζόρια (John Paul De Joria) με 2,7 δισεκατομμύρια περιουσία, και στην θέση 1.205 ο Ντιν Μητρόπουλος (Dean Metropoulos) με 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τριακόσια εκατομμύρια λιγότερα από τον Μητρόπουλο διαθέτει ο Αριστοτέλης Μυστακίδης (2,3 δισεκατομμύρια δολάρια) που βρίσκεται στην θέση 1.362, ενώ στην θέση 1.580 βρίσκει κανείς τον Γιώργο Αργυρό (George Argyros) και την οικογένειά του με 2 δισεκατομμύρια περιουσία.

Στη συνέχεια, στα 1,8 δισεκατομμύρια υπολογίζεται η περιουσία του Τζέιμι Ντάιμον (Jamie Dimon) που βρίσκεται στην θέση 1.750, και αμέσως σχεδόν μετά (στην θέση 1.833) είναι ο Ιβάν Σαββίδης με περιουσία που εκτινάχθηκε στα 1,7 δισεκατομμύρια. Στην θέση 2.035 βρίσκεται ο Τζορτζ Μάρκους (George Marcus) με 1,5 δισεκατομμύρια και λίγες θέσεις πιο κάτω, στο 2.141 βρίσκονται από κοινού ο Τεντ Λεόνσις (Theodore Leonsis) και η οικογένεια Βαρδινογιάννη με περιουσία που υπολογίζεται από το «Forbes» στα 1,4 δισεκατομμύρια.

Ακολουθεί στην θέση 2.378 ο Στέλιος Χατζηιωάννου με περιουσία 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια και στην θέση 2.524 ο αδερφός του, Πόλυς Χατζηιωάννου με περιουσία 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Στην ίδια θέση (2.524) με ίδια περιουσία (1,1 δισ. δολάρια) βρίσκεται ο Γιώργος Γιανκόπουλος (George Yancopoulos) της Regeneron.

Στην τελευταία θέση του άτυπου ελληνικού καταλόγου και στην θέση 2.674 του «Forbes» με περιουσία 1 δισ. δολαρίων συναντά κανείς την Κλέλια Χατζηιωάννου (την αδελφή των Πόλυ και Στέλιου Χατζηιωάννου).

Παραμένει πρώτος ο Μπέζος - Περισσότεροι φέτος οι δισεκατομμυριούχοι

Αssociated Press

Ο επικεφαλής της Amazon, Τζεφ Μπέζος (AP Photo/Cliff Owen, File).

Εν τω μεταξύ, ο φετινός κατάλογος περιλαμβάνει 660 περισσότερους δισεκατομμυριούχους σε σχέση με το 2020 (συνολικά 2.775 φέτος). Αθροιστικά, οι πλουσιότεροι του Πλανήτη αξίζουν 13,1 τρισ. δολάρια, ήτοι 8 τρισ. δολάρια περισσότερα σε σχέση με τον κατάλογο του 2020.

Ο Τζεφ Μπέζος είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος του Κόσμου για τέταρτο διαδοχικό έτος, με περιουσία 177 δισ. δολαρίων, αυξημένη κατά 64 δισ. δολάρια σε σχέση με πέρυσι χάρη στην άνοδο της μετοχής της Amazon. Ο Ελον Μασκ εκτοξεύτηκε στη θέση Νο 2 με περιουσία 151 δισ. δολαρίων, κερδίζοντας επιπλέον το εντυπωσιακό ποσό των 126,4 δισ. δολαρίων από πέρυσι, που είχε καταλάβει την 31η θέση με περιουσία 24,6 δισ. δολαρίων. Βασικός λόγος η άνοδος της μετοχής της Tesla κατά 705%. Ο Γάλλος μεγιστάνας των ειδών πολυτελείας Μπερνάρ Αρνό διατήρησε την τρίτη θέση, με την περιουσία του να διπλασιάζεται σχεδόν στα 150 δισ. δολάρια, από 76 δισ. δολάρια.

Οι υπόλοιποι που συμπληρώνουν τους δέκα πρώτους:

Μπιλ Γκέιτς (Microsoft) 124 δισ. δολάρια

Μαρκ Ζάκερμπεργκ (Facebook) 97 δισ. δολάρια

Γουόρεν Μπάφετ (Berkshire Hathaway) 96 δισ. δολάρια

Λάρι Ελισον (Oracle) 93 δισ. δολάρια

Λάρι Πέιτζ (Google) 91,5 δισ. δολάρια

Σεργκέι Μπριν (Google) 89 δισ. δολάρια

Μουκές Αμπάνι (Reliance Industries) 84,5 δισ. δολάρια

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου