Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

Διχάζεται για τους Chargers η οικογένεια Σπανού

Σάββατο, 3 Απριλίου, 2021

Εθνικός Κήρυξ

O πρόεδρος του ΔΣ των Los Angeles Chargers Ντιν Σπανός (δεξιά και οι συνεργάτες του ο A.G. Spanos (κέντρο) και ο Michael Spanos II παρακολουθούν τον αγώνα της ομάδας τους ενάντια στους Jacksonville Jaguars, στο Τζακσονσβιλ της Φλόριδας. (AP Photo/Phelan M. Ebenhack, File)


ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ. Μια σημαντική ενδοοικογενειακή διαμάχη συνταράσσει την επιφανή οικογένεια Σπανού, με φόντο την ιδιοκτησία της ομάδας των Λος Άντζελες Τσάρτζερς (Los Angeles Chargers), όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του Associated Press.

Ειδικότερα, τονίζεται πως μια εκ των παιδιών του δημιουργού της αυτοκρατορίας, Άλεξ Σπανού (Alex Spanos), ο οποίος απεβίωσε το 2018 σε ηλικία 95 ετών, η Ντία Σπανού - Μπερμπεριάν (Dea Spanos Berberian), επιθυμεί να θέσει προς πώληση το 1/3 του μετοχικού κεφαλαίου της ομάδας, το οποίο της ανήκει, τονίζοντας ότι η δημοφιλής αθλητική ομάδα είναι ζημιογόνα.

Βάσει του ρεπορτάζ του Associated Press, η Σπανού - Μπερμπεριάν έχει ήδη κινηθεί νομικά στο Ανώτατο Δικαστήριο της Κομητείας του Λος Άντζελες και τονίζει ότι η ιδιοκτησία της ομάδας και το χρέος που δημιουργεί κοστίζουν ετησίως ένα ποσό της τάξεως των 11 εκατομμυρίων δολαρίων στο Ταμείο Αλεξίου και Φαίης Σπανου (Alex and Faye Spanos), το οποίο έχει κληρονομήσει μαζί με τα αδέρφια της, μετά τον θάνατο των γονέων τους.

“Κάθε μέρα που περνάει, αυξάνει τον κίνδυνο ότι οι επωφελούμενοι από το Ταμείο αλλά και η κληρονομιά της οικογένειας Σπανού θα υποστούν ανεπανόρθωτη ζημιά, τόσο σε οικονομικό επίπεδο όσο και για το όνομά τους”, αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κείμενο της αγωγής που κατατέθηκε.

Παράλληλα, αναφέρεται ότι το Ταμείο παρουσίαζε χρέη της τάξεως των 353 εκατομμυρίων δολαρίων, με βάση τα στοιχεία έως και τις 30 Σεπτεμβρίου του 2020, με τα μισά εξ αυτών  ($164,778,931) να οφείλονται στην επένδυση στους Λος Άντζελες Τσάρτζερς, όπου το ποσοστό διαχείρισης για το Ταμείο ανέρχεται στο 36%.

“Το Ταμείο επικεντρώνεται πολύ στην ιδιοκτησία του μειοψηφικού πακέτου των μετοχών μιας επαγγελματικής ομάδας του φουτμπολ, με τους δικαιούχους να μην έχουν άλλη επιλογή από το να εξαρτώνται σχεδόν αποκλειστικά από την άνοδο ή την πτώση της ομάδας.  Η διατήρηση του συγκεκριμένου στάτους κβο δεν είναι επιλογή”, τονίζεται μεταξύ άλλων.

Με την κίνησή αυτή, η Ντία Σπανού - Μπερμπεριάν έρχεται σε άμεση αντίθεση με τα αδέρφια της και επίσης κληρονόμους του Άλεξ Σπανού, οι οποίοι αποφάσισαν να ακολουθήσουν διαφορετικό δρόμο.  Μάλιστα, με επίσημη δήλωσή τους, η οποία δημοσιοποιήθηκε, διαχωρίζουν πλήρως την θέση τους και δηλώνουν ότι η εμπλοκή με τους Λος Άντζελες Τσάρτζερς είναι απολύτως συνυφασμένη με την κληρονομιά αλλά και την βαθιά επιθυμία του εκλιπόντως πατέρα τους.

“Οι γονείς μας, Άλεξ και Φαίη, ήθελαν τους Τσάρτζερς να είναι μέλος της οικογένειας Σπανού για τις επόμενες γενιές.  Για τους τρεις μας, οι Τσάρτζερς είναι μια από τις πιο σημαντικές κληρονομιές της οικογένειάς μας, όπως ήταν και για τους γονείς μας.  Δυστυχώς, η αδερφή μας Ντία φαίνεται να έχει μια διαφορετική και αποπροσανατολισμένη προσωπική ατζέντα”, αναφέρουν στην κοινή τους ανακοίνωση τα αδέρφια της, Ντιν Σπανός (Dean Spanos), Αλέξανδρος Σπανός (Alexander Spanos) και Αλεξάντρα Σπανός - Ρουλ (Alexandra Spanos - Ruhl).

Καταλήγοντας, δηλώνουν πως εφόσον η Ντία Σπανού επιμείνει στην στάση της αυτή, είναι διατεθειμένοι να αγοράσουν οι ίδιοι το ποσοστό της, προκειμένου αυτό να μείνει στην ιδιοκτησία της οικογένειας, όπως θεωρούν ότι θα επιθυμούσαν οι γονείς τους.

“Εάν η Ντία δεν επιθυμεί πλέον να είναι κομμάτι αυτής της οικογενειακής κληρονομίας, οι τρεις μας είμαστε έτοιμοι να αγοράσουμε τις μετοχές της στην ομάδα, όπως μας δίνουν το δικαίωμα οι συμφωνίες που υπάρχουν μεταξύ μας”, συμπληρώνουν στην συνέχεια.

Η συνολική μετοχική αξία των Τσάρτζερς, σύμφωνα με δημοσίευμα του Forbes, υπολογίζεται στα 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια, με βάση τις τελευταίες επιδόσεις τους.  Το ύψος των μετοχών που κατέχει το Ταμείο Κληρονομιάς των Άλεξ και Φαίη Σπανού υπολογίζεται στα 850 εκατομμύρια δολάρια, με βάση τις ανακατατάξεις στα ποσοστά των υπολοίπων μετόχων, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ.

Πάντως, η αξία των Τσάρτζερς αναμένεται να αυξηθεί κι άλλο, με δεδομένες τις ακόμη πιο συμφέρουσες οικονομικά συμφωνίες για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του NFL.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου