Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

Ερντογάν: «Αν χρειαστεί να επέμβουμε στην Κύπρο τα πλοία μας είναι έτοιμα»

Πέμπτη, 15 Απριλίου, 2021

Σε απίστευτες δηλώσεις εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την Τετάρτη, 14 Απριλίου, προειδοποιώντας ακόμη και για επέμβαση στην Κύπρο, αν χρειαστεί!

Παράλληλα, ο Ερντογάν ανέβασε και τους τόνους στις σχέσεις Τουρκίας – Ιταλίας, καθώς πραγματοποίησε επίθεση προς τον Ιταλό πρωθυπουργό, Μάριο Ντράγκι.

Αδιανόητες προκλήσεις Ερντογάν για Κύπρο

Αναφορικά με την Κύπρο, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε: «Για την Κύπρο έχουμε πει ότι δεν θα χαρίσουμε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων κι αν κριθεί απαραίτητο, θα επέμβουμε.

Αυτή τη στιγμή τα πλοία μας είναι υπ’ ατμόν κι έτοιμα ανά πάσα στιγμή να προβούν σε ορισμένα βήματα αν χρειαστεί

Εμείς δεν αποφεύγουμε τις διαπραγματεύσεις. Αρκεί μάθουν να σέβονται την Τουρκία». Ο Ερντογάν για την Ελλάδα είπε ότι δεν έχει δικαιώματα ανοιχτά της Λιβύης ούτε δυνατότητες για έρευνες και γεωτρήσεις και γι’ αυτό ενοχλείται από το τουρκο-λιβυκό μνημόνιο.

«Το πιο σημαντικό άλμα στην ανατολική Μεσόγειο ήταν η συμφωνία που συνάψαμε με τη Λιβύη. Η Τουρκία με τη Λιβύη έδειξαν την αποφασιστικότητα με τις έρευνες και τις γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο. Τώρα θα κάνουμε από κοινού με τη Λιβύη και έρευνες και γεωτρήσεις. Εξαιτίας αυτού έχει ενοχληθεί η Ελλάδα, επειδή δεν έχει η ίδια αυτές τις δυνατότητες. Δεν έχει τα δικαιώματα που έχουμε εμείς σε αυτή την περιοχή. Σε όλες αυτές τις συγκρούσεις στην ανατολική Μεσόγειο, αν εμείς δεν υιοθετούσαμε ένα πιο ήπιο ύφος, η κατάσταση θα είχε εξελιχθεί διαφορετικά, θα πήγαινε αλλού, αλλά εμείς επιδείξαμε κατανόηση. Κάθε φορά, όταν υπήρξε ανάγκη, αποσύραμε πίσω τα πλοία μας για συντήρηση, πήραμε πίσω τα ερευνητικά μας και δεν είπαμε τίποτα».

Πυρά Ερντογάν και εναντίον Ντράγκι

Ο Τούρκος πρόεδρος απάντησε στον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι, ο οποίος την περασμένη Πέμπτη χαρακτήρισε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «δικτάτορα», εξαιτίας του sofagate. Δηλαδή εξαιτίας της στάσης του απέναντι στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, όταν εκείνη επισκέφθηκε την Άγκυρα μαζί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και δεν της προσφέρθηκε θέση ώστε να καθίσει. Ο Ερντογάν σημείωσε πως πρόκειται για «μεγάλη αναίδεια του Ντράγκι, που θύμισε την ιστορία του» και πρόσθεσε πως «είναι ένας διορισμένος πρωθυπουργός».

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Η δήλωση που έκανε ο Ιταλός πρωθυπουργός αποτελεί μεγάλη απρέπεια, μεγάλη αναίδεια. Σε μία περίοδο που προσδοκούσαμε οι σχέσεις Τουρκίας – Ιταλίας να έρθουν σε ένα πολύ καλό σημείο, αυτός που ονομάζεται Ντράγκι – με τη δήλωση που έκανε – δυστυχώς χτύπησε με έναν μπαλτά τις μεταξύ μας σχέσεις. Εσύ στο κάτω κάτω είσαι ένας διορισμένος (πρωθυπουργός), δεν είσαι κάποιος που ήρθες με εκλογές. Πριν χρησιμοποιήσεις μία τέτοια έκφραση για τον Ταγίπ Ερντογάν, θα έπρεπε να γνωρίζεις πρώτα από όλα την ιστορία σου, αλλά είδαμε ότι εσύ δεν καν την ξέρεις» ήταν η απάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Με πληροφορίες από: Open / newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου