Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 6 Απριλίου 2021

Η αναβολή της Delta και τα ερωτηματικά για την γραμμή Αθήνα - Νέα Υόρκη

Τετάρτη, 7 Απριλίου, 2021

Αssociated Press

Για τις 5 Ιουνίου ανέβαλε η Delta Airlines την έναρξη της απευθείας γραμμής Νέα Υόρκη - Αθήνα. (Φωτογραφία: ΑP)


Του Χριστόδουλου Αθανασάτου     

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Για τις 5 Ιουνίου μετέθεσε, τελικά, την έναρξη δραστηριότητας της γραμμής Αθήνα - Νέα Υόρκη η αμερικανική αεροπορική εταιρεία Delta Airlines, σκορπώντας ερωτηματικά για το κατά πόσον, εν τέλει, θα πραγματοποιηθούν φέτος αυτές οι απευθείας πτήσεις ή εάν η αβεβαιότητα της πανδημίας θα φέρει ένα νέο κύμα ακυρώσεων ή επαναπρογραμματισμών που ενδεχομένως να μην τηρηθούν.

Το αρχικό πρόγραμμα της εταιρείας προέβλεπε έναρξη των απευθείας πτήσεων για τις αρχές Μαϊου, όμως τελικά μεταφέρθηκε για τον Ιούνιο, σε πανομοιότυπη ημερομηνία με δυο ακόμη εταιρείες, την Emirates και την American Airlines, που επίσης σκοπεύουν να δραστηριοποιηθούν στην γραμμή.

Αστάθμητος παράγοντας, ασφαλώς, είναι η επικείμενη άρση των περιορισμών στα αεροπορικά ταξίδια ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ε.Ε., προκειμένου οι πολίτες και από τις δυο πλευρές να μπορούν να κυκλοφορήσουν εκατέρωθεν, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις του εμβολιασμού ή του αρνητικού τεστ για την COVID-19.

Όπως είχε αναφέρει πρόσφατο ρεπορτάζ του “Εθνικού Κήρυκα” (“Ε.Κ.”), υψηλά ιστάμενη και αξιόπιστη πηγή του ελληνικού Υπουργείου Τουρισμου θεωρεί πως οι Αμερικανοί θα βρίσκονται στην λίστα των πολιτών της αλλοδαπής που θα μπορούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα από τις 14 Μαϊου, ημερομηνία κατά την οποία προγραμματίζεται η επίσημη έναρξη της τουριστικής κίνησης στην χώρα.  Παράλληλα, αποκάλυψη του έγκυρου “Schengen Visa Info” τόνισε πως ο Λευκός Οίκος προσανατολίζεται να πράξει αναλόγως στα μέσα Μαϊου για τους πολίτες από Ε.Ε., Ηνωμένο Βασίλειο και Βραζιλία, επίσης τηρώντας συγκεκριμένους όρους.

Σχολιάζοντας τα δεδομένα, ο έμπειρος ταξιδιωτικός πράκτορας Νίκος Τσακανίκας, ιδρυτής και διευθυντής του “Homeric Tours”, συμβούλεψε τους ομογενείς που θέλουν να ταξιδέψουν με απευθείας πτήση να μην σπεύσουν ακόμη να κλείσουν τα εισιτήριά τους, τουλάχιστον μέχρι να γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις από την ελληνική Κυβέρνηση και να δοθεί το σύνθημα του οριστικού ανοίγματος της τουριστικής αγοράς προς την Αμερική.

“Εφόσον με ρωτάτε, εγώ θα συμβούλευα τους ομογενείς που ενδιαφέρονται για απευθείας πτήση να μην κλείσουν ακόμα: Αρχικά, πρέπει να γίνουν οι ανακοινώσεις για την άρση των περιορισμών.  Δεύτερον, πρέπει να δούμε τον χρόνο που θα γίνει αυτό.  Όπως γνωρίζετε, τα αεροπλάνα για υπερατλαντικά ταξίδια δεν γεμίζουν εάν ταξιδεύουν μόνο Ελληνοαμερικανοί.  Σε αυτήν την περίπτωση, η γραμμή θα πρέπει να φορά όλους τους Αμερικανούς.  Ακόμη και μετά το άνοιγμα της αγοράς, θα χρειαστεί κάποιο χρονικό διάστημα για να περάσει το μήνυμα στο κοινό και να αποφασίσει να κλείσει το εισιτήριό του.  Οι εταιρείες αυτές πουλάνε εισιτήρια για τις αρχές Ιουνίου, αλλά καλό θα είναι να περιμένουμε να δούμε τι σκοπεύουν να κάνουν”, τόνισε ο κ. Τσακανίκας.

Η απευθείας αεροπορική σύνδεση ανάμεσα στη Νέα Υόρκη και την Αθήνα απασχόλησε και ένα γενικότερο εκτενές ρεπορτάζ της εφημερίδας “Wall Street Journal”, με τον συντάκτη να επισημαίνει πως οι εταιρείες έχουν την πρόθεση να δραστηριοποιηθούν στην γραμμή, αλλά, παράλληλα, βρίσκονται και εν αναμονή των αποφάσεων της ελληνικής κυβέρνησης.

“Οι αεροπορικές εταιρείες επίσης ‘κάνουν τον σταυρό τους’ αυτό το καλοκαίρι για τις πτήσεις προς Αθήνα, μετά τις δηλώσεις της ελληνικής Κυβέρνησης ότι θα ανοίξει στα μέσα Μαϊου για τους Αμερικανούς τουρίστες που έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού, εντός διαστήματος τριών ημερών πριν την άφιξη”, τονίζει το δημοσίευμα, φιλοξενώντας και σχετική δήλωση του ιδρυτή της Embark Beyond στη Νέα Υόρκη, Τζακ Έζον, που υποστηρίζει ότι οι πελάτες του επιθυμούν διακαώς αυτό το καλοκαίρι να βρεθούν στα ελληνικά νησιά.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι εκτιμήσεις του Νίκου Τσακανίκα, ο οποίος αναγνωρίζει πως το ενδιαφέρον είναι μεγαλύτερο σε σχέση με την αντίστοιχη εποχή την περσινή χρονιά.

“Ο κόσμος είναι κουρασμένος, θέλει να ταξιδέψει και ασφαλώς οι Ελληνοαμερικανοί θέλουν να ταξιδέψουν. Υπάρχει περισσότερο ενδιαφέρον τώρα σε σχέση με πέρυσι.  Το βλέπουμε από τα τηλέφωνα που λαμβάνουμε.  Παρόλα αυτά, το ενδιαφέρον δεν μεταφράζεται ακόμα σε συγκεκριμένες κρατήσεις.  Όλοι βρίσκονται σε αναμονή”, προσθέτει ο κ. Τσακανίκας.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου